تجارب پژوهشکده‌های موفق به سایر پژوهشکده ها انتقال داده شود

تهران- ایرنا- معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در بازدید از پژوهشکده بیماری‌های گوارش و کبد، بر انتقال تجارب پژوهشکده‌های موفق کشور به سایر پژوهشکده‌ها به امید ایجاد یک جریان کلان در جهت ارتقاء تحقیقات در ایران تاکید کرد.

به گزارش روز سه شنبه ایرنا، دکتر فرید نجفی در این بازدید افزود: اینکه پژوهشکده‌های موفق چه مسیرهایی را طی کردند و چگونه ظرفیت‌ها را شناسایی کرده یا پتانسیل‌های پژوهشی را در کشور ایجاد کردند که اکنون در دنیا مطرح هستند کلاس درسی برای پژوهشکده‌ها و حتی محققان کشور است.

نجفی، از برگزاری جلسات انتقال تجربه برای پژوهشکده‌ها و مراکز تحقیقاتی خبر داد و گفت: این فرصتی است تا پژوهشگران جوان و مراکز نوپا بتوانند با تجربیات آشنا شوند.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت معتقد است:مهم‌ترین مسئله‌ای که در این جلسات مطرح می‌شود این است که به رغم اهمیت وجود امکانات و زیرساخت‌ها وجود افراد و پژوهشگران علاقه‌مند و با پشتکار سرمایه اصلی است که با انگیزه و قدرت اراده خود می‌توانند یک تیم را به جلو برانند.

وی ضمن قدردانی از تلاش‌های  دکتر رضا ملک‌زاده رییس پژوهشکده بیماری های گوارش و کبد وابسته به دانشگاه تهران  بر لزوم داشتن قهرمانانی در حوزه‌های پژوهش، فناوری و وطن‌دوستی به عنوان الگوی نسل‌های جوان تاکید کرد و گفت: این دسته اساتید سرمایه‌هایی هستند که باید ضمن انتقال دانش آنها بر انتقال تجربیات و منش ایشان به نسل‌های بعدی هم توجه ویژه‌ای شود.

رییس پژوهشکده بیماری‌های گوارشی و کبد نیز اهداف پژوهشکده را به سه بخش کلی تقسیم کرد و گفت: پژوهشکده سه حوزه آموزشی، پژوهشی و درمانی را در برنامه کاری خود قرار داده و به دنبال گسترش همکاری‌های پژوهشکده با مراکز تحقیقاتی ملی، سازمان بهداشت جهانی، دانشگاه‌ها و موسسات معتبر بین‌المللی در زمینه تحقیقات سلامت است.

دکتر رضا ملک‌زاده از جمله اقدامات انجام شده در پژوهشکده را برشمرد و گفت: انتشار بیش از ۱۳۷۱ مقاله که بیش از ۱۰ هزار استناد به آنها شده که ۲۰ درصد کل استنادات دانشگاه تهران را شامل می‌شود و از این میان تنها ۲ درصد شامل خوداستنادی بوده و اغلب نتیجه همکاری‌های بین‌المللی است.

تجارب پژوهشکده‌های موفق به سایر پژوهشکده ها انتقال داده شود

وی در ادامه به بزرگترین کوهورت (مطالعه همگروهی) خاورمیانه و شمال آفریقا که در استان گلستان اجرا شده است، اشاره کرد و گفت: مطالعه‌ای است که ۵۰ هزارنفر را طی ۲۰ سال تحت نظر داشتیم که در نوع خود در دنیا بی‌نظیر است و از نتایج این مطالعه یافتن علت هفتگانه سرطان مری به‌شمار می‌رود.

معاون سابق تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت افزود: پس از آن مطالعه تریاک است که برای اولین بار شواهدی از سرطان‌زا بودن آن به اثبات رسید و نتایج تفصیلی آن به صورت مونوگراف اوایل مهر ماه امسال توسط آژانس بین المللی تحقیقات سرطان سازمان بهداشت جهانی IARC به چاپ رسید.  

وی در ادامه به برخی اقدامات انجام شده اجرای بزرگترین کارآزمایی بالینی  «پلی پیل»   (Poly Pill) برای پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی و سکته‌های قلبی و مغزی در سطح منطقه و جهان، تولید دو محصول دارویی سووداک Sovodak  برای درمان بیماری «هپاتیت سی» و پلی پیل (Poly Pill) برای پیشگیری و درمان بیماری‌های قلبی - عروقی، چربی‌خون و فشارخون، اجرای پروژه بیوبانک مرکزی برای دانشگاه تهران و غیره اشاره کرد.

ملک زاده از معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت و حاضران در نشست دعوت کرد که همه در جهت افزایش امید به زندگی ایرانی‌ها به بالای سن ۸۰ سال تلاش کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha