دولت سیزدهم باید در کوتاهمدت بهبود وضعیت معیشتی و تلاش برای اجرای برنامههایی را که به شکل محسوس و فوری موجب بهبود شرایط اقتصادی و معیشتی مردم شود در اولویت و دستور کار خود قرار دهد. تلاش فکری و عملی درباره معیشت مردم و توجه به سیاستهای اقتصاد مقاومتی از جمله اولویتهای مدنظر مقام معظم رهبری است که در این زمینه باید با کار و تلاش جمعی و همدلی و همراهی قوای سه گانه کشور برنامه ریزی عملیاتی انجام پذیرد. بررسی روزنامهها، تارنماها و خبرگزاریهای داخلی نشان میدهد که رسانههای داخلی به تحلیلهای گوناگون در خصوص فعالیتهای دولت سیزدهم پرداختهاند.
رسانههای اعتدال گرا
تصویب ۲۱۷ طرح برای پیشرفت و آبادانی کهگیلویه و بویراحمد
روزنامه ایران در گزارشی به رهاورد سفر رئیس جمهوری به استان کهگیلویه و بویراحمد پرداخت و نوشت: رئیس جمهوری با اشاره به اینکه به دنبال گزارش شماری از وزرا از بازدیدهای مناطق مختلف استان، طرحهای قطعی شده برای استان اعلام شد، به سفر خود به منطقه زلزلهزده سیسخت و نیز گزارش ارائه شده در جلسه از وضعیت مدارس کپری و کانکسی اشاره کرد و گفت: همه دستگاههای ذیربط به تکمیل خانههای زلزلهزدگان تا پیش از شروع فصل سرما و نیز سامان دادن مدارس غیراستاندارد موظف شدند. همچنین وضعیت خانههای روستایی در خطر تخریب نیز باید سامان یابد.
رئیسی به طرحها و برنامههای دیگر دولت از جمله ارائه تسهیلات ازدواج جوانان و نیز رسیدگی به وضعیت مسکن در شورایعالی مسکن که به زودی تشکیل جلسه خواهد داد، اشاره کرد و افزود: تلاش خواهیم کرد وضعیت مسکن را در کشور متحول کنیم چرا که وضع کنونی، وضع قابل قبولی نیست. رئیس جمهوری با بیان اینکه با طرحهای تصویب شده و تزریق اعتبارات آنها تحرک خوبی در استان پدید خواهد آورد، تصریح کرد: بخشی را در معاونت اجرایی نهاد ریاست جمهوری ایجاد کردیم که کار آن صرفاً پیگیری اجرای مصوبات سفرهای استانی خواهد بود و مردم نیز به طور منظم از نتایج اجرای طرحها مطلع می شوند. رئیس جمهوری، رضایت مردم را شاخص ارزیابی عملکرد مدیران و مسئولان دانست و با برشمردن ظرفیتهای مهم استان در عرصه نفت و گاز، کشاورزی، گردشگری و منابع طبیعی گفت: اگر از این ظرفیتها درست بهره برداری شود، در استان معضل بیکاری نخواهیم داشت. استفاده صحیح از ظرفیتهای استان نیازمند اراده جدی مدیران است و همه مدیران دستگاههای اجرایی باید همت مضاعف کنند تا مردم تغییر را احساس کنند. آیت الله رئیسی، با بیان اینکه دولت در گام نخست تلاش میکند ظرفیتهای صنعتی غیرفعال استان به ویژه صنایع پیشران را به صورت حداکثری فعال کند، اظهارکرد: یکی دیگر از مسائلی که نیاز به رسیدگی فوری و خارج از نوبت دارد، سامان دادن مدارس کانکسی و کپری و همه مدارسی است که وضعیت مناسبی ندارند. نباید اجازه دهیم چهره زشت فقر، چهره زیبای استان را بد جلوه دهد. فقر، تبعیض و بیعدالتی برای دولت قابل قبول نیست.
ایران با چه راهبرد جدیدی پا به مذاکرات وین میگذارد؟
خبرگزاری خبرآنلاین به گفت وگو با عبدالرضا فرجی راد استاد ژئوپلیتیک و سفیر پیشین ایران در نروژ پرداخت و آورد: در توافقات بین المللی کمتر راستی آزمایی انجام می شود. اما واقعیتش این است که یک تجربه تلخ وجود دارد و این تجربه دو صدمه به دو طرف زده که بیشترش را ایران تجربه کرده است. یکی اینکه طبیعتا فردی که از برجام خارج شده صدها میلیارد خسارت به ایران وارد کرده است و بعید نیست که همان فرد بیاید و همان کار ها را تکرار کند. دوم اینکه آرامش نسبی که بین ایران و امریکا بعد از برجام ایجاد شده بود، تبدیل به تنش شد. که این تنش هر لحظه ممکن بود به درگیری هایی بکشد. ما شاهد هستیم که در عراق بعد از شهادت سردار سلیمانی تنش خیلی بالا رفت. ایران در عین الاسد تلافی کرد و احتمال این بود که اگر ترامپ در قدرت می ماند صدمات دو طرف به هم بیشتر می شد. این راستی آزمایی که ایران درخواست کرده چیزی منطقی است. ما آنها را هم البته درک می کنیم که سنایی که دست جمهوری خواهان است زیر بار نمی رود و کنگره هم که در دست دموکرات هاست موافق نیستند. زمان اوباما هم همینطور بود و در دو مجلس رای نیاورد. اما راهی باید برای آن پیدا کنند که ایران اطمینان بیشتری پیدا کند.
رسانههای اصول گرا
آدم عاقل قبول نمیکند جای پولهای بلوکهشده در کره جنوبی، لوازم خانگی به ما بدهند
خبرگزاری فارس به گفت وگو با سیدجواد حسینیکیا نماینده مردم سنقر و کلیایی در مجلس شورای اسلامی پرداخت و نوشت: وقتی دانش فنی تولید لوازم خانگی وارد و بومیسازی شده، هیچ آدم عاقلی قبول نمیکند جای پولهای بلوکهشده ما در کره جنوبی، لوازم خانگی تحویل بدهند و با این کار کمر تولیدکنندگان داخلی را بشکنند. کشور ما در شرایط سخت تحریمی، با کمک شرکتهای دانشبنیان مسیر تولید لوازم خانگی استاندارد را به خوبی طی کرده و اجناس تولید شده هم عموماً با کیفیت هستند و قدرت رقابتپذیری را نیز دارند. لازمه موفقیت تولیدکنندگان در شرایط کنونی این است که وزارت صنعت، معدن و تجارت بر کیفیت لوازم خانگی تولید شده و قیمت تمام شده آنها نظارت کند و شرایط را برای صادراتمحور شدن تولیدکنندگان ایرانی فراهم کند. اگر کیفیت تولیدات داخلی در شرایطی کم شود و قیمت تمام شده محصولاتشان افزایش یابد، در این شرایط وزارت صنعت میتواند برای تنظیم بازار و جلوگیری از انحصار، به طور محدود اجازه واردات برخی برندهای لوازم خانگی را بدهد که شرایط رقابت و اصلاح قیمت به نفع مصرفکنندگان فراهم شود. مجلس شورای اسلامی نیز حامی تولید داخلی است و از سیاست اخیر حمایت میکند؛ در عین حال، اگر ببینیم که ظرفیت تولید داخلی کافی نیست و مقرراتی در خصوص تنظیم تعرفه واردات لازم است، حتماً نسبت به تصویب قوانین جدید اقدام میکنیم اما در شرایط فعلی اولویت با تولیدکنندگان داخلی است.
تغییر در دولت ها، فرصتی برای پیشرفت است
روزنامه جام جم به بازتاب سخنان حجت الله عبدالملکی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی پرداخت و نوشت: تغییر در دولت ها، فرصتی برای پیشرفت و تحول است و هرجایی که اتفاق افتد، بدون شک، پنجرهای جدید گشوده میشود. تغییرات مدیریتی در راستای تحولات جدید و حرکت رو به جلو انجام میشود و ما در این دوره با برخی مدیران خداحافظی میکنیم و با برخی دیگر راه را ادامه میدهیم.
