محمدشریف رنجبر روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: این مراسم به مناسبت هفته ملی کودک و با حضور مسوولان و بیش از ۱۵۰ کودک در ساحل روستای شیب دراز جزیره قشم برگزار شد.
وی ادامه داد: در ادامه اجرای این طرح بیش از ۷۰۰ قطعه دلقک ماهی در سواحل جزایر قشم، هنگام و لارک رهاسازی میشود.
مدیر پارک زیست فناوری خلیج فارس تصریح کرد: با توجه به کاهش ذخایر آبزیان و لزوم حفظ و بازسازی گونههای در معرض خطر، در این مرحله دلقک ماهی گلارکی در دریا رهاسازی شد.
وی اظهار کرد: این طرح از طریق برنامه کمکهای کوچک تسهیلات محیط زیست جهانی (SGP) با همراهی و همکاری جامعه محلی برای ترمیم و بازسازی بافتهای مرجانی منطقه خلیج فارس برنامه ریزی و اجرا شده است.
رنجبر تاکید کرد: گرمایش زمین، تغییرات اقلیمی، روشهای صید مخرب، آلودگی سواحل مرجانی تنها بخشی از عواملی هستند که بسترهای مرجانی، زیستگاههای شقایق دریایی و دلقک ماهیهای موجود در خلیج فارس را تهدید میکنند.
وی افزود: دلقک ماهی بومی خلیج فارس (کلارکی) توسط شرکت تبسم ساحل قشم از شرکت های دانش بنیان مستقر در پارک زیست فناوری خلیج فارس قشم تولید میشود.
توانمندسازی جوامع محلی زمینه ساز رشد منطقه
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان هرمزگان نیز گفت: اجرای برنامههای آموزشی همراه با مشارکت و توانمندسازی جوامع محلی زمینه ساز رشد و تعالی در منطقه است.
صالح دریانورد در این آیین افزود: آشنایی کودکان با محیط زیست پیرامون خود و شناخت گونههای در معرض خطر با هدف حفاظت و بازسازی ذخایر نیازمند برنامهریزی و تداوم است.
وی ادامه داد: توسعه پایدار و متوازن منابع محیطی و در معرض تهدید با هدف بازسازی محیط زیست یکی از اقداماتی است که از نظر اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی دارای اهمیت بالایی است.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان هرمزگان تصریح کرد: تکثیر ماهیهای زینتی بومی خلیج فارس، علاوه بر کمک به حفظ ذخایر در معرض تهدید این منطقه، می تواند از طریق صادرات به سایر کشورها به ویژه کشورهای حوزه خلیج فارس درآمد ارزی خوبی به همراه داشته باشد.
شهرستان قشم شامل جزیرههای قشم، هنگام و لارک با ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات سواحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ کیلومتر و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در آبهای خلیج فارس گسترده شده است.
نظر شما