مرگ سالمندان بر اثر کرونا با واکسیناسیون ۶۵ درصد کاهش یافته است

تهران - ایرنا - مدیر کل جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: مرگ و میر بر اثر کرونا در مراکز نگهداری سالمندان با انجام واکسیناسیون، ۶۵ درصد کاهش یافته است.

به گزارش خبرنگار بهداشت و سلامت ایرنا، حامد برکاتی روز سه شنبه در نشست خبری به مناسبت هفته سالمند (۶ تا ۱۲ مهر) که بصورت مجازی برگزار شد، افزود: همچنین میزان ابتلای به کرونا در مراکز نگهداری سالمندان ۷۵ درصد کاهش یافته و حدود ۹۵ درصد سالمندان این مراکز واکسن دز اول و دوم کرونا را تزریق کرده و پنج درصد دیگر دز اول را زده اند.

وی اظهار داشت: بحث واکسیناسیون سالمندان بسیار مهم و ضروری بود که با هماهنگی و اقدامات انجام شده با سازمان بهزیستی، مراکز نگهداری سالمندان در اولویت قرار گرفتند و بعد از آنها کادر بهداشت و درمان این مراکز نیز واکسن کرونا را تزریق کردند.

برکاتی تصریح کرد: در حال حاضر مرگ و میر سالمندان بالای ۶۰ سال در بیمارستان‌ها با بررسی ها انجام شده در مرداد ماه و پس از واکسیناسیون ۳۰ درصد کاهش یافته و این روند نزولی دارد.

بهره مندی عاقلانه همه سنین از فناوری دیجیتال

وی با اشاره به شعار امسال هفته سالمند با عنوان بهره مندی عاقلانه همه سنین از فناوری دیجیتال تصریح کرد: وضعیت خوبی در گروه سالمندان نداریم  نیاز است آنها بتوانند از فناوری‌ها در جهت ارتقای سطح زندگی استفاده کنند.

وی با بیان اینکه در یکسال اخیر ۷/۳۴ درصد جمعیت شهری سالمندان و ۱/۱۶درصد جمعیت روستای این اقشار از رایانه استفاده کردند، گفت: به عبارتی دیگر ۱۰ درصد مردان سالمند و پنج درصد زنان سالمند در یکسال اخیر از رایانه استفاده کردند.

مدیرکل جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه سالمندان شهری ۸۰ درصد تلویزیون استفاده می کنند، افزود:۹۰ درصد زنان شهری و ۸۰ درصد زنان روستای هفته ای یکبار تلویزیون استفاده می کنند.

برکاتی ادامه داد: ۴۰ درصد مردان و ۲۵ درصد زنان سالمند دارای سواد هستند  و باید کارهای عمیقی انجام شود تا کمک کنیم سالمندان از خدمات بیشتری استفاده کنند.

بیش از ۱۰ درصد جمعیت کشور سالمند هستند

مدیرکل جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهارداشت: اکنون بیش از ۱۰ درصد جمعیت کشور سالمند هستند و این وضعیت رو به افزایش است.

برکاتی اظهار داشت: سالمندی جوانان و میانسالان دهه ۶۰ در سال ۲۰۲۵ افزایش می یابد و به حدود ۲۷ درصد می رسد که باید زیر ساخت های کشور سه برابر ظرفیت امروز برسد.

وی خاطرنشان کرد: امید به زندگی سالمندان به ۷۵ سال به بالا در کشور افزایش یافته و در آینده با افزایش جمعیت سالمند به ارائه خدمات بیشتری نیاز است.

تزریق واکسن کرونا به دانش آموزان بالای ۱۵ سال

برکاتی به واکسیناسیون دانش آموزان اشاره کرد و گفت: اکنون تزریق واکسن به دانش آموزان بالای ۱۵ سال در پایگاه‌های مربوطه و مراکز بهداشت و درمان آغاز شده و واکسیناسیون گروه سنی دیگر نیز با صدور مجوزهای لازم در دستور کار قرار می گیرد.

وی افزود: رعایت شیوه نامه های بهداشتی فاصله گذاری اجتماعی ، استفاده از ماسک از مهمترین اقدامات بهداشتی است که باید در زمان بازگشایی مدارس مورد توجه قرار گیرد و آموزش و پرورش اقدامات لازم را در این زمینه انجام دهد.

برکاتی اظهار داشت: امنیت سرویس های مدارس نیز مهم است و البته رانندگان این سرویس ها با هماهنگی ناوگان حمل و نقل عمومی واکسن کرونا تزریق کرده اند .

وی ادامه داد: آن دسته از رانندگان سرویس مدارس که عضو ناوگان حمل و نقل عمومی نیستند واکسیناسیون آنها بزودی با ابلاغ آموزش و پروش انجام می شود.

وی تصریح کرد: تزریق واکسن به والدین دانش آموزان که بالای ۳۰ سال هستند تا پایان مهر به پایان می رسد و با توجه به شیوه نامه های بهداشتی که به مدارس ابلاغ شده بازگشایی ایمنی را همراه با سلامت دانش آموزان خواهیم داشت.

برکاتی در مورد افزایش امید به زندگی در زنان ایرانی گفت: امید به زندگی بدو تولد که حدود ۷۵ سال است که برای زنان مقداری بیشتر و برای مردان کمتر است  ، امید به زندگی در ۶۰ سالگی از ۱۲/۵ سال در سال ۱۳۵۵ به ۲۰ سال در سال ۱۴۰۰ رسیده و این نشان می دهد که امید به زندگی ۱۷ سال بیشتر شده است.

وی تاکید کرد: در آینده با افزایش جمعیت سالمندان افراد نیاز به خدمات بیشتری پیدا می کنند و چالش های متعددی خواهیم داشت.

وی اظهار داشت: بحث زنانه شدن سالمندی بسیار مهم است در سال ۹۵ به ازای هر ۱۰۰ زنی که به سن سالمندی رسیدند ۹۰ مرد در سن سالمندی بودند.

زنان سالمند به خدمات بیشتری نیاز دارند
وی خاطرنشان کرد: سالمندان زن نیاز به خدمات حمایتی بیشتر دارند زیرا آنها به نسبت مردان مسکن، شغل و درآمد کمتری خواهند داشت و باید بهزیستی و کمیته امداد در این زمینه تسهیلات و اقداماتی را اتخاذ کند.

سالمندان معلول در خانه واکسن می زنند
وی ادامه داد:  واکسیناسیون سالمندان معلول نیز در خانه انجام می شود و بیش از یک ماه است که این کار را با همکاری سازمان بهزیستی از طریق اجرای طرح شهید سلیمانی آغاز کردیم و افراد سالمندی که در خانه به دلایل مختلف از جمله بیماری بستری هستند نیز واکسن می زنیم.

تامین واکسن آنفلوآنزا در حال انجام
برکاتی گفت: تامین واکسن آنفلوآنزا برای سالمندان در حال انجام است و در هفته آینده برای سالمندان این واکسن هفته آینده بویژه در مراکز نگهداری سالمندان تزریق می شود.

سند ملی سالمند ابلاغ شد
وی در مورد سند ملی سالمندان گفت: سند ملی سالمندان به کشور ابلاغ شده که در دوات سیزدهم اجرایی می شود.

به گفته برکاتی، بحث بیمه تکمیلی سالمندان نیز مهم بوده در شرایطی هستیم که اکنون آنها هر کدام سه تا پنج فرزند دارند و در کمتر از یک دهه فرزندانشان به دوره سالمندی می رسند و وزارت بهداشت در سند ملی سالمندان اقدامات خوبی را برای چتر حمایتی این اقشار از بیمه ها انجام داده و با کمک سازمان برنامه و بودجه اجرایی می شود.

وی خاطرنشان کرد: ایجاد فراکسیون سالمندی نیز برای اولین بار در مجلس شورای اسلامی شکل گرفته است.

وی با اشاره به سند صیانت از جمعیت گفت: این سند به دانشگاه‌ها ابلاغ شده و ۱۴ راهبرد دارد و بررسی وضعیت امایشی جمعیت و تعامل با مردم و گروه‌های مرجع آغاز شده و تا پایان سال به اتمام می رسد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha