به گزارش ایرنا، باورکردنش سخت است، اربعین حسینی است و آمل همانند دیگر مناطق شهری و روستایی مازندران با نشر خبر رحلت علامه حسن زاده آملی غرق ماتم و اندوه است. مردم غم دارند و تمام زنان و مردانش در تشییع بینظیر پیکر این عالم جلیل القدر حضور دارند، باوجود ترافیک سنگین در ورودی های شهر اما جمعیت به سمت آمل سرازیر شد.
مردم می گویند ارادتی وصف ناشدنی به علامه دارند و معرفت و عشق به خدا را در مکتب ایشان جست و جو می کردند و امروز آمدند تا ارادت خود را با تشییع بینظیر به ایشان بار دیگر نشان دهند.
دلدادگان عالم ربانی، علامه حسن زاده آملی با حضور پرشور در شهر آمل، پیکر ایشان را چون نگینی درخشان در یک روز تاریخی تشییع کردند.
در این اجتماع چند هزار نفری، صدها نفر عکس هایی از علامه حسن زاده آملی را در دست داشتند و با اشک و ماتم و قلبی شکسته، دلدادگان این شخصیت فرزانه با سردادن نوای "حسین حسین"پیکر ایشان را از میدان هفده شهریور تا میدان قائم آمل تشییع کردند.
سیل جمعیت برای شرکت در مراسم تشییع پیکر پاک علامه حسن زاده آملی حتی پیش از آنکه خورشید در ساعت ۵ و ۴۸ دقیقه امروز طلوع کند، موجب بسته شدن تمام خیابانهای منتهی به هفده شهریور آمل شده بود. این ازدحام جمعیت به گونه ای بود که از همان میدان هزار سنگر و دیگر ورودی های شهر آمل و پیاده روها مملو از جمعیت و صحنه حضور هزاران نفری از مردمی بود که برای ادای احترام به این علامه جلیل القدر آمدند.
چه شوری برپاست. مراسمی بی نظیر و تاریخی و تشییعی که می توان به درستی آن را دلدادگی ملت عاشورایی و ارادات به علمای مکتب حسینی نامید.
بسیاری از مردم بیش از یک ساعت پیاده روی کرده بودند تا خود را به مراسم تشییع و وداع تاریخی با پیکر علامه حسن زاده آملی در میدان هفده شهریور برسانند.
با برخی از شرکت کنندگان که گفت وگو می کنم، از ارادت خود به این عالم ربانی می گویند ؛ اینکه ایشان مردی از جنس نور و رحمت بودند و تفکرات اعتقادی و اسلامی ایشان روحی دوباره بر مکتب علمی و فقهی دمید.
جوانان هم میگویند: ما عاشقانه علامه را دوست داریم چراکه همواره مردم را به عبادت و ربانیت دعوت می کردند. علامه در تالیف های خود درس زندگی و معرفت به ما دادند.
عده ای هم با چشمانی اشکبار فقدان علامه حسن زاده آملی را غیر قابل باور می دادند و در دسته های چند نفره نوحه سرایی و مرثیه خوانی کردند.
کهنسالان و موکب داران با به پا کردن اسپند و زنجیر زنی حال و هوای خاصی به مراسم تشییع این شخصیت فرزانه دادند.
پسر نوجوانی که در مراسم تشییع پیکر پاک علامه حسن زاده آملی شرکت کرده بود، می گوید: علامه رفت اما نامشان تا ابد جاودان است. او تا همیشه در یاد و خاطره ما زنده است.
در گوشه ای از مراسم صدای شعر خوانی فردی میانسال نظرم را جلب کرد به سمتش رفتم حال معنوی خاصی داشت . دید که نظرم به وی جلب شد با خوش رویی گفت : شعری از سروده های علامه حسن حسن زاده آملی درمورد ارتحال خودشان از دیوان اشعارش زمزمه می کنم. چقدر حس خاصی است برای تو هم این شعر را می خوانم و بماند به یادگار.
