بیشتر شهرها و روستاهای کهگیلویه و بویراحمد با تنش آبی مواجه هستند

یاسوج- ایرنا- مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کهگیلویه و بویراحمد گفت: بیشتر شهر و روستاهای استان به ویژه در مناطق بویراحمد و دنا با مشکل تنش و حتی بحران کم آبی روبه رو شده اند و در این میان تأمین آب شرب شهر یاسوج مشکل اصلی است.

به گزارش ایرنا،اسفندیار برخه روز دوشنبه در جمع خبرنگاران کهگیلویه و بویراحمد در یاسوج اظهار داشت: بدلیل بارش کم در سال ابی گذشته بسیاری از منابع ابی رو زمینی و زیرزمینی بویژه در مناطق سردسیری استان با کاهش شدید روبه رو شد.

وی ادامه داد: هم اکنون ۲۰۵ روستای استان دارای تنش آبی هستند که با ۱۰ دستگاه تانکر آبرسانی سیار انجام می  شود.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: شهرها و روستاهای  سردسیری استان به دلیل واقع گردیدن در ارتفاع بالا و همچنین بارش کم بویژه بارش برف مشکلات بیشتری نسبت به سایر مناطق دارند.

وی افزود: در سه ماهه اول سال آبی که باید بارش خوبی داشته باشیم این اتفاق نیفتاد و استان با۹۷ درصد کاهش بارش ها مواجه شد.

برخه ابراز داشت: هم اینک عمده شهر و روستاهای استان به ویژه در مناطق بویراحمد و دنا با مشکلات تنش و حتی بحران کم  آبی روبه رو شدند و در این میان می توان گفت اکنون مشکل اساسی شرکت آبفا  تأمین آب شرب شهر یاسوج است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به فرسودگی گسترده تأسیسات آبرسانی، تصریح کرد: شبکه توزیع آب مربوط به بیش از ۴۰ سال قبل است.

وی بیان کرد: در سراسر استان ۲۲۰ کیلومتر شبکه آبی فرسوده وجود دارد که حداقل ۲۲۰ میلیارد تومان برای اصلاح، مرمت و نوسازی ان نیاز است که تأمین اعتبار مذکور همت بلند مسئولین استانی و کشوری را می طلبد.

برخه ابراز داشت:  اگر شبکه ابرسانی نوسازی و توسعه پیدا کند بخش زیادی از نیازهای آبی استان مرتفع می‌شود.

وی ادامه داد: در گذشته آبفا عملیات اصلاح و توسعه را در حوزه آبی و با استفاده از بخش خصوصی آغاز کرد اما بدلیل عدم تحقق و تخصیص بودجه این هدف محقق نشد و همین موضوع باعث روند نامناسب اجرای کار شده است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: مقرر شده برای اصلاح شبکه توزیع آب استان سالانه ۳۰ میلیارد گذاشته شود ضمن آنکه در این میان به کمک وزارت نیرو هم نیاز است و امیدواریم با نگاهی که از عزم و جدیت مجموعه دولت برای بهبود شرایط به نفع مردم داریم این مهم محقق شود.

برخه با اشاره اهمیت سیستم فاضلاب در بهبود شاخص های بهداشت، سلامت و صیانت از منابع آب زیرزمینی، گفت: هم اکنون ۵۷ هزار مشترک فاضلاب وجود دارد و چنانچه منابع مالی اجرای پروژه های در دست اجرا به موقع تأمین و تخصیص داده شود این تعداد به ۱۸۷ هزار مشترک نیز خواهد رسید.

وی ابراز داشت: آبرسانی به چهار شهر در کهگیلویه، فاضلاب باشت و برخی پروژه های آبی در شهرستان های گچساران، بویراحمد و دنا در دست اجراست که با تأمین و تخصیص مناسب و به موقع اعتبارات میتواند تحول ملموس در دسترسی ساکنین استان کهگیلویه و بویراحمد به آب شرب سالم و بهداشتی رقم بزند.

استان کهگیلویه و بویراحمد دارای ۱۶۴۱ روستا است که از این تعداد  ۱۴۸۲ روستا تحت پوشش خدمات آب و فاضلاب هستند.

در مجموع ۲۵۴ هزار اشتراک آب در شهرها و روستاهای استان از این شرکت خدمات می گیرند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha