ملینا پیرنظری روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا به به مناسبت هفته جهانی ناشنوایان - از پنجشنبه اول مهر به مدت یک هفته - افزود: ناشنوایان و معلولان میتوانند با هماهنگی دانشگاه فرشتگان در این نمایشگاه ثبتنام کنند و توانمندیهای خود را به نمایش بگذارند تا به جامعه هنری معرفی شوند.
وی ادامه داد: برنامهای را ترتیب دادیم که بتوانیم شعار جشن رشد و شکوفایی جوامع ناشنوایان که از سوی فدراسیون جهانی ناشنوایان نامیده شده، به اجرا بگذاریم.
رئیس انجمن حمایت دانشجویی واحد بین الملل فرشتگان دانشگاه آزاد اسلامی گفت: این نمایشگاه، نخستین گردهمایی بزرگ هنرمندان و صاحبان کسب و کار هنری ناشنوا و کمشنوا یا دارای معلولیت بین دانشگاههای هنری خواهد بود تا هنرها و توانمندی خودشان را با توجه به شعار هفته جهانی ناشنوایان به نمایش بگذارند و به نوعی بتوانند خود را از این طریق معرفی کنند و نشان دهند.
پیرنظری با بیان اینکه واحد بین الملل فرشتگان دانشگاه آزاد اسلامی نخستین دانشگاه بینالمللی ناشنوایان در خاورمیانه است، افزود: متاسفانه شروع به کار این واحد بینالملل با شیوع کرونا همزمان شد اما اکنون هنرمندان دارای معلولیت میتوانند از صنایع دستی تا تجهیزات فنی و هنری را در این دانشگاه به نمایش بگذارند.
به گزارش ایرنا و طبق آخرین آمار اعلامی از سازمان بهزیستی کشور، ۲۱۳ هزار ناشنوا و ۷۴ هزار نفر دچار معلولیت صوت و گفتار تحت پوشش بهزیستی قرار دارند. همچنین تقریبا ۱۴ درصد یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر از افراد دارای معلولیت ناشنوا هستند و پنج درصد آنها مشکل صوت و گفتار دارند.
همچنین طبق آمار جامعه جهانی، معلولان ۱۰ تا ۱۵ درصد از جمعیت را تشکیل میدهند که در ایران این آمار ۱۰ درصد محاسبه میشود که سه درصد از آنها معلولیت شدید و خیلی شدید دارند. براین اساس جمعیت معلولان ایران بین هشت میلیون نفر برآورد میشود. اکنون یک میلیون و ۶۰۰ هزار معلول تحت پوشش بهزیستی هستند.
نظر شما