ارز ترجیحی حذف میشود/ ثبات آییننامهها الزامی است
جام جم در گزارشی دیگر به بازتاب سخنان محمدرضا پورابراهیمی رییس کمیسیون اقتصادی مجلس پرداخت و آورد: امیدواریم ارز ترجیحی هر چه زودتر از اقتصاد ایران حذف شود که این اقدام عملیاتی نیز خواهد شد ...جنس رفتاری در تولید باید در جهت صادرات باشد. همچنین برای صادرات باید ضوابط ایجاد کنیم. تعهدات ارزی نیز موضوع دیگری است که باید مورد توجه قرار گیرد. نحوه تسویه و نرخ تسویه باید اصلاح شود، زیرا در غیر این صورت انگیزه برای بازگشت ارز از بین میرود. قانون اتاق بازرگانی در کمیسیون اقتصادی مجلس در دست بررسی است. یکی از بحثهای اصلی دادن اختیارات و ظرفیتهای بیشتر به اتاق بازرگانی است، زیرا بانی اصلی صادرات غیرنفتی اتاق است. ۹۰ درصد صادرات ما به ۱۰ کشور است باید این ۱۰ کشور را در معرض توجه قرار دهیم. امیدواریم ارز ترجیحی هر چه زودتر از اقتصاد ایران حذف شود که این اقدام عملیاتی نیز خواهد شد. باید دیپلماسی اقتصادی هم تقویت شود. سفرای ما باید به مباحث اقتصادی اشراف کافی داشته باشند تا از ظرفیت آنها در کشورهای هدف استفاده کنیم. استفاده از ساختارهای جدید در حوزههای اقتصادی نیز مهم است. عضویت ایران در سازمان شانگهای یکی از این ظرفیتها بود که محقق شد. اوراسیا دیگر ظرفیت مهمی است که باید تعیین تکلیف شود. در حوزه مشوقها نیز باید اصلاحاتی انجام دهیم از جمله اصلاح مالیات بر ارزش افزوده در حوزه صادرات. ضمانتهای لازم برای استرداد مالیات ناشی از صادرات تصویب شده و تا یکی دو ماه آینده اجرایی میشود.
مردم نگران افزایش قیمت لوازم خانگی به خاطر قطع واردات کالاهای کرهای نباشند
خبرگزاری فارس به گفت وگو با عزت الله اکبری تالارپشتی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی پرداخت و آورد: مردم نگران افزایش قیمت لوازم خانگی به خاطر قطع واردات لوازم خانگی کرهای نباشند چرا که فضای حاکم بر بازار لوازم خانگی بر فضای حاکم بر بازار خودرو فرق میکند. فضای حاکم بر بازار لوازم خانگی با فضای حاکم بر بازار خودرو متفاوت است، چرا که بازار لوازم خانگی یک بازار رقابتی و متشکل از شرکتهای خصوصی است که برای جذب مشتری و افزایش فروش خود همواره به دنبال افزایش کیفیت با کمترین قیمت هستند اما فضای حاکم بر بازار خودرو یک فضای انحصاری است و شرکتهای خودروساز ما نیز شرکتهایی دولتی هستند. البته نکتهای که قابل ذکر است این است که وزارت صنعت نیز باید بر بازار نظارت کافی داشته باشد و ما نیز به عنوان نماینده مجلس در راستای ایفای وظایف نظارتی خود در قوه مقننه، مراقبتهای لازم را برای جلوگیری از هرگونه افزایش قیمت لوازم خانگی در بازار خواهیم داشت. درست است که قطع واردات لوازم خانگی خارجی اقدامی در جهت حمایت از تولید داخل است، اما حمایتهای دیگر نیز از تولیدکنندگان باید به عمل آید که از جمله آن میتوان به اعطای وامهای بدون بهره برای خرید ماشینآلات جدید و نیز تأمین مواد اولیه اشاره کرد. علاوه بر این، دولت باید بازارهایی را برای صادرات کالاهای تولیدشده در داخل فراهم کند تا زمینه برای تولید هر چه بیشتر و بهتر کالاها در داخل فراهم شود.
برنامهریزی برای افزایش حضور دانشجویان دکتری در فرصتهای مطالعاتی
خبرگزاری مهر به بازتاب سخنان محمدعلی زلفی گل وزیر علوم پرداخت و آورد: یکی از چالشهای ما طی سال گذشته فرصت مطالعاتی خارج کشور است که تقریباً خاتمه یافته است. ما باید برای آن برنامهریزی کنیم، نباید ارتباط چهره به چهره ما با دانشگاههای خارج برای دستیابی به دیپلماسی علمی قطع شود. ما سعی میکنیم در راستای دیپلماسی علمی و مرجعیت علمی شرایط را فراهم کنیم و در آموزش عالی به گونهای عمل کنیم که امکان حضور تعداد بیشتری از دانشجویان مقاطع دکتری و اساتید در همایشهای بینالمللی و دانشگاههای دیگر برای انتقال علم و فناوری مهیا شود. بر اساس اعلام اداره کل بورس و امور دانشجویان خارج از کشور وزارت علوم، تعداد احکام بورس خارج و داخل هر دو روندی کاهشی و نزدیک به صفر داشتهاند. تعداد احکام بورس خارج از ۵۲ مورد در سال ۱۳۹۲ به صفر در سال ۱۳۹۹ و تعداد احکام بورس داخل از ۹۶۷ مورد به ۹ مورد در سال ۱۳۹۹ کاهش یافته است. این اداره کل مهمترین دلیل این روند کاهشی را نتیجه مثبت سیاستهای اتخاذ شده در این موضوع با هدف استفاده از توانمندی دانش آموختگان داخل اعلام کرده بود. بر اساس اعلام این اداره کل، افزایش تعداد دانش آموختگان دوره دکتری داخل کشور و وضعیت علمی و عمومی مناسب آنان، سبب شده که تأمین اعضای هیئت علمی بوسیله دانش آموختگان داخل و نیز بهرهگیری از دانش آموختگان ایرانی خارج از کشور در سر لوحه برنامههای تأمین نیروی هیئت علمی دانشگاهها قرار گیرد.
نقشه راه صادرات در دولت سیزدهم
روزنامه خراسان به بازتاب سخنان سیدرضا فاطمی امین پرداخت و نوشت: تا پایان امسال قید و بندهای پیش روی صادرات برداشته میشود. وی در این باره به محدودیت های صادراتی از سال ۹۷ اشاره و اظهار کرد: درست است شوک تحریم وارد شد اما باید حداکثر یک سال طول میکشید نه سه سال. با محدودیتهای گذرا موافقم اما محدودیتهای صادراتی بسیار طولانی شده است، بنابراین این محدودیتها تا پایان سال رفع خواهد شد. این کار در قالب ۱۸ پروژه انجام خواهد شد... اگرچه هم اینک هدف گذاری شده است تا در نیمه دوم امسال، صادرات کشور ۵ میلیارد دلار نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش یابد اما برای ما، تراز مبلغی و دلاری صرف اهمیت ندارد. این که ۱۳ میلیارد دلار مواد تقریباً خام پتروشیمی و ۱۰ میلیارد دلار فلزات تقریباً خام صادر میکنیم یعنی مثل کشورهایی رفتار میکنیم که نیروی انسانی کم و فقط پول داریم. باید به تراز اشتغال در تجارت خارجی توجه کنیم. چقدر اشتغال نهفته صادر و چقدر وارد میکنیم؟ چقدر فناوری صادر و وارد میکنیم؟ وزیر صمت افزود: یک شاخص پیچیدگی اقتصاد داریم که میگوید کشورهای صادرکننده چه نوع کالایی صادر میکنند. رتبه ما در این شاخص بالای ۱۰۰ است بعد از چهار سال باید به حدود ۴۰ برسیم؛ یعنی باید کالایی صادر کنیم که کشورهای کمتری صادر میکنند مانند کالاهای دانش بنیان. وی در بخشی دیگر به اهمیت اولویت گذاری برای مقاصد صادراتی اشاره کرد و گفت: این که فقط به ۱۰ کشور صادرات داریم بسیار خطرناک است. طی یک ماه گذشته جلساتی با اتاق بازرگانی گذاشتیم که صادرات را متنوع و متکثر کنیم.
سیاست خارجی و اقتصاد کشور را به مذاکرات و برجام محض گره نمیزنیم
روزنامه رسالت به بازتاب سخنان حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران پرداخت و نوشت: یک اتفاقاتی در ماههای گذشته و به ویژه پس از آزادسازی مناطق اشغال شده قره باغ رخ داده که جمهوری اسلامی ایران نیز در عالیترین سطح از آزادسازی مناطق اشغالی حمایت کرد و در سطوح مختلف ما به حمایتهای خودمان از این موضوع تمرکز کردیم و مقامات عالیرتبه جمهوری آذربایجان نیز به این موضوع توجه دارند ولی در جریان آزادسازی قره باغ، اتفاقات ناگواری هم رخ داد مثلا بخشی از جریانهای تروریستی از منطقه به این منطقه بحرانی منتقل شدند و به دنبال سوء استفاده خود بودند و یا رژیم صهیونیستی تلاش کرد از فرصت ایجاد شده حداکثر سوء استفاده را بکند و در راستای تلاش ناموفقی که دارند که خودشان را به مرزهای جمهوری اسلامی ایران نزدیک کنند در بخشهایی از جمهوری آذربایجان حضور یافتند. در همان زمان در سطح سیاسی و نظامی و امنیتی در کانالهای دیپلماتیک نگرانی خودمان را اعلام کرده و به طور جدی به مقامات عالیرتبه این کشور گفته شد که بحث حمایت ما از آزادسازی مناطق اشغالی یک موضوع است و مناسبات خوب و رو به رشد دو کشور مورد توجه ماست، ولی هرگز حضور عناصر رژیم جعلی صهیونیستی را در نزدیکی و در مرزهای ایران و اقدامات تحرک آمیز آنها تحمل نمیکنیم و تغییر ژئوپلتیک در منطقه و تغییر در مرزها را تحمل نمیکنیم و نسبت به آن تحفظ جدی داریم.
رسانههای اصلاح طلب
دولت، سیاست و جمعگرایی
روزنامه آرمان ملی یادداشتی به قلم نبیالله عشقیثانی فعال اجتماعی منتشر کرد و نوشت: ایران عزیز ما کشوری با یک میلیون و ششصد و چهل و هشت هزار کیلومترمربع وسعت و هشتاد و پنج میلیون نفر جمعیت متشکل از قومیت، مذهب، زبان و گویشهای مختلف میباشد که با وجود آداب، سنن و فرهنگهای متفاوت به صورت مسالمتآمیز در کنار یکدیگر زندگی میکنند اگرچه بهلحاظ دیدگاه سیاسی، انتظارات و خواسته متفاوت هستند، الحمد... کمتر تعارض اساسی و قومیتی در کشور وجود دارد. رئیسجمهور به عنوان بالاترین مقام اجرایی و مسئول اجرای قانون اساسی، مهمترین مسئولیتهایش حفظ وحدت ملی و اعتلای ارزشها، پرورش عشق به میهن و همبستگی، رفاه همگانی و شادابی عمومی مردم است. اینها مسئولیتهای بسیار بزرگی است که تنها با سخن گفتن و امید دادن به سرانجام نمیرسد بلکه تحقق آن در برنامهریزیهای کلان ملی، سیاستگذاری با عنایت به واقعیتهای جهان امروز که پر از پیچیدگی است، همراه با انتصاب افراد جامعالاطراف، واگذاری پستها و سمتها به افراد کاردان دارای وسعتنظر و مشارکت دادن مردم در فرآیندهای تصمیمگیری خود را نشان میدهد. از منظری دیگر اگرچه این حق رئیسجمهور است که اعضای کابینه و استانداران را از بین افراد همفکر با خود انتخاب کند، ولی اگر تدریجا همه مقامات دولتهای گذشته به دلیل گرایشات سیاسی و به بهانه ایجاد هماهنگی و چابکی دولت و تمرکز بر مدیریت کشور از سمتهای خود عزل شوند و افراد همسوتر به کار گمارده شوند، این موضوع میتواند همبستگی ملی و مشارکت آحاد مردم را دچار آسیب کند.
اجرای عدالت متوازن در همه استان ها، از اولویت های دولت است
خبرگزاری ایسنا یادداشتی به قلم سیدصولت مرتضوی معاون اجرایی رییس جمهور منتشر کرد و نوشت: با توجه به اینکه برخی استانها نسبت به میانگین کشوری شاخصهای توسعه کمتری دارند رئیس جمهور سفرهای استانی خود را از این مناطق برای ترمیم شکافها و تعادل توسعه در کشور آغاز کرده است. پس از تشکیل دولت سیزدهم هیاتهای کارشناسی به استانها اعزام میشوند و مهمترین مسائل آنها را در حوزههای عمرانی، اجتماعی و فرهنگی بررسی میکنند، سپس این مسائل با حضور استانداران و مقامات عالی استان در تهران بررسی و در جلسهای با حضور معاون اول رئیس جمهور و وزرا تصمیمات درباره راه حل آنها گرفته و زمینه سفر به این مناطق فراهم میشود. پیش از انجام سفرهای استانی با مسئولان استان جلساتی میگذاریم و وزرایی به عنوان نمایندگان رئیس جمهور به مناطقی که مشکلاتی دارند اعزام میشوند که پس از جمع بندی به آنها رسیدگی میشود. در سفر رئیس جمهور به استان کهگیلویه و بویراحمد برای توسعه میادین نفتی، افزایش برداشت و آغاز مطالعات جدید درباره ذخایر گاز و نفت برنامه ریزی شد. در این سفر مقرر شد پتروشیمی گچساران و دهدشت به بهره برداری کامل برسند که با برنامه ریزی انجام شده پتروشیمی گچساران سال آینده و دهدشت دو سال دیگر به بهره برداری میرسند. با بهره برداری این پتروشیمیها دو هزار فرصت شغلی مستقیم و غیر مستقیم ایجاد میشود. با آبگیری دو سد چمشیر و تنگ سرخ بسیاری از زمینهای دیم این استان به کشت آبی تبدیل میشود.
پیشنهاد واگذاری بخشی از سهام دولت در تعدادی از شرکت های دولتی
خبرگزاری ایسنا در گزارشی نوشت: با توجه به شرایط سخت اقتصادی دولت ناشی از آثار تحریم های ظالمانه و نیز تأثیرات بیماری کرونا، تحقق منابع درآمدی پیش بینی شده در بودجه سال جاری نقش بسیار مهمی در اداره هرچه بهتر امور جاری کشور دارد. در بودجه سال ۱۴۰۰ حدود ۹۵ هزار میلیارد تومان به عنوان درآمدهای حاصل از واگذاری سهام و بنگاه های متعلق به دولت پیش بینی شده است. در این مسیر، از جمله موانع پیش رو، عدم وجود سهام آماده به اندازه کافی برای عرضه به عموم است. علی رغم وجود ظرفیت قابل توجهی از سهام متعلق به دولت در ۷ شرکت بورسی به ارزش حدود ۱۷۰ هزار میلیارد تومان، به دلایلی از جمله توثیق کل سهام دولت در ۴ شرکت و نیز مخالفت وزارتخانه های تخصصی مربوط به ۳ شرکت، امکان عرضه آنها فراهم نمی باشد. اگرچه هیئت واگذاری مطابق ماده بند (ب) ماده (۴) قانون، اختیار تصویب فهرست موارد قابل فروش و تعیین میزان هر یک را دارا می باشد لیکن به جهت حساسیت وزارتخانه های ذیربط و در جهت پیشگیری از اختلاف نظر بین دستگاه ها و نیز ایجاد همگرایی و هماهنگی بیشتر در مجموعه دولت، وزارت امور اقتصادی و دارایی پیشنهاد تصمیم گیری نهایی از سوی هیئت وزیران درخصوص واگذاری تمام یا بخشی از سهام دولت در شرکت های کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران، صنایع پتروشیمی خلیج فارس، مخابرات ایران، فولاد مبارکه اصفهان، ملی صنایع مس ایران، ایران خودرو و سایپا که مشمول گروه (۲) ماده (۲) قانون می باشند و نیز الزام به رفع توثیق از سهام دولت را ارایه کرده است.
فضا برای کمک جناحهای سیاسی به دولت باز شود
خبرگزاری ایلنا به گفت وگو با غلامرضا ظریفیان فعال سیاسی اصلاحطلب پرداخت و آورد: دولت نباید مورد سیاستهای موسمی قرار گیرد تا دچار مشکل شود، باید از این فضای اولیه ماه عسلی زودتر خارج شود و به سمت سیاستهای اطمینان خیز حرکت کند. درباره هشدار کارشناسان و متخصصان در خصوص اینکه از اگر گرانی و مشکلات معیشتی که در این چند وقت اخیر شاهدش هستیم ادامه پیدا کند در ماههای آینده ما با اعتراضات مردمی از جنس معیشتی و اقتصادی روبهرو خواهیم بود، ابتدا دولت چه برنامهای در کوتاه و میان مدت برای حل این معضلات داشته باشد؛ سپس اینکه جریانهای سیاسی چه کمکی میتوانند به دولت در این زمینه انجام دهند، گفت: ابتدا باید خاطرنشان کرد که این دولت تازه کار را تحویل گرفته است، البته امیدی هم در بین کسانی که نیاز بیشتری به مسائل معیشتی دارند ایجاد کرده است اما اعلام میکند تورم وجود دارد. همه این را میدانند که مسئله اقتصاد کشور یک مسئله در هم پیچیده با مسائل داخلی و خارجی است و اگر این ۲ معقوله را نتوانیم به یک توزانی برسانیم، صرف امکانات داخلی در شرایط کنونی نمیشود برخی از انتظارات را پاسخ دهیم. وقتی فضای روانی اقتصاد کشور را مشاهده کنیم، میبینیم با برخی از تلاطمات چگونه قیمت ارز بالا میرود! در این شرایط به نظر میرسد بدون نگاه به تجارت و سیاست خارجی، صرفاً نمیتوان با امکانات داخلی در شرایط کنونی مشکلات کوتاه و میان مدت را حل کرد.
نظر شما