به گزارش خبرنگار ایرنا، معاونت هنری و سینمایی ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه در ابتدا ضمن گرامیداشت روز ملی سینما و هفته دفاع مقدس گفت: در سال جاری تاکنون ۹ فیلم کوتاه و مستند ساخته شده و ۴۸ عنوان فیلم با ۱۶ هزار و ۷۲ ببینده در سینماهای استان به اکران درآمده است.
کرمانشاه باید حداقل ۲۰۰ سینما داشته باشد
«مهدی ربانی «با اشاره به اینکه پنج عنوان فیلم استان در جشنوارههای بینالمللی حضوری موفق داشته است، افزود: استاندارهای جهانی میگوید باید برای هر ۱۰ هزار نفر یک سینمای ۱۰۰ نفره وجود داشته باشد اما در کل کشور به ازای هر ۶۲۰ نفر یک صندلی وجود دارد و در استان کرمانشاه به ازای هر یک هزار و ۲۵۰ نفر یک صندلی وجود دارد یعنی ما در استان کرمانشاه باید حداقل ۲۰۰ سینما داشته باشیم تا به استاندارهای لازم برسیم.
مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان کرمانشاه هم در این مراسم یاد و خاطره شهدای هشت سال دفاع مقدس را گرامی داشت و گفت: در آن زمان مردم استان کرمانشاه مظلومانه اما جانانه و با دست خالی در مقابل دشمن ایستادند و مقاومت کردند تا به پیروزی رسیدند.
سردار «ناصر باباخانی» با اشاره به اینکه دشمن در استان کرمانشاه و در همان روزهای ابتدایی جنگ شکست خورد و مجبور به عقب نشینی شد، افزود: باوجود اینکه فعالیتهای بسیاری برای نشان دادن رشادتهای رزمندگان اسلام صورت گرفته اما هنوز سوژههای بسیاری از دفاع مقدس وجود دارد که برای ساخت فیلم، سریال و مستند اقدام کنیم.
وی هزینههای ساخت فیلم را بسیار بالا دانست و افزود: سوژههای دفاع مقدس به قدری زیاد است که تا ۲۰۰ سال آینده هم جای کار دارد و همانطور که در دفاع مقدس رزمندگان با دست خالی جنگیدند و پیروز شدند فیلمسازان هم با عشق و علاقهای که دارند میتوانند در این زمینه با کمترین امکانات بهترین تولیدات را داشته باشند.
سردار باباخانی تولید فیلمی در خصوص عملیات مرصاد و نقش کرمانشاه در دفاع مقدس را ضروری توصیف کرد و ادامه داد: آینده کشور و انقلاب دست نوجوانان و جوانان است و ما باید بتوانیم این فرهنگ به آنها منتقل کنیم.
آثاری که بازنمود انسانی داشته باشد ماندگار است
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه سخنران دیگر این مراسم بود که بر تولید آثاری با بازنمودهای تعالی انسانی تاکید کرد و گفت: از زمانهای قدیم تاکنون آثاری ماندگار بوده و در ذهن ما مانده است که بازنمودی از تعالیهای انسانی بوده است.
«بهرام فاضلیزاد» با اشاره به اینکه قیام سیدالشهدا در راستای بیان تعالی انسانها بوده است و رمز ماندگاری آن هم همین است افزود: سینما مسیر خود را به سمت آرمان های ملی، انسانی، اسلامی و ایرانی گره می زند و با توجه به اینکه در دفاع مقدس حتی یک میلیمتر از خاکمان را از دست ندادیم کما اینکه در همه جنگهای ۲۵۰ ساله گذشته خاک از دست داده بودیم، این نیز به عنوان اثری ماندگار باید به آن پرداخته شود در غیر این صورت جفا به این مسیر پر افتخار است.
«کامران رضایی»؛ رییس انجمن سینما جوان کرمانشاه هم در این مراسم گفت : اعضای انجمن با کمترین امکانات بهترین آثار را تولید می کنند بطوریکه در جشنوارههای مختلف ملی و بینالمللی همیشه اثری از کرمانشاه بین برگزیدگان وجود دارد و این در حالی است که صدا و سیما با ردیف بودجه زیاد در چنین جشنوارههایی حضور ندارد.
در انتهایی این مراسم از روحالله کُردمیر، شمسی وفایی و اصغر لایی به عنوان فیلمساز، غلامرضا محمدی، پیمان شکربیگی، اشکان چاوشی و میثم منیعی به عنوان مدرس انجمن، یاسین ظهرابی، عابدین محمدی و قدرتالله پورحاتمی به عنوان مدیر موسسه فیلمسازی و از غلامرضا پیربایی مدیر سینما فرهنگ و محمدجواد کنجوری مدیر سینما آزادی کرمانشاه با اهدا لوحی تقدیر و قدردانی شد.
نظر شما