مریم بیدخام روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: زنان سرپرست خانوار بخش قابل توجهی از مردم جامعه را تشکیل داده و در راستای توانمندسازی شهروندان و برای نیل به جامعه مطلوب نیز توجه به این قشر همواره حایز اهمیت بوده است.
وی با بیان اینکه، زنان سرپرست خانوار از جمله گروه های آسیب پذیر اجتماع هستند و عواملی نظیر طلاق، فوت و اعتیاد همسر، از کارافتادگی و رها شدگی موجب آسیب پذیرتر شدن این طیف وسیع از جامعه می شود، تصریح کرد: زنان سرپرست خانوار نیاز به حمایت های جدی در حوزه معیشت، اقتصاد و حمایتهای روحی و روانی لازم را دارند.
وی ادامه داد: از آنجا که این قشر از زنان جزو اقشار آسیبپذیر میباشند، بنابراین اجرای برنامه توانمندسازی آنان نه تنها به اشتغال پایدار بلکه به افزایش سطح درآمد و کاهش وابستگی آنان منجر شده و در عین حال نیز توانایی این زنان را در حوزه های روان شناختی به دنبال خواهد داشت.
مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری قزوین یادآور شد: به همین منظور، دورههای آموزشی متعددی با مشارکت تشکلهای مردم نهاد و دستگاههای اجرایی از جمله اداره کل آموزش فنی و حرفهای، بهزیستی و کمیته امداد به صورت محله محور برای زنان سرپرست خانوار برگزار شده است.
به گفته وی، علاوه بر موارد یاد شده، کارگاههای آموزشی مهارت محور ویژه زنان سرپرست خانوار و دختران بازمانده از تحصیل، جهت شناسایی و توانمندسازی زنان سرپرست خانوار و زنان دارای مشکل معیشتی با همکاری کمیته امداد و جهاد دانشگاهی قزوین در محلات استان نیز در حال برگزاری است.
این مسوول با بیان اینکه این طرح در ۱۴ محله قزوین در حال اجرا است، تاکید کرد: در مرحله نخست، چهار دوره آموزش کاربردی خیاطی، سفالگری، چرمدوزی و قالیبافی در نظر گرفته شده و در مراحل بعدی نیز آموزشهای دیگری بر اساس نیاز سنجی و استعداد یابی های صورت گرفته از افراد جامعه هدف، خواهد بود.
وی اضافه کرد: تلاش داریم تا این دورههای آموزشی به طور کامل کاربردی باشند تا جایی که بعد از پایان دوره، افراد آموزش دیده بتوانند برای خود شغل پایداری ایجاد کرده و علاوه بر این، با مشارکت اداره کل آموزش فنی و حرفهای استان و دفتر امور اتباع استانداری دوره های آموزشی کاربردی به صورت رایگان برای زنان سرپرست خانوار اتباع بیگانه هم در حال برگزاری است.
بیدخام خاطرنشان کرد: با توجه به حضور اتباع بیگانه در استان، ضروری است که برای حمایت از کودکان و زنان سرپرست خانوار آنان نیز برنامه های توانمند سازی اجرایی شود.
وی، یکی از معضلات موجود در سطح اجتماع را حضور کودکان کار دانست که با همکاری بهزیستی، مراکز فنی و حرفهای و مشارکت تشکلهای مردم نهاد آموزشهای لازم برای مادران این کودکان در حال اجرا است و افزود: این دوره ها به طور کامل کاربردی بوده و شامل کارگاه های آموزشی پرورش گیاهان دارویی، عروسک سازی و سایر کارگاههای آموزشی برحسب استعداد و توانایی آنها خواهد بود.
نظر شما