یاسر رهبردین روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: میزان آب ذخیره شده در سدهای استان هم اینک به ۶۰۶ میلیون متر مکعب رسیده که ۱۷۷ میلیون مترمکعب کمتر از زمان مشابه سال گذشته است.
وی اضافه کرد: از مجموع سدهای استان هفت سد در حوضه دریاچه ارومیه، ۶ سد در حوضه ارس و یک سد نیز در حوضه زاب قرار دارد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای آذربایجانغربی افزود: خوشبختانه با توجه به مدیریت مناسب منابع و مصارف آب سدها ، استان تا آخر اسفندماه مشکلی در بحث آب شرب نخواهد داشت.
رهبردین ادامه داد: در حال حاضر، آب پشت ۱۳ سد در آذربایجان غربی کمتر از سال گذشته بوده و تنها سد "کرم آباد" پلدشت آب بیشتری نسبت به زمان مشابه سال گذشته دارد.
وی اظهار کرد: بیشترین کاهش آب در این دوره مربوط به سد زولا بوده که بیش از ۵۱ درصد کاهش داشته است.
رهبردین با اشاره به کاهش حجم ذخایر برفی و کاهش شدید بارندگیهای بهاره، کاهش شدید حجم آب ورودی به مخازن سدها و برنامه ابلاغی مدیریت منابع و مصارف سدهای مخزنی اظهار کرد: مدیریت بحران کم آبی و تأمین مطمئن آب مصارف بخشهای مختلف با اولویت آب شرب در ماههای پیش رو و سال آبی آتی از جمله دغدغه های شرکت بود که برنامه های ویژه ای به همین منظور عملیاتی شد.
سدهای آذربایجان غربی شامل سدهای بوکان، مهاباد، حسنلوی نقده، ساروق تکاب، زولا و دریک سلماس، شهرچای ارومیه، بارون و شهیدقنبری ماکو، آغچای چایپاره، قیقاج و ارس ۲ پلدشت، سیلوه پیرانشهر و کرم آباد است که دارای حدود ۲ میلیارد مترمکعب گنجایش ذخیره آب است؛ سد مخزنی شهید کاظمی بوکان با حجم مخزن ۸۰۸ میلیون مترمکعب به عنوان بزرگترین سد مخزنی استان به شمار می رود.
نظر شما