مشاور وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در حاشیه بازدید ارزیاب کمیته میراث جهانی سازمان یونسکو از این بنای تاریخی گفت: به دنبال ارایه تقاضای ثبت ۵۶ کاروانسرای تاریخی کشورمان در فهرست آثار جهانی، ارزیابان یونسکو از چند روز پیش وارد کشورمان شده و بررسی وضعیت این بناها را آغاز کرده اند.
محمدحسن طالبیان گفت: ارزیابان یونسکو در ۲ روز اول حضور خود در ایران از کاروانسراهای پرند (قلعه سنگی)، باغ شیخ (عبدالغفارخان)، دیر گچین و قصر بهرام واقع در استانهای تهران، مرکزی، قم و سمنان، نوشیروان، آهوان، میامی، میاندشت، عباسآباد، مزینان و مهر، زعفرانیه، کاروانسرای قلی و فخرداوود واقع در استانهای خراسان رضوی و خراسان شمالی بازدید کرده اند.
وی دیگر برنامه های در دست انجام سفر ارزیابان کمیته میراث جهانی سازمان یونسکو به ایران را بازدید از کاروانسراهای رباط شرف و عباسآباد تایباد و فخرآباد بجستان واقع در استان خراسان رضوی و خراسان جنوبی، گنجعلیخان، زینالدین، انجیره سنگی، انجیره آجری و خرانق واقع در استانهای کرمان و یزد ذکر کرد.
وی گفت: برنامه سفر ارزیابان سازمان یونسکو تا پایان مهرماه جاری با بازدید از کاروانسراهای تاریخی استانهای اصفهان، فارس، اردبیل، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، هرمزگان، بوشهر و کهکیلویه و بویراحمد ادامه می یابد و بعد از آن نتیجه بررسی های میدانی مطالعات پرونده ثبت کاروانسراهای فوق در تابستان سال آینده در کمیته میراث جهانی یونسکو مطرح و اعلام می شود.
کاروانسرای فخر آباد بجستان از آثار تاریخی مربوط به دوره صفوی و در بخش یونسی و روستای فخر آباد این شهرستان واقع شده و در تاریخ ۱۰ دی ۱۳۸۱ با شمارهٔ ثبت ۶۶۵۶ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
از مجموع بیش از ۱۵۰ اثر تاریخی بجستان ۴۰ اثر در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
مرکز شهرستان ۴۵ هزار نفری بجستان در فاصله ۲۷۸ کیلومتری جنوب غربی مشهد واقع است.
نظر شما