حجتالاسلاموالمسلمین مهدی رستمنژاد، روز چهارشنبه در نشست خبری «برپایی نمایشگاه دستاوردهای علمی واحدهای آموزشی تخصصی حوزوی» در سالن جلسات خبرگزاری حوزه اظهار داشت: مرکزهای تخصصی شرکتکننده در این نمایشگاه حداقل پنج سال سابقه فعالیت در این زمینه دارند.
مسئول برگزاری نمایشگاه مذکور، با بیان اینکه در این زمینه برای نخستین بار است که چنین نمایشگاهی برگزار میشود، ادامه داد: مراکز شرکت کننده از حوزههای علمیه برادران و خواهران از استان های قم و اصفهان هستند.
وی با اشاره به اینکه این نمایشگاه تخصصی برای بازدید عموم نیست؛ تاکید کرد: برای بازدید از این نمایشگاه از شخصیت های حوزوی، علمی و مسئولان با رعایت شیوهنامههای بهداشتی دعوت به عمل میآید.
وی افزود: برای بازدید از این نمایشگاه از اعضای شورای نگهبان، جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، شورای عالی حوزههای علمیه، شورای سیاستگذاری ائمه جمعه و مجلس خبرگان رهبری، مدیران ارشد حوزوی، استادان حوزههای علمیه، موسسههای آموزش عالی فعال در عرصه علوم اسلامی و علوم انسانی در کشور، دانشگاههای مهم و بزرگ کشور، مسئولان قوای سه گانه و برخی از نهادهای دولتی مانند وزارتخانههای آموزش و پرورش و علوم، تحقیقات و فناوری دعوت شده است.
مسئول برگزاری نمایشگاه دستاوردهای علمی واحدهای آموزشی تخصصی حوزوی اعلام کرد: حوزویان، پژوهشگران و علاقه مندان برای بازدید از این نمایشگاه میتوانند به روابط عمومی نمایشگاه مراجعه کنند.
وی محورهای اصلی این نمایشگاه را آموزشی، پژوهشی، تهذیبی، تبلیغی و فرهنگی عنوان و بیان کرد: این نمایشگاه به دنبال مصوبات شورای عالی در خصوص ارایه گزارشی از دستاوردهای رشته های تخصصی حوزه های علمیه برگزار می شود.
وی همچنین گفت: واحدهای آموزشی حوزوی به ۲ گروه عمومی و تخصصی تقسیم شده اند که واحدهای آموزشی تخصصی نیز در سه دسته «مدارس عالی حوزوی»، «مرکز تخصصی» و «موسسه آموزش عالی حوزوی» فعالیت می کنند.
رستمنژاد اضافه کرد: در حال حاضر حدود ۱۳۰ واحد آموزشی تخصصی در حوزه های علمیه فعال هستند که این نمایشگاه اختصاص به ۲ گروه «مرکز تخصصی» و «موسسه آموزش عالی حوزوی» دارد.
وی اظهار داشت: با توجه به رفع نیاز جامعه و نظام اسلامی و به ویژه برای پاسخگویی به مسایل دینی؛ در حدود سه دهه است که رشته ها و مرکزهای تخصصی در حوزههای علمیه راه اندازی شده اند.
وی؛ معرفی توانمندیها و ظرفیتهای واحدهای آموزشی تخصصی حوزوی در ابعاد تربیت منابع انسانی متخصص، توسعه علمی موضوعهای مرتبط با حوزههای دانشی علوم اسلامی و علوم انسانی، گزارش عملکرد ۳۰ ساله واحدهای آموزشی مذکور، تجلیل از برترینها و اصلاح نقاط نیازمند ترمیم، توجیه و تبیین برنامههای تدوینشده برای توسعه علمی و گسترش علوم اسلامی با محوریت واحدهای آموزشی مذکور مانند: درختواره و نقشه اجرایی آن برای پنج سال آینده؛ از جمله اهداف برگزاری این نمایشگاه است.
وی گفت: انتخاب سال ۱۴۰۰ برای برگزاری این نمایشگاه، به خاطر سال اجرای رسمی رشته ها در حوزه های علمیه است؛ این برنامه از چهار سال پیش در حال طراحی بوده و در ظرف این چهار سال با مشارکت چهره های حوزوی و دانشگاهی در ۴۰۶ رشته و گرایش تدوین شده است.
رستمنژاد با بیان اینکه امسال، اولین سال اجرای رسمی بیش از ۸۰ رشته از ۴۰۶ رشته و گرایش حوزوی است، افزود: انتقال تجربه ها و ابتکارهای مراکز تخصصی حوزوی و تشخیص آنچه به آن رسیده ایم و آنچه باید به آن برسیم، از انگیزه های برگزاری نمایشگاه مذکور است.
وی با اشاره به درختواره دانشی حوزه های علمیه افزود: این درختواره به توجه به بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی و به منظور متخصص پروری برای پاسخ به نیازهای جامعه و نظام اسلامی طراحی و تدوین شده است. /
نظر شما