دانشگاه فنی وحرفه‌ای به دنبال پیوند آموزش، تولید و اشتغال است

تهران- ایرنا- رییس دانشگاه فنی وحرفه‌ای گفت: این دانشگاه در سیاست‌های جدید خود پیوند آموزش، تولید و اشتغال را هدف قرار داده و به دنبال قرار گرفتن در بطن جامعه است.

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه ایرنا، ابراهیم صالحی عمران امروز شنبه در مراسم آغاز سال تحصیلی دانشگاه فنی و حرفه ای گفت: ارتباط دوگانه آموزش و پژوهش و همچنین ارتباط متقابل دانشگاه و محیط پیرامون از جمله اهداف و سیاست های دنبال شده در این دانشگاه است که می تواند درآمدهای فردی دانشجو را با پیدا کردن شغل افزایش داده و همچنین تولید ناخالص ملی کشور را تغییر دهد.

وی ادامه داد: رهبر معظم انقلاب در سال های گذشته عبارتی به نام هدفمندی آموزش عالی را به کار برده و در این زمینه دغدغه داشتند. در حال حاضر اشتغال دانش آموختگان، معضلی جدی در کشور به شما می رود که با گسترش نظام های نظری آموزش عالی پیدا شد. نقد سازنده رهبری باعث شد تا آموزش عالی کشور به سوی آمایش حرکت کند.

این رییس دانشگاه افزود: یکی از اقدامات لازم در زمینه آمایش آموزش عالی، رجوع به آموزش عالی مهارتی است. این در حالی است که بسیاری از کشورها مانند اتریش، آلمان و فنلاند دانشگاه های مهارتی خود در سال های اخیر افزایش داده اند. درحال حاضر حدود ۵۰ درصد دانشگاه های آلمان آموزش عالی مهارتی است. در فنلاند نیز این میزان حدود ۶۴ درصد است.

صالحی عمران با تاکید بر حرکت کشورهای پیشرفته به سوی آموزش عالی مهارتی، عنوان کرد: در کشورهایی مانند اتریش و سوییس بیش از ۳۰ درصد دانشجویان در این زمینه مهارتی تحصیل می کنند.

وی در اشاره به ظرفیت های دانشگاه فنی و حرفه ای برای حرکت در مسیر تقویت آموزش های مهارتی کشور، گفت: این دانشگاه می تواند در سیاست گذاری های کلان توسعه آموزش عالی جای گیرد همانگونه که در سیاست های داخلی و برنامه ریزی های خرد و کلان این دانشگاه موضوع توسعه لحاظ شده است.

رییس دانشگاه فنی وحرفه ای اظهار داشت: هدفمندی آموزش های مهارتی، انجام درست آموزش های مهارتی در کشور، رشد و توسعه کمی آموزش های مهارتی و رشد و توسعه کیفی آموزش های از جمله سیاست های اجرایی در این زمینه است.

افزودن ۸۰۰ کدرشته علمی جدید

صالحی عمران در ادامه گفت: در همین راستا همچنین، ۸۰۰ کد رشته عملی جدید به رشته های این دانشگاه افزوده شد. تعدادی از رشته ها در راستای انعطاف پذیری حذف شد چرا که آموزش فنی و حرفه ای فرصتی برای تحقق عدالت اجتماعی به وسیله توانمندسازی نیروهایی بازار کار است.

اصلاح برنامه های درسی

رییس دانشگاه فنی و حرفه ای عنوان کرد: اصلاح ۸۸ برنامه درسی در این دانشگاه از سری اصطلاحات مهم صورت گرفته بوده است که منجر به توانمندسازی اعضای هیات علمی شد.

وی بیان داشت: ارتقای تجهیزات و امکانات، بازآموزی اعضای هیات علمی، بازسازی کارگاه های و تجهیزات با بودجه های اختصاص یافته، فراهم ساختن محیط کار عملی و به روزرسانی کارگاه ها و تجهیزات نیز سایر اقدامات صورت گرفته در دانشگاه فنی و حرفه ای به شمار می رود.

صالحی عمران تاکید کرد: با توجه به اهمیت روابط بخش های آموزشی و تولیدی کشور، تلاش شد تا ارتباط بیشتر با بخش های صنعتی، کشاورزی و فناوری صورت گیرد. از این رو، دانشگاه فنی و حرفه ای خود را ملزم به ارتباط با بخش صنعت و کارفرما کرد. دانشگاه با این بخش های در ارتباط تنگاتنگی قرار گرفته است و حتی برنامه های درسی بر اساس نیاز این حوزه تهیه شده اند.

آموزش دوگانه در دانشگاه فنی و حرفه ای

وی ادامه داد: آموزش دوگانه (محیط کار واقعی و محیط آموزشی) از جمله اهداف دنبال شده در دانشگاه فنی و حرفه ای است. در همین زمینه دانشگاه برای تامین نیروی انسانی برای یکی از بخش های صنعتی به تعداد ۱۰ هزار نفر اعلام آمادگی کرده است. آموزش، پژوهش و اشتغال دانشجویان از جمله اهداف دنبال شده در این دانشگاه است.

ارتباط علم با صنعت، ‌بازار کار، ایجاد اشتغال و تولید فراهم شود

در ادامه این مراسم آیت الله علیرضا اعرافی مدیرحوزه های علمیه کشور با اشاره به ضرورت ارتباط علم با صنعت، ‌بازار کار، اشتغال و تولید، اظهار داشت: تمام دانشگاه ها باید  ضعف اتصال علم و دانش با خدمات و تولید و مسائل فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی را از بین ببرند و همه بخش های فردی و اجتماعی دانشگاهیان با مباحث کار و تولید گره بخورد.

با بیان اینکه نظام علمی و رشته هایی که در دانشگاه ارائه می شود، دارای فرهنگ کاربردی و مهارتی باشد، گفت: این استراتژی بزرگی است و می توان به طور ویژه بخش فنی و حرفه ای را ارتقا داد و در همه بخش های صنعت، تولید و خدمات به مقوله آموزش ها پرداخته شود.

وی ادامه داد: اکنون که دولت و مجلس به سمت برنامه هفتم حرکت می کنند باید نقش مهارت ها و آموزش ها در اشتغال دیده شود و همه پای کار بیایند، از این رو فنی و حرفه ای نیاز به ارتقا و تعالی دارد.

آیت الله اعرافی با تاکید بر ضرورت ترویج فرهنگ علم زندگی ساز و سعادت آفرین، اظهار کرد: ارزش گذاری های نظام اداری و اجتماعی مبتنی بر آموزش های فنی و حرفه ای شود.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی اضافه کرد: انسجام کلامی و ساختاری در حوزه دانشگاه و ایجاد اشتغال ضروری است، همچنین اگر ارتباط با حوزه و دانشگاه و تعامل آموزش و پرورش و نهادهای آموزشی با صنعت دنبال شود در این صورت در اسناد و برنامه ها شاهد تحول های عمیق خواهیم بود.

مراسم آغاز سال تحصیلی دانشجویان دانشگاه فنی و حرفه ای سوم مهر ماه به همراه رونمایی از طرح های بِرند ملی این دانشگاه در دانشکده فنی انقلاب اسلامی تهران برگزار شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha