به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا، عبدالله معتمدی روز چهارشنبه در آیین معارفه خود به عنوان سرپرست این دانشگاه اضافه کرد: نسلی که در دفاع مقدس بود، در کسوت هیات علمی فعالیت دارد و به بار نشسته است. این افراد ظرفیت های بزرگی هستند که باید از آنها استفاده کنیم.
وی به موضوع نسل بندی دانشگاه ها اشاره کرد و افزود: در نسل اول دانشگاه وظیفه انتقال آموزش به نسل جوان، در نسل دوم پژوهش و آموزش با هم، در نسل سوم دانشگاهها آموزش و پژوهش در خدمت فناوری و نوآوری و تجاریسازی علم مطرح بود و در نسل چهارم دانشگاه ها این موضوع مطرح شد که دانشگاهها نباید دنبال تجاریسازی و تقلید باشند و هدف دانشگاه ها باید مشارکت بیشتر در شکلگیری جامعه و حتی نقش آفرینی در ایجاد اخلاق باشد.
وی افزود: دیدگاههای مختلفی در این مورد وجود دارد که عموما مربوط به دانشگاه های غربی است. مسیر حرکت دانشگاه های ما با غرب متفاوت است و برخی دیگر معتقدند علم، علم است و اگر در دنیا اتفاقاتی افتاده ما هم باید در این مسیر حرکت کنیم.
وی ادامه داد: در مقابل دیدگاه امام (ره) است که فرمودند دانشگاه مبدا همه تحولات و کارخانه انسان سازی است و دیدگاه مقام معظم رهبری که فرمودند دانشگاه باید محل تربیت دانشجویان انقلابی، پرانگیزه، شجاع و دارای اعتماد به نفس باشد.
معتمدی افزود: رویکرد ما نسبت به علوم انسانی متفاوت است. یک دیدگاه علوم انسانی را پیشرفته و رویکرد دیگر علوم انسانی را بر اساس یک دیدگاه خاص از دانشگاه های دنیا میداند.
سرپرست جدید دانشگاه علامه طباطبایی ادامه داد: نگاه ما پشت کردن به دانش بشری نیست اما ما نیازمند چشم انداز تحولی برای دانشگاه هستیم. در این مسیر اصلی ترین مسیر سیاستهای کلی نظام، اسناد بالادستی و برنامه وزیر علوم است و ما این اسناد را به عنوان اسناد بالادستی مشی تحول خود قرار می دهیم.
وی تاکید کرد: راهبرد ما دستوری نیست، اگر راهبرد دانشگاه در حوزه استادان مطرح است باید با مشارکت همه استادان باشد و اگر در حوزه دانشجویان و دیگر افراد مشغول در دانشگاه است، باید با همفکری آنها باشد.
وی افزود: از دل این راهبردها ماموریت های خودمان را پیدا می کنیم و پس از تحقق ماموریت ها، به اقدامات و فعالیت های لازم پی می بریم.
معتمدی اضافه کرد: یکی از مشکلات جدی ما در حوزه پایان نامه ها است. بسیاری از موضوعات پایان نامه های دانشجویان قابل استفاده نیست اما آینده را روشن می بینم چون تمام اقدامات و فعالیت های این دانشگاه با همفکری و همراهی هم انجام می شود.
دانشگاه محدود به کارآفرینی و اشتغال نباشد
حسین سلیمی رییس سابق دانشگاه علامه طباطبایی نیز گفت: دانشگاه علامه طباطبایی به عنوان پایگاه نظریه پردازی علوم انسانی است و برگزاری ۲۵۰ کرسی نظریه پردازی یکی از این اقدامات این دانشگاه در این زمینه به شمار می رود.
سلیمی ادامه داد: اگر دنیا را عرصه تکامل بشر بدانیم، جامعه ما نیز به سمت تکامل عقلایی پیش خواهد رفت. اگر ما رسالتی برای دانشگاه ها قایل هستیم از این منظر است و باید بدانیم برای پیشرفت جامعه و تکامل آن چه باید کرد. اما ما به دنبال تکامل عقلایی بشر هستیم و برای این موضوع باید نهادهایی داشته باشیم که تکامل را دنبال کنند این موضوعی است که در جامعه دچار غفلت شده است.
وی تصریح کرد: علوم انسانی باعث تکامل عقلایی جامعه می شود و با انتخاب آن می توان این آرمان بزرگ را به واقعیت تبدیل کرد. ما نباید دانشگاه را از این نیاز اساسی خالی کنیم.
رییس سابق دانشگاه علامه طباطبایی گفت: ما نباید دانشگاه را محدود به کارآفرینی و اشتغال کنیم بلکه دانشگاه محل معرفت آفرینی است و تفکرات دیگران را می خواند اما به عنوان اکتفا نمی کند چراکه محیط دانشگاه عرصه تقلید نیست.
وی با بیان اینکه وقتی در مورد اسلامی شدن حرف می زنیم یعنی نمی خواهیم عرصه را تنگ کنیم، ادامه داد: ما به فکر این بودیم که چگونه در دانشگاه علامه طباطبایی به رغم سابقه طولانی که دارد، هویت دانشگاه و اجتماعی را که مخلوق انقلاب اسلامی است، به ثمر برسانیم.
وی افزود: در دانشگاه علامه طباطبایی به این فکر بودیم که چگونه وارد مرحله تعالی آن بشویم که در زمان مدیریت بنده به این نتیجه رسیدیم که کار جمعی است و ۲۴۰ نفر از اساتید دانشگاه از من ابلاغ برای کار تحولی گرفتند، اکنون ۵۶۰ نفر استاد در این دانشگاه فعالیت دارند.
وی خاطرنشان کرد: این کار جمعی جواب داد که امیدواریم در دوره جدید دیگر اساتید هم برای تحول در دانشگاه وارد کار شوند.
سلیمی گفت: چون دولت در زمان فعالیت من در هشت سال گذشته پول کافی نداشت، ما اقدامات خودمان را برای توسعه دانشگاه انجام دادیم.
وی اظهار داشت: حدود ۷۰ هزار مترمربع بنا ساخته شد که دولت ۱۵ میلیارد تومان از طریق اوراق به ما داد و حدود ۳۵ هزار مترمربع محوطه سازی داشتیم.
وی تاکید کرد: امروز ۱۱ دانشکده داریم که هفت دانشکده در محیط جدید و سه دانشکده توسعه داده شده است. همچنین بزرگترین کتابخانه دیجیتال در کشور را داریم.
رییس سابق دانشگاه علامه طباطبایی افزود: وارد ایجاد نهادهای تازه ای شدیم که ما وارد نسل جدید دانشگاه کرد. در گذشته ایجاد مرکز رشد برای دانشگاه متصور نبود اما اکنون دو مرکز رشد این دانشگاه جزو بهترین مراکز خوب است. همچنین با ۶۰ کشور دنیا ارتباط داریم و دفاتر دانشگاه علامه در حوزه بینالملل هم فعالیت دارد.
وی تصریح کرد: همدلی خوبی بین اساتید دانشگاه وجود دارد و اکنون نسبت استاد به دانشگاه از یک به ۴۶ است، سالانه تعداد مقالات داخلی دو برابر و مقالات خارجی تا چهار برابر شده است. امیدواریم در آینده دانشگاه وارد نظام رتبهبندی شود. قطعا ما در آینده جزو دانشگاه های برتر جهان خواهیم شد.
وی افزود: امروز خوابگاههای دانشگاه علامه در سطح یک و دو هستند، در این دانشگاه سالانه پنج هزار و ۲۰۰ دانشجو دوره آموزش مهارتی میبینند و وارد بازار کار میشوند، البته همه میتوانند این آموزشها را فراگیرند.
مراسم تودیع دکتر حسین سلیمی، رییس سابق دانشگاه علامه طباطبایی و دکتر عبدالله معتمدی، سرپرست جدید دانشگاه علامه طباطبایی امروز چهارشنبه ۲۱ مهر ماه در محل سالن همایش های دانشکده مدیریت و حسابداری دانشگاه علامه طباطبایی واقع در دهکده المپیک با حضور دکتر محمدعلی زلفی گل، وزیر
علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد.
نظر شما