۹ مهر ۱۴۰۰، ۱۰:۳۲
کد خبرنگار: 1228
کد خبر: 84489557
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

همایش علمای پاکستان در لاهور با محوریت اربعین

اسلام‌آباد - ایرنا - علما، صاحب‌نظران و شخصیت‌های مذهبی در پاکستان با بررسی جایگاه اربعین حسینی در مذاهب مختلف اسلامی، آن را زمینه‌ساز اتحاد و یکپارچگی میان ملل مسلمان و همچنین یاس جبهه کفر و استکبار عنوان کردند.

به گزارش روز جمعه ایرنا، گردهمایی هم‌اندیشی "نقش اربعین در وحدت آفرینی جوامع اسلامی" به میزبانی خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در شهر «لاهور» مرکز ایالت پنجاب پاکستان برگزار شد.

در این نشست، علمای شیعه، اهل سنت، اندیشمندان و صاحب‌نظران امور دینی پاکستان و همچنین سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در لاهور و رئیس خانه فرهنگ ایران شرکت کردند.

سخنرانان با بررسی موشکافانه جایگاه اربعین در مذاهب مختلف اسلامی، راهپیمایی باشکوه اربعین در عراق و دیگر کشورها از جمله پاکستان را زمینه ساز تقویت اتحاد و همبستگی در امت اسلام و عامل یاس جهان کفر و استکبار و در راس آن آمریکا و رژیم صهیونیستی عنوان کردند.

«جعفر روناس» رئیس خانه فرهنگ ایران در لاهور با تبیین و تشریح اهداف راهپیمایی اربعین و اهمیت آن در عصر معاصر گفت: همه ساله میلیون‌ها نفر از مسلمانان شیعه و سنی و پیروان دیگر ادیان در راهپیمایی بزرگ اربعین حسینی(ع) با شوری وصف‌ناپذیر شرکت می‌کنند.

همایش علمای پاکستان در لاهور با محوریت اربعین

وی افزود: براساس اصل دوازدهم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، کلیه مذاهب اسلامی دارای احترام کامل هستند و پیروان این مذاهب در انجام مراسم مذهبی، طبق فقه خودشان آزادند و بر اساس اصول قانون اساسی، حقوق سیاسی و اداری برای کلیه مذاهب یکسان است.

روناس گفت: در حوزه آموزش برای تامین نیازهای آموزشی جامعه اهل سنت ایران ‌"شورای برنامه ریزی مدارس علوم دینی اهل سنت" با حضور ۹ نفر از علمای برجسته آنها تشکیل شده است.

مسئول خانه فرهنگ ایران درباره حقوق فرهنگی اهل‌سنت در جمهوری اسلامی ایران افزود: در ایران حدود ۹ هزار طلبه فعال در بیش از ۳۶۰ مدرسه علوم دینی اهل سنت در حال تحصیلند و حدود ۳ هزار امام جمعه و بیش از یکهزار و 100 امام جماعت اهل سنت حضور دارند که هر ساله نسبت به حمایت، تکریم و تقدیر از فعالیت‌های آنها اقدام می‌شود. 

«محمدرضا ناظری» سرکنسول ایران در لاهور با اشاره به اینکه در طول تاریخ تلاش‌های زیادی از سوی دشمنان اسلام برای کم رنگ کردن واقعه جانسوز کربلا شده است، گفت: شهادت امام حسین (ع) نماد ظلم ستیزی در طول تاریخ است و موجب شد تا  فرهنگ پایداری و استقامت در جهان رشد کند.

همایش علمای پاکستان در لاهور با محوریت اربعین

وی افزود: قیام عاشورا برای پیروان دیگر ادیان به یک الگو و سمبل تبدیل شد به نحوی که پیروان همه ادیان واله و شیدای امام حسین(ع) هستند.

این دیپلمات ایرانی با تمجید از حضور پرشکوه مردم مسلمان پاکستان در پیاده روی اربعین امسال در شهرهای مختلف این کشور، اظهار کرد: این توفیق را داشتم که از نزدیک شاهد حضور میلیونی دوستداران اباعبدالله الحسین (ع) در خیابان‌ها و مسیرهای اربعین حسینی باشم و از حضور مخلصانه و عاشقانه زنان، کودکان، مردان و کهنسالان در این راهپیمایی بزرگ به وجد آمدم و از همدلی، یکرنگی و اتفاق و اتحاد بین آنها به شدت تحت تاثیر قرار گرفتم.

ناظری همچنین به برخی از محورهای سخنرانی اخیر رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار با برخی از جوانان پرداخت و خاطرنشان کرد: معظم له با اشاره به جایگاه واقعه اسفناک کربلا در تاریخ اسلام، حضور میلیونی مسلمانان در برگزاری راهپیمایی خودجوش اربعین را  نعمتی بزرگ خواندند.

علامه "عاکف حیات قادری" از علمای اهل تسنن پاکستان ابراز ارادت به اهل بیت (ع) را جزء ایمان هر مسلمان دانست و گفت: اهل سنت، از دامن پرنور اهل بیت علم آموختند و به مقام و منزلت والایی رسیدند.

وی افزود: آنها هیچ گاه سخنی فرقه گرایانه نزدند بلکه امام شافعی با بیان ارادت خود به اهل بیت (ع) گفت: اگر عشق به اهل بیت(ع) باعث می شود که به من شیعه بگویند، خود را شیعه می‌دانم.

همایش علمای پاکستان در لاهور با محوریت اربعین

این روحانی پاکستانی، ایران را سرزمین محبان اهل بیت (ع) دانست و افزود: گروه‌های تکفیری که بغض اهل بیت (ع) را دارند، می‌خواهند با تحمیل اختلاف و تفرقه بر جهان به اهداف خود برسند اما این گروهک‌ها اندک هستند و عاشقان اهل بیت(ع) در میان اهل سنت، اجازه جولان به این گروهک‌ها را نخواهند داد. 

خانم سیده سائره جعفری؛ مدیر مدرسه فاطمه الزهرا(س) متعلق به موسسه فرهنگی مذهبی منهاج الحسین(ع) هم گفت: همه رهبران انقلابی در تاریخ  با پیروی از قیام امام حسین(ع) با قدرتی معنوی به جنگ طاغوت زمان خود رفتند که می توان به  نلسون ماندلا و گاندی از رهبران فقید آفریقای جنوبی و هند اشاره کرد. 

وی مسئولیت مسلمانان را در عصر حاضر برای ادامه راه امام حسین (ع) بسیار سنگین و پرخطر عنوان کرد و ادامه داد: دشمنان اسلام که در طول تاریخ نتوانسته‌اند از طریق جنگ‌های تمام عیار، مسلمانان را شکست دهند حالا از طریق تهاجم فرهنگی و ترویج بی بندوباری و فساد اخلاقی در پی اضمحلال و فروپاشی جوامع اسلامی هستند به نحوی که در عصر به اصطلاح متمدن امروزی، می‌توانیم به خوبی این دسیسه‌ها را مشاهده کنیم.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha