آتشپاد سید علی حسینی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: باتوجه به این که تردد بیشتر ناوگان حمل و نقل در گذرگاه رسمی دوغارون در منطقه ویژه اقتصادی دوغارون، بازارچه مرزی، پایانه مرزی دوغارون، پارکینگ شهرداری و پارکینگ بخش خصوصی صورت میگیرد و کالاهای حمل شده از نوع سوخت و انواع فرآورده های نفتی است در صورت بروز حوادثی چون آتش سوزی، تجهیزات و امکانات موجود در این منطقه توان مقابله با آن را ندارند.
وی ادامه داد: در روزهای معمول روزانه افزون بر ۳۵۰ دستگاه انواع کامیونهای ترانزیتی و در بخش حمل و نقل مسافری بیش از سه هزار و ۵۰۰ مسافر در این معبر رسمی تردد می کنند که نیاز است مسوولان استانی و کشوری برای به حداقل رساندن خطرات و حوادث احتمالی در مرز دوغارون تدابیر ویژه ای را اعمال کنند.
رییس آتش نشانی تایباد به جایگاه پایانه صادراتی گاز در این منطقه مرزی اشاره کرد و گفت: پایانه صادرات گاز به کشور افغانستان مستقر در این مرز زمینی یکی از مجهزترین کانونهای صادرات گاز به سمت افغانستان است که با توجه به ظرفیت تخلیه و بارگیری انواع گاز مایع در این محل باید تجهیزات و امکانات موجود در آن در راستای کاهش حوادث احتمالی تقویت و به روز رسانی شود.
حسینی افزود: به رغم اینکه در ارگانها و نهادهای فعال در گمرک دوغارون تجهیزات حداقلی برای خاموش کردن آتش فعال است ولی در برخی از مواقع و با توجه به عمق حوادث احتمالی توانایی کنترل حوادث در این مرز وجود ندارد.
وی به بروز برخی از حوادث جاده ای در جاده تایباد به دوغارون اشاره کرد و ادامه داد: تردد انواع کامیون حامل کالا، سوخت و مسافر در جاده تایباد به دوغارون همواره حوادث جاده ای را رقم زده که باعث کشته و یا زخمی شدن افراد می شود که در صورت وجود امکانات لازم می توان این خسارتهای جانی را کاهش داد.
رییس آتش نشانی تایباد به احداث ایستگاه آتش نشانی مستقل در این گذرگاه زمینی اشاره کرد و گفت: حداقل ۲ دستگاه ماشین اطفای حریق و تجهیزات ایمنی برای گمرک مرزی دوغارون لازم است که در صورت بروز هرگونه حادثه ای کمک کار هم باشند.
حسینی افزود: طی چند سال گذشته بافت مسکونی شهر تایباد نیز گسترش یافته و آتش نشانی این شهر تا شعاع ۲۵ کیلومتری حوادث احتمالی را پوشش می دهد از این رو راهاندازی یک ایستگاه آتش نشانی مستقل با چهار دستگاه خودروی آتش نشانی، نیروهای ماهر و تجهیزات لازم در شهر تایباد یکی از ضروریات است که تاکنون در این باره اقدامی از سوی دستگاههای متولی انجام نشده است.
۲۵ بهمن ماه سال گذشته آتش سوزی بزرگ گمرک اسلام قلعه افغانستان در زمینی به مساحت ۴۰ هکتار به وقوع پیوست که به بیش از ۸۰۰ دستگاه کامیون ترانزیتی افغانستانی و ایرانی خسارت وارد شد که با تلاش ۴۸ ساعته نیروهای آتش نشانی تایباد، تربت جام، فریمان، سنگان خواف، فرهادگرد و مشهد این حریق ، خاموش شد.
همچنین ۱۳ مهر ماه امسال نیز در پی آتش سوزی چهار دستگاه کامیون ترانزیتی با حضور به موقع نیروهای آتش نشانی شهرستانهای تایباد و تربت جام در محل حادثه از بروز فاجعه ای بزرگ در گمرک مرزی دوغارون جلوگیری شد. این آتش سوزی افزون بر ۲۵۰ میلیارد ریال خسارت به این تعداد کامیون وارد کرد.
گمرک مرزی دوغارون در فاصله ۱۸ کیلومتری شهر تایباد و شهرستان ۱۲۰ هزار نفری تایباد در فاصله ۲۲۵ کیلومتری جنوب شرقی مشهد قرار دارد.
نظر شما