به گزارش خبرنگار ایرنا، از زمان آغاز به کار دولت سیزدهم، رییس جمهوری در سخنرانی های خود به طور مکرر بر توسعه صادرات با گسترش روابط به ویژه همسایگان ایران تاکید کرده و خواستار ریل گذاری از سوی هیات دولت برای این مهم شده است.
همچنین وزیر صنعت، معدن و تجارت بر اساس بررسی های انجام شده توان رشد تجاری را طی چهار سال آینده ۷۰ میلیارد دلار بر آورد کرده که در این میان رشد ۳۵ میلیارد دلاری صادرات غیرنفتی هدفگذاری شده است.
در همین راستا، عضو هیات رییسه اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه برای جهش اقتصادی نیازمند توجه به رویکردهای تجاری هستیم، خاطرنشان کرد: اهمیت اقتصاد باید از مسائل سیاسی در کشور پیشی بگیرد زیرا گسترش روابط اقتصادی و تجاری ایجاد امنیت در مرزهای کشور را به دنبال دارد و با شکل گیری این فضا می توانیم شاهد جهش صادرات باشیم.
«سیدحمید حسینی» تاکید کرد: افزایش تعاملات خارجی و توسعه روابط با همسایگان برای گسترش صادرات و تجارت بسیار مورد اهمیت است.
وی با بیان اینکه نگاه افراطی به تولید مشکلات بسیاری را ایجاد می کند، تصریح کرد: در بسیاری از بخش تنها به تولید کننده اجازه صادرات داده می شود و این روند تجار شناخته شده و حرفه ای را کنار می زند که موجب لطمه به صادرات شده است.
حسینی با بیان اینکه به دلیل شرایط موجود فاقد یک شبکه تجاری منسجم هستیم، گفت: در برخی کشورها به واحدهای تولیدی اجازه صادرات داده نمی شود اما در ایران در بسیاری موقعیت ها دست صادرکننده برای تجارت بسته شده است.
وی با اشاره به اجرای مشوق ها در سال های گذشته رشد ۴۰ میلیارد دلاری صادرات را ایجاد کرد، اظهار داشت: با احیای جایزه صادراتی، انتخاب صادرکننده نمونه، پرداخت وام و اعتبارات با کارمزدهای مناسب و سایر حمایت های دولتی اهداف تجاری قابل تحقق است.
عضو هیات رییسه اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق با اشاره به ایجاد پیمان های ارزی، تصریح کرد: می توانیم با برخی از کشورهای همسایه تهاتر کالایی و ریالی را ملاک قرار بدهیم زیرا یک سیاست ارزی مناسب همه بازارها نیست و تصمیم گیری متناسب با هر بازاری می تواند برای ایجاد مسیرهای جدید به صادرکنندگان کمک کند.
وی با تاکید بر اینکه تحریم یکی از موانع توسعه روابط تجاری با جهان است، گفت: ایران در بخش خدمات فنی مهندسی بسیار توانمندی بسیاری دارد و قادر به ایجاد درآمدهای ارزی با اجرای پروژه در کشورهای مختلف است اما به دلیل تحریم ها، نداشتن امکان شرکت در مناقصه ها و عدم امکان پذیرش بانک های ایرانی از بازار خدمات منطقه حذف می شویم در حالی که پتانسیل بالایی داریم.
به گفته حسینی با حل مشکلات برجام و مسائل امور منطقه رویکردهای جهش صادراتی به سرعت قابل اجرا خواهند شد.
به گزارش ایرنا، در سال های گذشته با انتخاب صادرکننده نمونه مشوق هایی از جمله تسهیلات، وام و سرعت در صدور مجوزها اعطا می شد که تلاش صادرکنندگان را برای بهبود تجارت بیشتر و حمایتی از سوی دولت برای افزایش مشارکت های تجاری فراهم می کرد، این روند در سال های اخیر کمرنگ شده است.
تجارت خارجی ایران در نیمه نخست سال جاری به ۷۹ میلیون و ۱۰۰ هزار تن کالا به ارزش ۴۵ میلیارد دلار رسید که سهم صادرات ۶۰ میلیون تن کالا به ارزش ۲۱ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار و سهم واردات ۱۹ میلیون و ۱۰۰ هزار تن به ارزش ۲۳ میلیارد و ۱۰۰ میلیون دلار بود.
نظر شما