۶ مهر ۱۴۰۰، ۱۲:۰۱
کد خبرنگار: 2330
کد خبر: 84486450
T T
۴ نفر

برچسب‌ها

تشدید تکاپوی آمریکا و اروپا برای مهار قدرت اقتصادی اژدهای زرد

تهران-ایرنا- شبکه خبری سی ان بی سی نوشت: مقام‌های عالی رتبه آمریکا و اتحادیه اروپا این هفته برای مذاکره درباره چالش‌های مهم اقتصادی و فناوری ائتلاف ترانس آتلانتیک تشکیل جلسه می‌دهند؛ اقدامی که مقابله با بلندپروازی‌های فزاینده چین در بازارهای جهانی را هدف قرار می‌دهد.

به گزارش روز سه شنبه ایرنا، این شبکه خبری آمریکایی افزود: آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا، جینا ریموندو وزیر بازرگانی و کاترین تای نماینده تجاری آمریکا به نمایندگی از دولت جو بایدن در مراسم افتتاحیه شورای تجاری و فناوری آمریکا- اتحادیه اروپا در پیتسبرگ پنسیلوانیا شرکت خواهد کرد.

تیم بایدن در نشست روز چهارشنبه با مارگرت وستاگر و والدیس دومبروفسکیس معاونان اجرایی کمیسیون اروپا دیدار خواهند کرد.

مقامات عالی رتبه دو طرف درباره اختلاف تجاری، هماهنگی در فرایندها و توسعه مقرراتی برای فناوری‌های جدید در هر دو سوی آتلانتیک مذاکره خواهند کرد.

ضرورت همکاری آمریکا و اتحادیه اروپا در بخش تجاری و فناوری، همت غرب برای رقابت موثرتر با چین را نشان می‌دهد. واشنگتن و بروکسل، پکن را به اقدامات تجاری ناعادلانه‌ای متهم کرده‌اند که از سرقت مالکیت معنوی تا دامپینگ (قیمت شکنی) را شامل می‌شود.

یک مقام ارشد دولت بایدن بدون اشاره به نام دولتی خاص گفت: اروپا و آمریکا منافع مشترکی در اطمینان از پیروی طرف مقابل درباره چنین مقرراتی در زمینه فناوری‌های جدید دارند.

این مقام از ارائه جزییات بیشتری در آستانه نشست روز چهارشنبه خودداری کرد و به همین دلیل خواست نامش فاش نشود.

وی افزود در شورای تجاری و فناوری در زمینه همکاری آمریکا و اروپا در زمینه‌های استانداردهای فناوری، امنیت زنجیره عرضه، آب و هوا و انرژی سبز، امنیت و رقابت پذیری فناوری، حاکمیت داده‌ها، کنترل صادرات، رصد سرمایه‌گذاری و چالش‌های تجارت جهانی مذاکره خواهد شد.

نشست روز چهارشنبه در حالی برگزار می‌شود که دولت بایدن سیاست خود را از دخالت‌های پرهزینه آمریکا در خاورمیانه و آسیای مرکزی (همچون ماموریت نظامی ۲۰ ساله آمریکا در افغانستان) به تهدیدهای نوظهور از سوی روسیه و چین تغییر داده است.

بایدن هفته گذشته خود با مقام‌های ارشد استرالیا، هند و ژاپن در کاخ سفید دیدار کرد تا درباره نگرانی‌های مشترک در خصوص نفوذ فزاینده اقتصادی و نظامی چین مذاکره کند.

رهبران این کشورها همچنین درباره پیشرفت‌ها در زمینه واکسن کووید-۱۹، همکاری فناوری و همکاری آزاد هند- اقیانوس آرام همزمان با اقدامات تهاجمی‌تر چین در منطقه مذاکره کردند.

نشست کوآد یک هفته بعد از آن که دولت بایدن اعلام کرد که توافق امنیتی جدیدی را با انگلیس و استرالیا امضا کرده است، انجام شد.

به عنوان بخشی از توافق آکوس، آمریکا و انگلیس، به کانبرا در خرید زیردریایی‌هایی با قدرت هسته‌ای کمک خواهند کرد که به ناوگان دریایی استرالیا برای آنچه مقابله با کشتی‌های قدرتمند هسته‌ای چین نامیده شده است، یاری می‌دهند.

پکن این توافق امنیتی و تسلیحاتی را «بسیار غیرمسئولانه» توصیف کرده است.

بایدن که اوایل ماه جاری میلادی با شی جین پینگ رئیس جمهوری چین مذاکره کرد، وعده داده بود رویکردی متفاوت از دونالد ترامپ رئیس جمهوری سلفش در مقابل چین اتخاذ خواهد کرد.

 با این حال اقدام اخیر او در توافق امنیتی در چارچوب آکوس، خشم قدیمی‌ترین هم پیمان آمریکا را هم برانگیخته است. پیمان آکوس همچنین با ایجاد اختلافات دیپلماتیک با پاریس، به لغو معامله تسلیحاتی قدیمی بین استرالیا و فرانسه منجر شد.

بایدن تلاش کرد در تماس تلفنی با امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه در هفته گذشته تنش‌ها با این کشور را کاهش دهد. مقام‌های دو طرف وعده داده‌اند در پایان ماه اکتبر در اروپا دیدار کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha