به گزارش ایرنا، «جمانه الغلای» سخنگوی این کمیسیون با انتشار بیانیه ای گفت که نتایج شمارش دستی آراء انتخابات خاص به صورت صد درصد با نتایج شمارش الکترونیکی آرا، مطابقت دارد.
به گفته وی، تعدادی از مراکز رای گیری به صورت تصادفی انتخاب شدند و نتایج آرای الکترونیکی با شمارش دستی، مقایسه و معلوم شد که هر دو شمارش به صورت ۱۰۰ درصد با هم مطابق است.
کمیسیون عالی مستقل انتخابات عراق دیروز جمعه بعد از پایان رای گیری خاص اعلام کرد که میزان مشارکت ۶۹ درصد بوده است.
براساس این گزارش از مجموع یک میلیون و ۱۹۶ هزار و ۵۲۴ واجد شرایط رای ۸۲۱ هزار و ۸۰۰ نفر در نخستین مرحله انتخابات زودهنگام پارلمانی عراق شرکت کردند.
انتخابات خاص فقط ویژه نیروهای مسلح، آوارگان و زندانیان در زندان ها است و بقیه اقشار مردم عراق در انتخابات عمومی که فردا یکشنبه دهم اکتبر (۱۸ مهرماه ۱۴۰۰) برگزار می شود، شرکت می کنند.
نیروهای الحشد الشعبی به عنوان بخشی از نیروهای مسلح عراق از شرکت در انتخابات خاص محروم شده و بایستی به همراه عموم مردم عراق در انتخابات فردا یکشنبه شرکت کنند و احتمالا به دلیل حضور بخشی از این نیروها در مناطق عملیاتی، از شرکت در انتخابات محروم شوند.
کمیسیون عالی مستقل انتخابات به عنوان نهاد رسمی برگزار کننده انتخابات در این کشور، برگزاری نخستین مرحله انتخابات زودهنگام پارلمانی را موفقیت آمیز خوانده است.
انتخابات خاص به عنوان نخستین مرحله انتخابات زودهنگام پارلمانی عراق با وجود نگرانی هایی که عنوان می شد، در کمال آرامش و موفقیت برگزار شد.
سه قشر نیروهای مسلح، آوارگان و زندانیان مهمترین اقشار شرکت کننده در انتخابات خاص بودند که کمیسیون عالی مستقل انتخابات عراق از برگزاری موفقیت آمیز اولین مرحله انتخابات پارلمانی این کشور خبر داده، بدون اینکه خلل امنیتی اتفاق بیفتد.
نیروهای سازمان الحشد الشعبی به عنوان بخشی از نیروهای مسلح عراق، در این دوره از شرکت در انتخابات خاص محروم شده و بایستی به همراه اقشار مختلف مردم عراق در انتخابات عمومی که فردا یکشنبه دهم اکتبر (۱۸ مهرماه ۱۴۰۰) برگزار می شود، شرکت کنند.
انتخابات خاص همچنین با حضور گسترده واجدین شرایط رای و دور از انتظار نهادهای برگزار کننده انتخابات همراه بود و کمیسیون عالی مستقل انتخابات درصد مشارکت را رقم ۶۹ درصد اعلام کرد.
رسانه های عراق، مواردی از نقض قانون را در جریان برگزاری انتخابات خاص از جمله وارد کردن تلفن همراه به داخل حوزه های اخذ رای و تصویر برداری در هنگام رای دادن و همچنین اعلام برخی از نیروهای امنیتی در داخل برخی از مراکز اخذ رای در حمایت از برخی جریان های سیاسی، رصد کردند.
تلاش برخی از گروه های فشار برای استیلا بر برخی از مراکز اخذ رای از جمله در استان الانبار (غرب عراق) به نفع یک جریان سیاسی خاص یا مواردی از اخلال در کار دستگاه های الکترونیکی شمارش آراء از دیگر موارد رصد شده نقض مقررات و اخلال در کار رای گیری بود.
کمیسیون عالی مستقل انتخابات عراق اعلام کرده است که به همه موارد نقض قوانین انتخابات رسیدگی می کند ولی در مجموع، روند برگزاری انتخابات خاص را موفقیت آمیز خوانده است.
نمایندگی سازمان ملل در عراق نیز در بیانیه ای اعلام کرد که در جریان برگزاری انتخابات خاص، ناظران این نمایندگی هیچ گونه نقض قابل ذکری برای قانون رصد نکردند.
حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار واجد شرایط خاص (عمدتا نظامیان) در انتخابات پارلمانی عراق شرکت کردند.
بیشترین جمعیت واجدین شرایط در انتخابات خاص، نیروهای مسلح عراقی شامل یک میلیون ۷۵ هزار و ۷۲۷ نفر بودند که از این تعداد، یک میلیون ۶۲ هزار و ۶۵۱ مرد و ۱۳ هزار و ۷۶ زن اعلام شد.
براساس این گزارش، تعداد نیروهای پیشمرگ کرد در سه استان اربیل، دهوک و سلیمانیه ۱۸۶ هزار و ۵۱۷ نفر اعلام شده است.
نیروهای مسلح عراقی که حق شرکت در انتخابات خاص داشتند شامل نیروهای وزارت کشور، دفاع، نیروهای پیشمرگ کرد و سازمان مبارزه با تروریسم بودند.
کمیسیون عالی مستقل انتخابات همچنین تعداد کل آوارگان واجد شرایط در اردوگاه های آوارگان که عموما در شمال عراق هستند را ۱۲۰ هزار و ۱۲۶ نفر اعلام کرده بود که این تعداد نیز به شرکت کنندگان در انتخابات ویژه افزوده شدند.
این کمیسیون، ۸۶ مرکز رای گیری شامل ۳۰۹ صندوق رای را برای آوارگان در ۲۷ اردوگاه در نظر گرفت که سهمیه دهوک ۳۱ مرکز رای، اربیل ۲۰ مرکز، سلیمانیه ۹ مرکز، کرکوک ۴ مرکز، نجف و بصره هرکدام سه مرکز، دیاله، الانبار، دیوانیه، ذیقار و میسان هرکدام دو مرکز و بغداد، نینوا، المثنی، کربلا، بابل و واسط هرکدام یک مرکز رای گیری اعلام شده بود.
درخصوص زندانیان نیز سخنگوی وزارت دادگستری عراق اعلام کرد که تعداد زندانیان واجد شرایط رای در انتخابات خاص در حیطه دولت مرکزی عراق، ۴۳۰ زندانی است که شامل ۴۰ زندانی در العماره (میسان)، ۱۴۰ زندانی در السماوه (المثنی) و ۲۴۰ زندانی نیز در واسط وجود دارند.
«جمانه الغلاوی» سخنگوی کمیسیون عالی مستقل انتخابات عراق تعداد کل زندانیان واجد شرایط رای دهی از جمله زندانیان زندان های موجود در کردستان عراق را ۶۷۱ زندانی اعلام کرده بود.
به گفته وی، برای این تعداد از زندانیان نیز ۶ مرکز رای گیری در نظر گرفته شد که در زندان های سلیمانیه، دهوک، واسط، المثنی و میسان در روز رای گیری خاص مستقر شدند.
براساس گزارش های اولیه غیر رسمی تاکنون ائتلاف دولت قانون به رهبری «نوری المالکی» در انتخابات خاص از دیگر رقبای سیاسی پیشی گرفته و درحالی که از تشکل جدید «جنبش حقوق» به رهبری «حسین مونس» (نزدیک به گروه مقاومت کتائب حزب الله) به عنوان شگفتی، انتخابات خاص یاد شده است.
نظر شما