به گزارش ایرنا، بوریس جانسون با اشاره به گرمایش غیر قابل انکار زمین از حاکمان جهان خواست تا با ایجاد تغییرات عمده در کشورها، از تشدید این وضعیت جلوگیری کنند. وی که در آستانه اجلاس تغییرات آب و هوایی گلاسکو سخن میگفت افزود که کشورها باید مسئولیت خرابیهای به بار آمده در کره زمین را بر عهده گرفته و از خود پختگی نشان دهند.
جانسون هشدار داد: اگر در همین مسیر حرکت کنیم دما تا پایان قرن ۲.۷ درجه سانتیگراد یا بیشتر افزایش خواهد یافت و در آن صورت شاهد رشد بیابان ها، خشکسالی، نابودی محصولات، مهاجرت انبوه انسان ها در ابعادی بی سابقه خواهیم بود، نه به دلیل یک رویداد طبیعی یا فاجعه پیش بینی نشده بلکه به خاطر رفتار امروز ما انسان ها، به خاطر کاری که اکنون مشغول آن هستیم.
نخست وزیر انگلیس افزود که در آن صورت نوادگان ما متوجه خواهند شد که «گناه آن به گردن ماست و می دانند که به ما هشدار داده شده بود» نسل آینده به گفته جانسون خواهند آموخت که ما فرصت رفاه آن ها را به باد دادیم و «خودخواه و کوتهبین بودیم»
او در سخنانش خواستار اقدامات کشورها در زمینه پایان استفاده از نیروگاه های زغال سنگی در جهان، توقف و معکوس شدن روند نابودی درختان و تنوع زیستی تا سال ۲۰۳۰، محدود شدن فروش خودرو بعد از سال ۲۰۴۰ به اتومبیل های برقی و تلاش همه کشورها برای کاهش چشمگیر دی اکسید کربن تا ۲۰۳۰ شد.
جانسون از تعهد برخی دولت ها در این زمینه استقبال کرد، اما افزود: باید گامهای بیشتر و تندتری را برداریم و همه کشورها در این مسیر حرکت کنند. وی تعهد کشورها در زمینه ذغال سنگ، خودرو، پول و درخت را چهار محور اصلی برای دستیابی به اهداف زیست محیطی دانست.
او در حالی این سخنان را مطرح کرد که سازمان ملل در گزارشهای متعدد نسبت به تغییرات اقلیمی و گرمایش زمین هشدار داده است.
ماه گذشته گروهی از کارشناسان بین دولتی سازمان ملل با عنوان «هیات بین دولتی درمورد تغییرات اقلیمی» هشدار دادند که سطح انتشار گازهای گلخانه ای در حال حاضر به حدی بالاست که اختلالات آب و هوایی را برای چند دهه، اگر نگوییم چند قرن تضمین میکند. به عبارت دیگر، امواج گرمای مرگبار، طوفان های شدید و دیگر شرایط جوی که در حال حاضر اتفاق می افتد، شدیدتر خواهد شد.
نظر شما