بازسازی تاسیسات مناطق زلزله‌زده کوهرنگ از سه‌شنبه آغاز شود

شهرکرد- ایرنا- استاندار چهارمحال و بختیاری گفت: بازسازی و نوسازی تاسیسات عمومی مناطق زلزله‌زده شهرستان کوهرنگ از روز سه‌شنبه آغاز شود و مسوولان منتظر جذب اعتبارات حوادث نمانند.

زاقبال عباسی روز دوشنبه با حضور در نشست ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران شهرستان کوهرنگ تاکید کرد: بازسازی و نوسازی خانه‌های مسکونی روستایی و تاسیسات مختلف در این شهرستان مورد توجه قرار گیرد.

وی چهارمحال و بختیاری را جزو استان‌های حادثه‌خیز کشور دانست و افزود: خوشبختانه عمیق بودن مرکز وقوع زلزله در زمین، میزان خسارت‌های ناشی از این زمین‌لرزه را کاهش داد.

عباسی تصریح کرد: نیروهای امدادی، خودروهای کمک‌دار و تجهیزات مورد نیاز برای کمک به زلزله‌زدگان در محل حضور دارند.

وی یادآور شد: متولیان تاسیسات عمومی چهارمحال و بختیاری مانند آب، برق، گاز، تلفن و جاده باید با استفاده از ابزار، اختیار و امکانات خود میزان خسارت‌های ناشی از این زمین‌لرزه را برآورد و از همین فردا نسبت به بازسازی،‌ترمیم و نوسازی آن اقدام کنند.

رییس ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: ‌ستاد مدیریت بحران شهرستان کوهرنگ با مدیریت بنیاد مسکن انقلاب اسلامی چهارمحال و بختیاری پس از بررسی و بازدیدهای کارشناسی، مستندسازی از خسارت‌های وارد شده به مناطق زلزله‌زده شهرستان کوهرنگ را مستندسازی کنند.

وی گفت: میزان خسارت‌های وارد شده به مردم به‌صورت دقیق بررسی و از اختیارات دولتی مانند پرداخت کمک‌های بلاعوض، تسهیلات بانکی، تمدید وام‌ها و اقدامات عمرانی برای تسریع در روند خدمات‌رسانی به مناطق زلزله‌زده شهرستان کوهرنگ بهره‌گیری شود.

عباسی تاکید کرد: سرعت عملکرد مسوولان این استان برای ارائه خدمات به‌موقع و سریع به زلزله‌زدگان شهرستان کوهرنگ مطلوب و به‌موقع بود.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی چهارمحال و بختیاری نیز گفت: در شهرستان کوهرنگ ۲۲۳ روستا زیرپوشش خدمات این بنیاد قرار دارد.

فرشید ریاحی به وجود ۱۰ هزار و ۷۰۰ خانوار با هفت هزار و ۶۱ واحد مسکونی در روستاهای کوهرنگ اشاره و تاکید کرد: در سال‌های گذشته ۴۵ درصد اماکن روستایی این شهرستان مقاوم‌سازی شده و بقیه به‌صورت غیرمقاوم است که آثارش در این زمین‌لرزه مشهود است.

وی افزود:‌ مدیریت برای برآورد دقیق، کارشناسی و واقعی خسارت‌های برای تسریع در روند پرداخت تسهیلات و کمک‌های بلاعوض به زلزله‌زدگان شهرستان کوهرنگ ضروری است.

ریاحی ‌تسهیلات قابل پرداخت به زلزله‌زدگان شهرستان کوهرنگ را شامل ۲ بخش شهری و روستایی اعلام و تصریح کرد: هر کدام از این تسهیلات مختص احداث واحد مسکونی، تعمیرات، کمک به معیشت و اسکان موقت حادثه‌دیدگان است.

وی یادآور شد: هم‌اکنون گروه‌های ارزیاب بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در محل مستقر هستند و بازدیدهای میدانی را انجام داده‌اند، اما برای برآورد میزان خسارت‌ها بین ۴۸ تا ۷۲ ساعت آینده به کمک تمامی دستگاه‌های اجرایی نیاز است.

