۲۱ مهر ۱۴۰۰، ۱۸:۱۹
کد خبرنگار: 1160
کد خبر: 84503471
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

حضور مربی خارجی در رشته ورزش سه گانه تاثیر مثبتی داشت

رشت - ایرنا - رئیس فدراسیون ترای اتلون با اشاره به اینکه ورزش سه گانه مربوط به کشورهای اروپایی است گفت: حضور یک مربی توانمند خارجی تاثیر مثبتی در رشد این رشته ورزشی در کشور داشته است و منجر به انتقال تجربه شد.

مهدی گودرزی عصر چهارشنبه در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار ایرنا در رشت اظهار داشت: با وجود نوپا بودن این فدراسیون در کشور، از سال ۹۷ از یک مربی توانمند اهل کشور پرتغال برای هدایت تیم‌های ملی و آموزش استفاده کردیم که خوشبختانه تاکنون نیز، حضور این مربی که به همراه تیم ملی پرتغال در المپیک پکن مقام سوم را کسب کرد و یکی از برترین های فدراسیون جهانی بشمار می ورد، در پیشرفت این رشته تاثیر بسیار مثبتی داشت.

وی که برای حضور در مجمع سالیانه هیات ترای اتلون گیلان در رشت حضور یافته، افزود: با توجه به پیشرفت مناسب این رشته در کشور، هدف گذاری فدراسیون ترای اتلون ، کسب مدال در بازی های آسیایی ۲۰۲۲ است که البته حضور مستمر مربی خارجی توانمند و همچنین حمایت های وزارت ورزش در این امر تاثیرگذار است.

رئیس فدراسیون ترای اتلون ادامه داد: البته از سال ۹۸ تحول اصلی را در این رشته شاهد بودیم که توانستیم در رقابت های آسیای میانه و همچنین مسابقات بالکان مقام سوم را کسب کنیم و در رقابت های قهرمانی آسیا که ماه جاری برگزار شد، ورزشکاری از کشورمان موفق به کسب مقام ششم آسیا شد که فاصله این ورزشکار با مدال آوران چندان زیاد نبود.

گودرزی اضافه کرد: با این وجود و پیشرفت خوب ورزشکاران ایرانی، برنامه پیشنهادی خود را برای وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک ارایه داده ایم که در صورت حمایت های لازم می توانیم در این رشته المپیکی، در بازی های آسیایی مدال آور باشیم که البته این امر منوط به حفظ و جذب مربیان خارجی توانمند و با تجربه و همچنین اعزام ورزشکاران به کمپ های آماده سازی بین المللی است.

وی گفت: این در حالی است که متاسفانه در اوایل ورود این رشته به ایران ، نگاه دیگری به آن می شد چون ورزشکاران رشته های دوومیدانی، دوچرخه سواری و شنا که نمی توانستند عملکرد خوبی داشته باشند و توفیقی نداشتند، در این فدراسیون حضور می یافتند و این آفتی برای این رشته زیبا شده بود.

رئیس فدراسیون ترای اتلون تصریح کرد: اما هم اینک نگاه به رشته ترای اتلون تغییر یافته و ورزشکاران زبده ای جذب این رشته می شوند که در این راستا نیز تاکنون در بخش های مختلف به خصوص در رشته دو اتلون که شامل دو و دوچرخه سواری است، شرایط ایران در آسیا متفاوت است چون در هر ۲ بخش بانوان و آقایان، ورزشکاران ما در مسابقات مختلف آسیایی مدال و مقام کسب کرده اند.

گودرزی خاطرنشان کرد: با وجود اینکه رشته ترای اتلون از سال ۲۰۰۰ در المپیک نیز حضور یافته و در المپیک توکیو نیز، رشته ای بر آن افزوده شد، همه کشورها در این رشته سرمایه گذاری مناسبی می کنند و ما نیز نباید از این امر غافل شویم چون استعدادهای خوبی در کشور وجود دارد و با حمایت های مناسب، می توانند در مسابقات مختلف افتخار آفرینی کنند.

وی اظهار کرد: البته طی ۲ سال اخیر به دلیل شیوع کرونا و تعطیلی اماکن ورزشی، این رشته نیز آسیب دید اما از آذر ماه سال گذشته دوباره فعالیت ترای اتلون آغاز شد و طی ۲ سال اخیر، ۶ دوره مسابقه قهرمانی کشور حداقل در پنج رده سنی در هر ۲ بخش بانوان و آقایان برگزار گردید.

ترای اتلون یا همان ورزش سه گانه یک ورزش ترکیبی است که شرکت‌کنندگان در آن با انجام سه مرحلهٔ استقامتی با یکدیگر رقابت می‌کنند. مراحل مسابقه شامل شنا،  دوچرخه‌سواری  و دو است. 

مسافت هر یک از این مرحله‌ها بسته به نوع مسابقه تغییر می‌کند. ترای اتلون از سال ۲۰۰۰ در هر ۲ بخش مردان و زنان وارد برنامه مسابقات المپیک شد.

نخستین مسابقه ترای اتلون در سال ۱۹۲۱ در کشور فرانسه با نام مسابقه سه ورزش برگزار شد که در آن ورزشکاران مسافت هفت کیلومتر را رکاب زدند، ۵ کیلومتر را دویدند و در انتها ۳۰۰ متر را شنا کردند. در اولین دوره مسابقات این ورزش تنها ۱۵ نفر شرکت کردند که ۱۲ نفر موفق شدند به خط پایان برسند.

مجمع عمومی هیات ترای اتلون گیلان عصر چهارشنبه با حضور رئیس فدراسیون، مسئولان اداره ورزش و جوانان گیلان و همچنین اعضای مجمع عمومی این هیات در سالن اجتماعات اداره ورزش و جوانان گیلان در رشت برگزار شد.

ترای اتلون از اوایل دهه ۸۰ در قالب یک کمیته در مجمع هیات ترای اتلون گیلان که عصر چهارشنبه در سالن اجتماعات اداره ورزش و جوانان گیلان در رشت برگزار شد، مهدی گودرزی رئیس فدراسیون ، مسئولان اداره ورزش و جوانان گیلان و اعضای مجمع عمومی ای هیات حضور داشتند.

فدراسیون دوومیدانی فعالیتش را در کشور آغاز کرد. در اواسط این دهه نیز به صورت انجمن ارتقا یافت و پس از آن نیز، به عنوان فدراسیون ترای اتلون در ایران فعالیت و کار خود را آغاز کرد و هم اینک در گیلان نیز حدود ۱۷۰ ورزشکار به صورت سازمان یافته در این رشته فعالیت دارند.    

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha