معاون زیارت و امور زائران استانداری خراسان رضوی روز دوشنبه در نشست مطبوعاتی که به همین منظور برپا شد، در جمع خبرنگاران گفت: در راستای جلوگیری از شیوع کرونا در مراسم عزاداری روزهای ۲۸ و ۳۰ ماه صفر، سعی شده برنامههای حرم مطهر بهجای تمرکز در داخل بارگاه، در خیابانهای منتهی به حرم مطهر رضوی برگزار شود تا از ازدحام جمعیت در حرم مطهر جلوگیری شود.
محمدصادق براتی افزود: همچنین در راستای جلوگیری از ازدحام زائران در حرم امام رضا (ع) اکثر برنامههای حرم مطهر رضوی در این ایام پوشش تصویری دارد و پیشبینی شده است که این برنامهها علاوه بر شبکههای مجازی از رسانه ملی و رسانههای استانی و شبکههای استانی بهطور زنده پخش شود تا عزیزانی که بهمنظور رعایت پروتکلهای بهداشتی به مشهد و حرم مطهر مشرف نشده اند، نیز بتوانند از برنامههای زنده حرم مطهر رضوی بهره مند شوند.
وی ادامه داد: برای زائرانی هم که به مشهد مقدس مشرف شده اند تسهیلاتی فراهم شده، که پاسخگوی نیاز زائران است و تمام اماکنی که برای زائران در نظر گرفته شده به تأیید دانشگاه علوم پزشکی رسیده است و در این زمینه با توجه به اینکه هوا در چند روز آینده سرد خواهد بود، پیشبینیهای لازم صورت گرفته است.
معاون استاندار خراسان رضوی گفت: پایانه مسافربری شهرداری مشهد، نیز آمادگی دارد که برای انتقال زائرانی که در ایام پایانی ماه صفر به مشهد مقدس مشرف شده بودند تا ۲ برابر ظرفیت خدمات داشته باشد و همچنین سازمان اتوبوسرانی مشهد در این ایام به صورت شبانهروزی در خدمت زائران امام رضا(ع) خواهد بود.
وی با بیان اینکه پیش از شیوع کرونا و در سال ۱۳۹۸ افزون بر ۳۲ میلیون زائر به خراسان رضوی سفر کرده بودند که حدود چهار میلیون نفر از آنها زائران خارجی بودند، ادامه داد: از این تعداد پنج میلیون و ۱۲۵ هزار زائر به صورت سواره ریلی، زمینی و یا پروازی در ایام پایانی ماه صفر به مشهدالرضا سفر کرده بودند و حدود ۵۰۵ هزار نفر نیز زائر پیاده داشتیم که با کمک همه دستگاههای متولی بهویژه هیاتها و تشکلهای مذهبی به نحو بسیار مطلوبی از آنان پذیرایی و به آنان خدمات دهی شد.
وی گفت: پارسال به خاطر شیوع ویروس کرونا از نعمت حضور زائران محروم بودیم، اما امسال با توجه به شرایطی که در حال حاضر در مشهد، استان خراسان رضوی و کشور از نظر شیوع کرونا حاکم است، محدودیتها کمتر از سال گذشته است، چرا که به اذعان دانشگاه علوم پزشکی مشهد در این مدت اماکن متبرکه و هیاتهای مذهبی بهویژه آستان قدس رضوی، در رعایت پروتکلهای بهداشتی نسبت به جاهای دیگر بسیار خوب عمل کرده و می کنند، که در نوع خود بینظیر است.
معاون استاندار خراسان رضوی افزود: کارنامه هیاتهای مذهبی این استان و اماکن متبرکه ظرف ۱۹ ماه گذشته بسیار مطلوب و قابلقبول بوده است.
وی گفت: امیدواریم در چند روز پایانی دهه آخر صفر نیز بتوانیم همانند گذشته با رعایت پروتکلهای بهداشتی، مراسم مذهبی را به نحو مطلوبی برگزار کنیم، به گونه ای که در هیچ یک از برنامه ها مباحث بهداشتی نادیده گرفته نشده و خدای نکرده تجمع منجر به شیوع بیماری نشود و زائران نیز بتوانند در سفری ایمن به مشهد مقدس، زیارت کرده و بهسلامتی به شهر و دیار خود بازگردند.
قرنطینه اجباری زائران مبتلا به کرونا
سرپرست دانشکده علوم پزشکی مشهد نیز در این نشست گفت: در مبادی ورودی مشهد، زائران و مسافران، مورد تب سنجی و چند سوال قرار می گیرند و افرادی که به نوعی مشکوک تشخیص داده شده و یا اعلام بیماری کنند پس از هدایت به کنارگذر، از آنان تست سریع کرونا گرفته میشود که اگر نتیجه مثبت باشد، مشمول قرنطینه اجباری میشوند که در این خصوص پیشبینیهای لازم با همکاری شهرداری انجام شده است.
دکتر محمدعلی کیانی افزود: ۲ مرکز قرنطینه برای زائرانی که مبتلا به ویروس کرونا باشند در مشهد برپا شده است تا چنین افرادی برای مداوا از دیگر زائران جداسازی و به آنجا منتقل شوند.
وی گفت: با توجه به اینکه در شرایط همهگیری کرونا هستیم، اگرچه به شکر خدا آمار مبتلایان به کووید ۱۹ در مشهد به شدت کاهش یافته است، اما شرایط میتواند همچنان شکننده باشد، بنابر این رعایت پروتکلهای بهداشتی به ویژه در زمانهای حضور مردم در مراسمها باید بهعنوان یک اصل جدی مورد توجه باشد.
وی افزود: انتظار میرود زائران، همانطور که بر اساس اعتقاد خود در مراسم عزاداری پایان ماه صفر حضور پیدا می کنند، با همان دید به رعایت پروتکلهای بهداشتی بپردازند تا کار به گسترش بیماری و شرایط خطیری که ممکن است برای سایر افراد جامعه داشته باشد، نکشد.
دکتر کیانی ادامه داد: مردم باید بدانند که رعایت پروتکلهای بهداشتی یک واجب شرعی است و در این خصوص هیچ بحث اختیار و یا نظر فردی مطرح نیست و اگر کسی علائم بیماری را دارد و یا مشکوک به بیماری است و یا در ارتباط با فرد بیمار بوده است، قطعا باید در منزل بماند و به هیچ وجه برای شرکت در مراسم عزاداری از منزل خارج نشود تا باعث ابتلای دیگران به بیماری نشود.
سرپرست دانشکده علوم پزشکی مشهد تاکید کرد: نکته دیگر اینکه در زمان حضور در مراسم مذهبی، رعایت پروتکلها، ماسک زدن و رعایت فاصلهگذاری اجتماعی ضروری است.
برپایی ۴۰ ایستگاه زیارتی در اطراف حرم رضوی
مدیرکل سازمان تبلیغات اسلامی خراسان رضوی نیز در این نشست با بیان اینکه طبق برنامههایی طراحی شده و بر اساس شیوهنامههای ابلاغی ستاد کرونا، مجوزهای لازم برای برگزاری مراسم مذهبی دهه پایانی ماه صفر در سطح استان دریافت شده است، گفت: ۴۰ ایستگاه زیارت رضوی در اطراف حرم مطهر رضوی به صورت خیابانی تعبیه شده است تا زائران را از حضور فیزیکی در حرم بی نیاز کرده و آنان بتوانند از راه دور در خیابانهای منتهی به حرم مطهر، زیارت حضرت رضا علیهالسلام را انجام بدهند.
حجت الاسلام هادی صاحبقرانی افزود: با توجه به اقداماتی که در سطح شهر مشهد با همکاری شهرداری، دانشگاه علوم پزشکی و آستان قدس رضوی و استانداری انجام شده، مقرر شده سه محور اصلی منتهی به حرم شامل میدان فردوسی تا حرم، میدان پانزده خرداد تا حرم و محور خیابان طبرسی تا حرم، به عنوان معابر اصلی برای گذر عزداران و زائران آمادهسازی شود.
وی خاطرنشان کرد: همچنین برای کاهش ازدحام زائران در حرم در این ایام، صدای مراسم و آیین های عزاداری حرم مطهر رضوی به صورت متمرکز در خیابانها و نواحی اطراف حرم پخش خواهد شد که امید است بتوانیم با اجرای این برنامه ها، مدیریت بهتری بر روی مجاوران و زائران داشته باشیم.
مدیرکل سازمان تبلیغات اسلامی خراسان رضوی گفت: رعایت جدی دستورالعمل های بهداشتی در برگزاری مراسم عزاداری روزهای پایانی ماه صفر، به هیاتهای مذهبی تاکید شده است و برای مدیریت بهتر شرایط کرونایی، تلاش کردیم برای زائرانی که همه ساله بهصورت پیاده عازم مشهدالرضا میشدند، در نقاط مبدأ حرکت برایشان برنامههایی انجام شود که از راه دور و از همانجا بتوانند عرض ارادت خود را به محضر حضرت رضا(ع) داشته باشند.
وی افزود: همچنین سعی شد در هر شهرستان و یا حتی شهرها و روستاها از مجرای هیاتهای مذهبی و روحانیان مستقر، در این ایام مراسمی برگزار شود که افرادی که در قالب کاروان همهساله به مشهد میآمده و امسال به خاطر شرایط نتوانسته اند سفر کنند، از نظیر چنین آیین هایی بی نصیب نمانند.
نظر شما