رضا زکیزاده روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: طی سال زراعی جاری در مجموع ۸۵۵ میلیارد ریال پرونده فعالان بخش کشاورزی گلستان جهت دریافت خسارت بررسی که تا کنون با پرداخت ۵۴۶ میلیارد ریال آن از محل صندوق بیمه کشاورزان موافقت شده است.
وی ادامه داد: تاکنون ۱۴۳ میلیارد ریال معادل ۲۶ درصد به حساب کشاورزان خسارت دیده گلستان واریز شده و ۴۰۳ میلیارد ریال باقی مانده نیز در روزهای آینده با تامین اعتبار پرداخت میشود.
زکیزاده، بیشترین میزان خسارت وارده به کشاورزان گلستانی را ناشی از خشکسالی دانست و افزود: محصولات زراعی مانند گندم، جو و کلزا، دام و طیور و محصولات باغی به ترتیب بیشترین خسارت را دیدند.
معاون خدمات بیمهای بانک کشاورزی گلستان همچنین اظهارداشت که به طور میانگین هر سال حدود ۱۵ درصد بهرهبرداران بخش کشاورزی استان محصولات خود را بیمه میکنند که مهمترین علت پایین بودن میزان استقبال، ضعیف بودن فرهنگ بیمه در قشر کشاورز است.
وی، بیمه محصول را ضامنی برای جلوگیری از هدر رفت زحمت و سرمایه کشاورزان بر اثر خسارت ناشی از حوادث دانست و گفت: معمولا کشاورزان از افزایش تعرفه حق بیمه ناراضی هستند در صورتی که با افزایش حق بیمه کشاورز، تعهد بیمهگر نیز افزایش مییابد.
زکیزاده با اشاره به آغاز سال زراعی ۱۴۰۱ - ۱۴۰۰ در گلستان، از کشاورزان خواست برای بیمه محصولات خود به شرکت خدمات بیمه محصولات کشاورزی شهرستانها و شعب بانک کشاورزی مراجعه کنند.
وی افزود: در سال زراعیجاری تعرفه بیمه دام ۲۰ درصد و تعرفه بیمه محصولات کشاورزی بسته به شهرستانهای مختلف بین ۲۰ تا ۳۰ درصد افزایش یافته و به همان نسبت تعهد بیمهگر نیز در مقایسه با سال زراعی قبل بیشتر شده است.
گلستان با وسعت بیش از ۲۰ هزار کیلومتر مربع وسعت ، ۸۶۲ هزار هکتار مرتع، ۴۵۲ هزار هکتار جنگل، ۶۵۳ هزار هکتار زمین زراعی، ۳۲ هزار هکتار باغ و چهار میلیون واحد دامی دارد.
استان گلستان با یک میلیون و ۹۰۰ هزار نفر جمعیت در شمال کشور قرار دارد و اقتصاد اصلی ساکنان آن بر پایه کشاورزی استوار است.
نظر شما