مژده ای دل که شب هجر به پایان آمد ** پیک روح القُدُس از جانب جانان آمد
زان دل آرا که دراین باغ وجودت آراست**جنّت ذات طلب کردی و خواهان آمد
جزخداوند نبوده ست در اندیشه تو**که جزای تو خداوند به احسان آمد
سنگِ زیرینِ رَحی بوده ای از گردشِ چرخ**عرصهء گردشِ تو روضه رضوان آمد
هرچه بُد مِحنت ایّام، زَبَدبود و برفت**هرچه باقیست همه منحتِ یزدان آمد
آنچه در مزرعِ دل تخم وفا کاشته ای**همه نور و همه حور و همه غلمان آمد
آفرین بر قلم صنع که لوح و قلمی**همه برهان همه عرفان همه قرآن آمد
چشمه آب حیاتست دهانی که از او**همه درس و همه بحث و همه تبیان آمد
تنِ خاکی به سوی خاک روانست ولی**دل عرشی به سوی عرش خرامان آمد
ای عزیزانِ من این نشئه دنیاوی را**به مَثَل اینکه چو زندان وچو زِهدان آمد
چو به گورم بسپردید نِشینید به سور**نه که در سوگ کسی باشد و نالان آمد
خویش را بهرِ اَبَد نیک بسازید به علم**عمل و علم دو سازنده انسان آمد
حمدُلِلّه که حَسَن تا زِ ندایِ خوشِ دوست**ارجعی را بشنیده ست غزلخوان آمد.
فضای غریبی است انگار همه جا سرشار از نور و یاد خداست. چند قدم جلوتر، بانویی مسن با چشمانی اشک بار که به سختی راه می رود و فرزندش دست او را گرفته است، می گوید: من از شدت درد پا نمی توانستم راه بروم اما به یاد و نام علامه حسن زاده آملی در این مراسم شرکت کرده ام.
در حالی که بغض کرده است، ادامه می دهد: علامه عزیز! نگاه های ما به وجودت افتخار می کرد و با معرفتی که داشتید قلب ها را تسخیر کردید و خداشناسی را در تبلور نگاه شما یافته بودیم.
جواد نامدار یکی دیگر از شرکت کنندگان در مراسم تشییع نیز در حالی که عکس علامه حسن زاده آملی در زمان اقامه نماز در یکی از پایگاه های جنگی در هشت سال دفاع مقدس را در دست دارد، می گوید: با شرکت در این مراسم احساس غرور می کنم و افتخار می کنم شخصیت چون علامه حسن زاده آملی از هم ولایتی های من است.
وی می افزاید: نام و یاد علامه برای همیشه در میان ما زنده است. ایشان رفتند اما ارادت به ایشان پاینده است.
یک دختر نوجوان در حال توزیع خرمای نذری بین شرکت کنندگان در مراسم تشییع است. او می گوید: علامه برای همیشه زنده است. حضور در مراسم تشییع ایشان ثواب دارد و خوشحال هستم برای علامه قدمی هر چند کوچک بر می دارم.
علامه حسن زاده آملی در سن ۹۳ سالگی و پس از یک دوره سخت بیماری شنبه سوم مهر ماه ۱۴۰۰ دیده از جهان فروبست. علت فوت علامه از سوی مسئولان درمانی عارضه قلبی ناشی از کهولت سن اعلام شده است.
حسنزاده آملی در اواخر سال ۱۳۰۷ هجری خورشیدی در روستای «ایرا» بخش لاریجان از توابع شهرستان آمل متولد شد. او در ۶ سالگی خواندن و نوشتن را در مکتبخانه آموخت و در سال ۱۳۲۳ دروس حوزوی را آغاز کرد.
عصر دیروز هنگام نماز مغرب و عشاء با انتقال پیکر پاک علامه حسن زاده آملی به بیت رهبری، نماز میت به امامت رهبر معظم انقلاب اقامه شد و سپس پیکر علامه برای انجام مراسم تشییع امروز به آمل برگشت داده شد.
بعد از تشییع، پیکر پاک علامه حسن زاده آملی به روستای ایرا از بخش لاریجان آمل (زادگاه این عالم ربانی) برای خاکسپاری منتقل شد.
نظر شما