خشکسالی محصول آلوی خراسان رضوی را ۲۵ درصد کاهش داد

مشهد- ایرنا- مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: خشکسالی امسال و تبعات ناشی از آن موجب کاهش ۲۵ درصدی تولید محصول آلو در باغ‌های این استان شده است.

محمد میری روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: سطح زیر کشت آلو در استان هفت هزار و ۸۴۹ هکتار است که از این سطح هفت هزار و ۱۴۰ هکتار بارور و در دایره محصول‌آوری است.

وی ادامه داد: میزان تولید محصول آلو در سال گذشته در استان بیش از ۶۲ هزار تن و متوسط عملکرد در واحد سطح حدود هشت کیلو و ۷۰۰ گرم در هر هکتار بوده است.

مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی خراسان رضوی اظهار کرد: بر این اساس خراسان رضوی جایگاه نخست را در بین استانهای کشور از نظر سطح زیر کشت و تولید گونه آلو  دارد.

وی افزود: زبرخان، نیشابور، مشهد، چناران، طرقبه شاندیز و تربت حیدریه به ترتیب مهمترین شهرستان های تولید کننده محصول آلو در استان هستند.

میری ادامه داد: در سالهای اخیر تولید محصولات باغی و مقاوم به تنش ها به دلیل محدودیت‌های منابع آبی استان و سیاست‌های الگوی کشت و از طرفی درآمدزایی بالا نسبت به محصولات زراعی توسط بهره برداران بخش کشاورزی با استقبال زیادی مواجه شده و هرساله سطح و تولید آنها رو به افزایش بوده است.

وی گفت: به این ترتیب آمار سطح زیر کشت و تولید آلو در ۲ سال اخیر در استان روندی افزایشی به خود گرفته که این خود نشان دهنده گرایش تولید در بخش کشاورزی استان به سمت محصولات باغبانی و  ارزآور نظیر آلوست.

این مسوول ادامه داد: شهرستان های نیشابور و زبرخان با سه هزار و ۶۰۰ هکتار باغ آلو، حدود ۴۸.۷ درصد سطح زیر کشت آلوی استان و حدود ۵۰ درصد تولید این گونه درختی را به میزان بیش از ۳۲ هزار تن دارا هستند.

میری بیان کرد: شهر "خرو"، مرکز شهرستان زبرخان از اصلی ترین تولید کنندگان محصولات باغی در سطح کشور است و آلوی بخارای خرو شهرت جهانی دارد و به همین خاطر با لقب  "پایتخت آلو بخارای ایران" شناخته می‌شود.

وی افزود: حدود ۴۰ درصد آلوی تولیدی خراسان رضوی به مصرف تازه خوری رسیده و بقیه تولیدات به آلو خشک و لواشک تبدیل می‌شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha