آغاز نشست مشترک دو نهاد مالی جهان؛ اهم دستور کار نشست 2021 چیست؟

تهران- ایرنا- مجمع سالانه صندوق بین‌المللی پول و بانک جهانی امروز (سه شنبه) در حالی در واشنگتن آغاز می‌شود که محور این دیدار مجازی علاوه بر تلاش برای بهبود اقتصادی پساکرونا، مقابله با تغییرات آب و هوا و تسریع دسترسی به واکسن و بررسی ابهامات موجود در عملکرد رئیس صندوق بین المللی پول خواهد بود.

به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری افه اسپانیا، نابرابری در احیای اقتصادی جهان پس از بحران ناشی از همه گیری کرونا و روند رسیدگی به اتهام «کریستینا جورجیوا» مدیر صندوق بین المللی پول درخصوص جانبداری از منافع پکن، محور اجلاس سالانه این دو موسسه مالی جهانی در هفته جاری خواهد بود.

در میان نگرانی ها از افزایش تورم و مهار همه گیری کرونا، صندوق بی المللی پول «چشم انداز اقتصاد جهانی» را با پیش بینی های جدید در اقتصاد کلان ارائه خواهد داد؛ همچنین آثار کنترل بیماری کرونا بویژه بر اقتصاد کشورهای در حال توسعه که دسترسی کمتری به واکسن دارند، مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت.

مجمع بزرگ رهبران اقتصادی جهان، مجدداً به صورت مجازی برگزار می شود، با این وجود انتظار می رود برخی از وزرای اقتصادی و بانکداران مرکزی در نشست های سطوح بالاتر حضور یابند.

محورهای این دیدار مجازی مجدداً درباره بهبود اقتصادی پساکرونا و تسریع سیاست های اقتصادی برای مقابله با تغییرات آب و هوا و ضرورت تقویت دسترسی به واکسن ها در کشورهای در حال توسعه خواهد بود.  

رئیس صندوق بین‌المللی پول هفته گذشته در یک سخنرانی پیشاپیش اعلام کرد که این نهاد، برآوردهای جهانی از رشد اقتصاد را کاهش داد که این میزان در ژوئیه (تیرماه) ۶ درصد بود.

کریستینا جورجیوا همچنین در یک کنفرانس مطبوعاتی در دانشگاه بوکونی میلان (ایتالیا) گفت: در حالی به استقبال بهبود اقتصاد جهانی می رویم که این فرآیند همچنان متاثر از همه‌گیری و پیامدهای آن است. در این شرایط سخت، مانند راه رفتن با کفش هایی که در آن ریگ افتاده، نمی توانیم به طور مطلوب پیش برویم.

به گفته رئیس صندوق، اگرچه ممکن است که اقتصادهای پیشرفته ثبات بیشتری از خود نشان دهند، با این وجود بسیاری از کشورهای در حال توسعه آشکارا می بینند که چطور «روند رشد و بهبود اقتصادی آنها با کمبود دسترسی به واکسن و محدودیت های مالیاتی مربوطه وخیم‌تر می شود.

آغاز نشست مشترک دو نهاد مالی جهان

تحقیق درباره اتهامات رئیس صندوق بین المللی پول

در نشست سالانه دو نهاد مالی جهان، علاوه بر موضوعات یادشده، اتهامات علیه «کریستینا جورجیوا» رئیس صندوق بین المللی پول نیز مورد بررسی قرار می گیرد.

براساس گزارش موسسه حقوقی ویلمر هیل، منتشرشده در ۱۶ سپتامبر، برخی از مقامات ارشد بانک جهانی در سال ۲۰۱۷ ازجمله جورجیوا، رئیس صندوق بین المللی پول متهم است زمانی که ریاست بانک جهانی را بر عهده داشته، کارکنان خود را تحت فشار قرار داده است تا اطلاعات را دستکاری کرده و فضای کسب و کار چین را مطلوب تر نشان دهند.

هدف از این اقدام نیز بهبود موقعیت بانک جهانی، در زمانی که این نهاد به دنبال جلب حمایت پکن برای افزایش سرمایه خود بود، عنوان شده است.

با این وجود، کریستالینا جورجیوا، رئیس صندوق بین المللی پول اتهامات مطرح شده علیه خود مبنی بر دستکاری داده های اقتصادی چین را "نادرست و جعلی" خوانده و دفتر رئیس سابق بانک جهانی را به این کار متهم کرده است.

اگرچه به نوشته ال پائیس اسپانیا، صندوق بین المللی پول نیز از جورجیوا در برابر اتهامات طرفداری از چین حمایت کرد، اما تحقیق درباره ادعای رفتار به نفع پکن از سوی اقتصاددادن بلغاری در دوران حضورش در بانک جهانی، نشست پاییزی دو نهاد بین المللی را گل‌آلود کرده است.

جورجیوا کریستینا، پیش از ریاست صندوق بین المللی پول، از ژانویه ۲۰۱۷ تا اول اکتبر ۲۰۱۹ ریاست بانک جهانی را بر عهده داشت و جانشین «کریستینا لاگارد» رئیس فرانسوی‌تبار پیشین صندوق بود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha