محمد کاظم رحمانی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این تسهیلات به ۱۲ نفر از هنرمندان صنایع دستی فعال کهگیلویه و بویراحمد که تاکنون تسهیلات دریافت نکرده بودند پرداخت شده است.
وی بیان کرد: تسهیلات بلاعوض مذکور به منظور کمک به رونق بیشتر تولیدات صنایع دستی در رشته هایی مانند گلیم مشته و جاجیم پرداخت شده است.
معاون صنایع دستی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمداظهار داشت: امسال همچنین ۴۰ دوره آموزشی ۱۲۰ تا ۱۵۰ ساعته در مدت زمان سه الی چهار ماه برای هنرمندان صنایع دستی کهگیلویه و بویراحمد برگزار شده است.
وی با اشاره به اینکه در هر یک از این دوره های آموزشی ۱۲ تا ۲۵ هنرمند آموزش های صنایع دستی فرا گرفته اند تصریح کرد: به شرکت کنندگان در این دوره های مهارتی که موفق به کسب حد نصاب لازم علمی و عملی در آزمون پایان دوره ها شوند افزون بر اعطای مدرک مهارتی فنی وحرفه ای تسهیلات بانکی ارزان قیمت نیز داده می شود.
رحمانی تاکید کرد: در زمان حاضر دوره آموزشی صنایع دستی در شهرستان لنده در حال انجام است.
وی با اشاره به اینکه ۵۰ نفر در این دوره آموزشی حضور دارند ابراز داشت: براساس تفاهم نامه با بنیاد علوی هنرمندان پس از پایان دوره آموزشی ۱۵۰ ساعته تسهیلات بانکی ارزان قیمت دریافت می کنند.
رحمانی ابراز داشت: جاجیم بافی، سفره بافی، نمدمالی، نی چیت بافی، مشته بافی، رندبافی، گچمه بافی، ریسندگی، سوزن دوزی، سبد بافی، رودوزیهای سنتی و سیاه چادر بافی از مهمترین دست بافتههای سرپنجه هنرمندان کهگیلویه و بویراحمد است.
رحمانی با بیان اینکه بیشترین دست بافتههای استان در شهرستانهای دنا و گچساران تولید میشود میزان تولید سالانه انواع صنایع دستی در کهگیلویه و بویراحمد ۲۰ هزار مترمربع است.
.استان کهگیلویه و بویراحمد با ۷۲۶ هزار نفر جمعیت در جنوب غربی ایران ۳۵ هزار هنرمند صنایع دستی دارد.
نظر شما