امین الله هاشمزهی روز شنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: سه مرکز شبانه روزی نگهداری از سالمندان در زاهدان و زابل را به عهده دارند که به تازگی یک مرکز دیگر نیز در زاهدان ویژه آقایان با ظرفیت ۳۰ نفر افتتاح شده است.
وی گفت: ۲ مرکز نگهداری از سالمندان به صورت روزانه نیز در زاهدان و زابل وجود دارد که از صبح تا ظهر خدمات کار درمانی، گفتار درمانی و مشاوره به افراد سالمند ارائه می دهد.
معاون توانبخشی اداره کل بهزیستی سیستان و بلوچستان افزود: در مراکز شبانه روزی سالمندانی که خانواده توان مالی مناسبی برای نگهداری این افراد را ندارند یا افراد مجهول الهویه نگهداری و تمامی خدمات به آنان ارائه می شود.
وی بیان کرد: به منظور نگهداری از سالمندان باید ماهیانه مبلغی از سوی خانواده و سازمان بهزیستی به مراکز پرداخت شود که در این استان تنها بهزیستی هر ماه مبلغی را به عنوان یارانه پرداخت می کند و متاسفانه از سوی خانواده ها هزینه ای پرداخت نمی شود.
هاشمزهی خاطرنشان کرد: با توجه به شرایط ویژه کرونا و اینکه سالمندان جزو گروه پرخطر هستند، در بحث نگهداری، درمان و قرنطینه اقدامات خوبی انجام شده اما بالا بودن هزینه ها مشکلی جدی برای مراکز نگهداری از سالمندان است زیرا تنها با یارانه سازمان بهزیستی خدمات دهی امکانپذیر نیست.
وی گفت: بحث مشارکت های مردمی در زمینه نگهداری از سالمندان در سیستان و بلوچستان بسیار ضعیف است که باید در این زمینه خانواده ها و خیرین حمایت و مشارکت کنند.
معاون توانبخشی اداره کل بهزیستی سیستان و بلوچستان افزود: برنامه ها در سازمان بهزیستی خانواده محور است و در تلاشیم مراقبت از سالمندان در منزل انجام شود و بهزیستی تنها هزینه های نگهداری از معلول و سالمند یا حق پرستاری را پرداخت کند.
وی با بیان اینکه ۳۲ هزار سالمند در سیستان و بلوچستان از خدمات بهزیستی بهره مند هستند. اظهارداشت: در این استان به دلیل فرهنگ غنی، سالمندان یا معلولین بیشتر در خانه و توسط خانواده نگهداری می شوند.
نظر شما