به گزارش روز سه شنبه ایرنا، گاردین نوشت: نظرسنجی این روزنامه از ۱۰۹۴ استرالیایی نشان داده که ۶۲ درصد از آنها بر این باورند که تصمیم کشورشان برای معامله خرید زیردریایی هسته ای از آمریکا و انگلیس درست بوده است اما شرکت کنندگان در این نظرسنجی همچنین نگرانی خود را از این توافق که می تواند روابط با چین و اروپا را تحت فشار قرار دهد، ابراز کرده اند.
۵۵ درصد از شرکت کنندگان گفته این پیمان باعث تشدید روابط تحریک آمیز با چین خواهد شد و ۴۸ درصد گفتند فکر می کنند این توافق جدید توافقات جدید تجاری با فرانسه و اتحادیه اروپا را به خطر خواهد انداخت.
با نزدیک شدن به انتخابات فدرال در استرالیا که انتظار می رود در سه ماهه نخست سال ۲۰۲۲ برگزار شود این نظرسنجی گاردین نشان می دهد که حمایت از حزب ائتلافی ۱۳ نقطه بیشتر از حزب کارگر در موضوع میزان اعتماد به مدیریت سیاست امنیت ملی است و میزان حمایت از ائتلاف همچنین در مدیریت روابط بین المللی ۵ نقطه جلوتر از حزب کارگر است.
هر چند که پیمان اکوس در واکنش به افزایش نظامی گری چین در منطقه هند اقیانوس آرام انجام شده تازه ترین نظرسنجی ها نشان می دهد که بیشتر استرالیایی ها علاقه ای به رویارویی با پکن ندارند.
اکثر شرکت کنندگان (۶۶ درصد) بیان کردند که مدیریت روابط با چین دشوار است. حدود یک چهارم (۲۴ درصد) چین را تهدیدی دانستند که باید با آن مقابله شود اما ۱۰ درصد گفتند که روابط استرالیا با چین یک فرصت مثبت است که باید جنبه واقعی پیدا کند.
وقتی از شرکت کنندگان درباره تاثیر توافق زیردریایی هسته ای بر امنیت داخلی سوال شد، ۴۵ درصد گفتند که این توافق استرالیا را امن تر خواهد کرد. اما ۵۵ درصد دو پاسخ داشتند این که این توافق تاثیری روی امنیت استرالیا نخواهد داشت و یا حتی آن را ضعیف تر خواهد کرد.
توافق جدید زیردریایی در استرالیا مباحث جدیدی را درباره نیاز این کشور به قدرت برق هسته ای برانگیخته است و تنها ۱۹ درصد از پاسخ دهندگان نسبت به حمایت دولت از نیروگاه های برق هسته ای ابراز علاقه کرده اند.
بر اساس پیمان آکوس، انگلیس و آمریکا متعهد شده ند که نیروی دریایی استرالیا را به فناوری زیردریایی های هسته ای مجهز کنند. استرالیا با پیوستن به همکاری نظامی با آمریکا و انگلیس، قرارداد ۶۶ میلیارد دلاری خود با فرانسه را به نفع پیمان آکوس کنار گذاشت و این باعث خشم پاریس شد، که طبق این قرارداد قرار بود ۱۲ زیردریایی معمولی به استرالیا عرضه کند.
نظر شما