دغدغه زعفرانکاران خراسان رضوی ورود استانهای پرآب به کشت زعفران است

مشهد-ایرنا- نایب رییس شورای ملی زعفران گفت: استانهای پرآب که می توانند محصولات آب بر کاشته و برداشت کنند با ورود به کشت زعفران و بی برنامگی در تولید این محصول، دغدغه و نگرانی کشاورزان خراسان رضوی به عنوان مهد تولید زعفران را بیشتر کرده اند.

زعفران محصولی کم آبر است که بیشتردر مناطق خشک و کم آب کاشته می شود و از این لحاظ منطقه خراسان در کشور بهترین شرایط را برای کشت این محصول دارد.

غلامرضا میری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: برداشت محصول زعفران از چهارم مهرماه آغاز شده است و تا پایان آذرماه ادامه دارد و با توجه به این که زعفران محصولی است که بیشتر رشد خود را در زیرزمین کرده و به یک باره سر از خاک درمی آورد لذا نمی توان برآورد کرد میزان برداشت زعفران در پایان فصل چه قدر خواهد بود.

وی اضافه کرد: با این حال با توجه به خشکسالی و کاهش بارندگی و افت انگیزه کشاورزان برای تولید محصول بیشتر، به احتمال زیاد امسال تولید زعفران نسبت به سال گذشته کاهش خواهد داشت.

نایب رییس شورای ملی زعفران گفت: پایین بودن قیمت زعفران طی یکی دو سال گذشته در مقابل افزایش هزینه های تولید مانند دستمزد کارگر، نرخ آب، کود و زمین ، انگیزه کشاورزان برای کشت بیشتر زعفران یا پیاز آن را کاهش داده است.

میری افزود: کشاورزان برنامه منسجم و مشخصی برای کشت و برداشت زعفران ندارند و ما از سال گذشته تاکنون بارها به دولت اعلام کرده ایم که قبل از شروع فصل برداشت به فکر زعفرانکاران باشند و به نحوی تصمیم گیری کنند که کشاورز دغدغه ای در مورد قیمت و نحوه فروش زعفران نداشته باشد.

وی ادامه داد: هرآنچه تاکنون درباره قیمت و نحوه خرید زعفران و اختصاص تسهیلات بانکی به کشاورزان از سوی دولت اعلام شده فقط روی کاغذ بوده و عملیاتی نشده است و دولت باید هم اکنون وارد عمل شود زیرا در زمان اوج برداشت زعفران، گل روی دست کشاورز می ماند و برای او چاره ای جز فروش آن به واسطه‌گران به هر نرخی باقی نمی ماند.

نایب رییس شورای ملی زعفران گفت: از هم اکنون باید به کشاورزان کمک کرد تا انگیزه برای کشت بهتر و عرضه محصول باکیفیت تر در خصوص زعفران پیدا کنند و این انگیزه را می توان با تعیین قیمتی برای خرید زعفران که پشتوانه داشته باشد و فقط روی کاغذ نماند در کشاورز ایجاد کرد.

امسال ۹۱ هزار هکتار در خراسان رضوی زیر کشت زعفران است که برآورد می شود میزان تولید آن ۳۵ تا ۴۵ درصد کاهش یابد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha