آیتالله حسینی همدانی روز یکشنبه در پیام تسلیت خود آورده، در ایامی که دل در حسرت فراق کربلای مولانا حسین بن علی (ع) در سوز و گداز است خبر ارتحال ملکوتی شیخنا الاستاد عالم ربانی فقیه صمدانی علامه ذوالفنون عارف و حکیم متاله مربی نفوس مستعده آیتالله حسن حسنزاده آملی قدس الله نفسه الزکیه سوزش دل را دوچندان کرد و جهان اسلام ذخیره علمی کمنظیری را از دست داد.
در متن پیام امام جمعه کرج آمده، آیت الله حسن زاده آملی استاد مجاهدی که عمر پربار خود را سراسر به تعلیم و تعلم و نشر معارف اهلبیت( ع) و علوم مختلف سپری کرد و در روزهای شروع سال تحصیلی به دیدار معلم اول شتافت.
اینجانب این ضایعه را به حضرت ولیعصر ارواحنا فداه، رهبر معظم انقلاب، مراجع عظام تقلید ، حوزههای علمیه و مراکز علمی، شاگردان و ارادتمندان و دوستداران و خاندان محترم تسلیت عرض نموده، برای ایشان از خدای تعالی علو درجه، رفعت مقام و حشر با اولیاء الهی مسالت دارم.
استاندار البرز نیز در پیامی به مناسبت درگذشت علامه حسن زاده آملی آورده، رحلت عالم برجسته و فیلسوف نامدارعلامه حسن زاده آملی موجب تاسف و تالم خاطر شد.
اینجانب این ضایعه مولمه را محضر مقام معظم رهبری مدظله العالی، علمای اعلام، روحانیت معظم و بازماندگان معزز و همه ارادتمندان و ملت بزرگ ایران تسلیت میگوییم و برای آن فقید سعید علو درجات مسالت دارم.
علامه حسن زاده آملی در سن ۹۳ سالگی و پس از یک دوره سخت بیماری شنبه سوم مهر ماه ۱۴۰۰ دیده ار جهان فروبست. علت فوت علامه از سوی مسئولان درمانی عارضه قلبی ناشی از کهولت سن اعلام شده است.
حسنزاده آملی در اواخر سال ۱۳۰۷ هجری خورشیدی در روستای « ایرا » بخش لاریجان از توابع شهرستان آمل متولد شد. او در ۶ سالگی خواندن و نوشتن را در مکتبخانه آموخت و در سال ۱۳۲۳ دروس حوزوی را آغاز کرد.
علامه در سال ۱۳۴۲ش از تهران به قم رفت و به مدت ۱۷ سال در دروس علامه طباطبایی، برادر علامه و سید محمدحسن الهی حاضر شد. این فیلسوف بزرگ ایرانی پس از سکونت در قم، ۱۴ دوره شرح منظومه، چهار دوره اشارات، یک دوره اسفار اربعه و چهار دوره شرح فصوص قیصری را تدریس کرد. شرح تمهید و مصباح الانس نیز از جمله تدریسهای اوست. او همچنین حدود ۱۷ سال دروس ریاضیات، هیات، وقت و قبله را درس داده که کتاب دروس «معرفة الوقت و القبلة» محصول آن درسهاست.
علامه حسن زاده آملی، کتابهایی چون نهجالبلاغه، اسفار اربعه، کشف المراد، کلیله و دمنه و گلستان سعدی را تصحیح کرده و دیوان اشعاری نیز به چاپ رساند.
نظر شما