شهره نصر روز چهارشنبه به مناسبت هفته سلامت روان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به چالش های سلامت روان در بحران کرونا افزود: یکی از چالش های این بخش موازی کاری نهادها و ارگانها در خصوص ارائه خدمات روانشناختی مطلوب است که باید به حداقل برسد.
وی اضافه کرد: بر این اساس بهتر است که ارائه محتواهای آموزشی در خصوص حمایتهای روانی در این بحران توسط نهادها، سازمانهای مختلف بصورت یکسان و از منابع معتبر باشد تا موجب سردرگمی جمعیت عمومی نشود.
این مسوول پیشگیری از شایعه در جامعه به ویژه فضا و کانالهای مجازی که منجر به اخلال در ارائه خدمات به عنوان مثال، ممانعت از تزریق واکسن توسط افراد میشود را مهم عنوان کرد و گفت: ارائه اخبار واضح و روشن از صدا و سیما، جراید و خبرگزاری ها توسط مسوولان موجب افزایش اعتماد عمومی میشود.
وی اظهار داشت: از طرفی پیامدهای عاطفی، هیجانی و آسیب های اجتماعی به ویژه خودکشی و خشونت در بحران ایجاد شده در جوامع از این پس بیشتر خواهد شد که توجه به ابعاد روانشناختی آن باید بیش از گذشته افزایش یابد که این کار مهم نیز نیازمند برنامه ریزی و اقدام اساسی در این زمینه است.
مدیر سلامت روان اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان زنجان ادامه داد: پیشگیری از فرسودگی شغلی کارکنان با حمایتهای مالی و معنوی و آموزش مهارتهای زندگی نیز از دیگر چالش های سلامت روان در بحران کرونایی است که باید به آن توجه شود.
وی، توجه بیشتر به جنبه های روانشناختی در محیط های آموزشی با توجه به احتمال بازگشایی مدارس و دانشگاهها، وجود انگ و تبعیض، انکار علائم و عدم مسوولیت پذیری در برخی مبتلایان به کرونا را از دیگر مسائل این بخش بیان کرد که نیازمند توجه جدی است.
نظر شما