ریاحی اظهار داشت: دهیاری‌ها میزان خسارت‌های ناشی از این زمین‌لرزه را جمع‌آوری و به بخشداری‌ها ارائه کنند تا گروه‌های ارزیاب به‌صورت هدفمند اقدام و فرایند پیگیری برای جذب تسهیلات و کمک‌های بلاعوض را سرعت دهند.

قائم‌مقام شرکت آب و فاضلاب چهارمحال و بختیاری نیز گفت:‌ بر اثر وقوع این رزمین‌لرزه تاسیسات کُلُرزنی شهر چلگرد و روستای دهنو، اُفت سطح آب در چشمه دزداران، اُفت سطح آب طرح انتقال آب مجتمع بازفت، اُفت آب و چشمه مجتمع میان‌رودان دشت زرین و مورز با خسارت مواجه شده‌اند.

سهراب بهرامی تاکید کرد:‌  همچنین خسارت‌هایی به چشمه باغ‌چنار بازفت، مجتمع غلام‌آباد، چشمه روستای مازه رشته، مجتمع مالک‌آباد و مخزن سرآقاسید، نصیرآباد و چلگرد وارد شده است.

وی افزود: به دنبال وقوع این زمین‌لرزه رصد مستمر خط انتقال آب آشامیدنی کوهرنگ به شهرکرد در دستور کار قرار گرفت.

بهرامی تصریح کرد: فعالیت گروه‌های مختلف تعمیر و نگهداری شبکه‌های مختلف انتقال آب آشامیدنی باید رصد شود.

مدیرعامل جمعیت هلااحمر چهارمحال و بختیاری نیز گفت:‌ از همان ابتدای وقوع زمین‌لرزه کوهرنگ، نیروهای امدادی تمامی شهرستان‌های استان به حالت آماده‌باش درآمدند.

ایرج کیانی تاکید کرد: سه پایگاه امداد و نجات بازفت، صمصامی و دشتک نزدیک محل حادثه بودند که سریع به منطقه اعزام شدند.

وی یادآور شد: جمعیت هلااحمر چهارمحال و بختیاری در این حادثه با توجه به شرایط کوهستانی و پراکندگی جمعیت در منطقه ۲۱ تیم امدادی، ۱۲ دستگاه آمبولانس، هفت دستگاه خودرو کمک‌دار، یک دستگاه خودرو ارتباطات بی‌سیم، یک دستگاه کامیونت، یک فروند بالگرد و ۱۲۰ نیروی امدادگر داوطلب را برای خدمات‌رسانی و ارزیابی میزان خسارت به ۳۸ روستای بخش بازفت کوهرنگ با چهار هزار و ۴۴ نفر جمعیت ساکن و افزون‌بر پنج هزار عشایر کوچ‌رو اعزام کرد.

کیانی تصریح کرد: هم‌اکنون عملیات امداد و نجات هلال‌احمر چهارمحال و بختیاری تمام شده اما نیروهای امدادی همچنان در منطقه حضور دارند.

به گزارش ایرنا، براساس گزارش مرکز لرزه‌نگاری کشوری موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران، زمین‌لرزه ۵.۷ ریشتری ساعت ۶ و ۹ دقیقه صبح دوشنبه مرز استان‌های چهارمحال و بختیاری و خوزستان حوالی چلگرد را لرزاند.

این زمین لرزه در ۳۳ کیلومتری چلگرد مرکز شهرستان کوهرنگ در استان چهارمحال و بختیاری و در عمق ۱۰ کیلومتری زمین رخ داده است.

نزدیک‌ترین مراکز استان‌ها به محل وقوع این زلزله، شهرکرد با ۱۰۲ کیلومتر و اهواز با ۱۵۸ کیلومتر گزارش شده است.

چلگرد مرکز شهرستان کوهرنگ در ۹۰ کیلومتری مرکز چهارمحال و بختیاری واقع شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha