به گزارش ایرنا، حجت الاسلام عبدالرضا پورذهبی روز پنجشنبه در جلسه هماهنگی برنامه های هفته وحدت کردستان، ضمن تسلیت شهادت امام حسن عسگری و آغاز امامت حصرت ولی عصر اظهار داشت: اساس وحدت بر محبت قرار دارد و ارزش قائل شدن و مهربانی باهم باعث وحدت است و اینگونه داعش و طالبانی دیگر شکل نمی گیرد.
وی با بیان اینکه محبت حضرت رسول(ص) برای کسانی است که همدیگر را دوست داشته و با هم نشست و برخاست داشته و در راه خدا به هم کمک می کنند، افزود: محبت با یکدیگر همانند محبتی که هر انسانی نسبت به فرزند خود دارد ( که با همه اشتباهات او را دوست دارد)، چنین محبتی درباره امت اسلامی نیاز است تا وحدت تقویت شود.
نماینده ولی فقیه در کردستان تاکید کرد: حساسیتهای بالا به وحدت اسلامی از طرف دشمنان آنقدر زیاد است که آنها از هر حرف و سخنی میخواهند دریچهای به سمت تفرقه و از همپاشی جهان اسلام باز کنند.
حجت الاسلام عبدالرضا پورذهبی قبیلهگرایی را از آفتهای اتحاد دانست و اظهار داشت: همه باید همدیگر را دوست داشته باشند، چراکه برخی خردهگیریها باعث میشود تا نگاه محبتآمیز کمرنگ شود.
وی بر لزوم حضور پررنگ دستگاههای اجرایی و نهادهای فرهنگی در جلسات برنامهریزی ویژه برنامهها تاکید کرد و گفت: برنامه های مذهبی با محوریت مرکز بزرگ اسلامی برنامهریزی شود چرا که وسعت فعالیتها در این مرکز زیاد و موجب وحدت رویه در انجام فعالیتهای فرهنگی و مذهبی میشود.
نماینده ولی فقیه در کردستان اتفاق تروریستی و شهادت تعداد زیادی نمازگزار در افعانستان را جانکاه و جانسوز توصیف کرد و گفت: این اتفاقات ناشی از سیاست های کینه توزانه آمریکا در منطقه است و استکبار که از کودتا و منافقین و حمله طبس و جنگ تحمیلی، ناامید شده است، اکنون به جنگ نیابتی روی آورده و با گروههای منتسب به مسلمانان به دست مسلمانان درصدد نابودی جامعه اسلامی است.
حجت الاسلام عبدالرضا پورذهبی در بخش دیگری از سخنان به تماس معاون اول رییس جمهور و تاکید وی برای تبلیغ و ترویج واکسن کرونا به توجه به وضعیت بد استان اشاره کرد و ادامه داد: آسیبی که کشور را به سمت پیک ششم می برد بی توجهی به واکسن است.
وی از علما و روحانیون خواست مردم را تشویق به تزریق واگسن کنند و گفت: اگر واکسن تزریق شود مرگ و میر به حداقل ممکن میرسد و قرمز ماندن وضعیت کرونا برای کردستان پسندیده نیست.
وحدت عملی مهمترین آموزه قرآن
امام جمعه سنندج نیز با بیان اینکه وحدت اهمیت ویژه ای در دین اسلام دارد و در قرآن بارها به آن اشاره شده است، اضافه کرد: وحدت عملی مهمترین آموزه قرآنی است که اگر به آن توجه شود، در دنیا این حجم از تنازع را شاهد نخواهیم بود و دشمنان اسلام نمی توانند در کشورهای اسلامی، مسلمان را به دست مسلمان کشته و یا هتک حرمت کنند، موضوعی که امروز در افغانستان شاهد آن هستیم.
ماموستا رستمی نخستین اقدام رسول اکرم را عقد اخوت میان انصار و مهاجر و آشتی دادن طایفه عوس و خزرج اعلام کرد و گفت: امروز هم دنیای اسلام باید بیدار شود و از راه تفرقه برگردد.
وی با بیان اینکه اخلاقمداری در جامعه مهمترین عامل وحدت و انسجام است، ادامه داد: اگر اخلاق اسلامی نباشد جامعه به سمت انحطاط و فروپاشی پیش می رود، بنابراین جهان اسلام باید دشمنان خود را بشناسد و در نقطه مقابل آنها حرکت کند.
منازعه و اختلاف باعث ایستایی امت اسلام می شود
مدیر مرکز بزرگ اسلامی غرب کشور هم اظهار داشت: منازعه و اختلاف باعث ایستایی امت اسلام می شود و آن را از حرکت باز میدارد و اگر کسی خواسته یا ناخواسته نسبت به اختلاف بحثی مطرح کرد و خواست اتحاد را بشکند، در حقیقت به مردم و دین خیانت کرده است.
حجتالاسلام سعید عسگری بر ضرورت اتحاد اسلامی، صلح و پرهیز از تفرقه و تنازع تاکید کرد و گفت: ستاد بزرگداشت هفته وحدت شامل کمیته ایثارگران، جانبازان و خانواده شهدا که هرروز آن به نام یکی از شهدای اهل سنت نامگذاری شده است.
وی ادامه داد: کمیته پشتیبانی، حوزه و روحانیت، مساجد، فرهنگی و تبلیغات و رسانه و فضای مجازی کمیتههای در نظر گرفته شده ستاد برای فعالیت در هفته وحدت امسال است.
مدیر مرکز بزرگ اسلامی غرب کشور یادآور شد: مرکز دبیرخانه دایمی ستاد هفته وحدت در استان راه اندازی می شود، چراکه حفظ وحدت و رسیدن به جامعه آرمانی اسلامی در گرو حفاظت از دستاوردهای وحدت است.
برگزاری ۳۰۰ برنامه در هفته وحدت
فرمانده سپاه بیت المقدس کردستان هم با اشاره به برگزاری ۳۰۰ برنامه به مناسبت هفته وحدت، اضافه کرد: فعالیتهای فرهنگی مختص زمان و مناسبت خاصی نیست و زیربناییترین اساس هر کشوری است و هفته وحدت فرصتی برای برجسته سازی تقاط قوت وحدت اسلامی و شکستپذیری توطئههای دشمنان است.
سردار سیدصادق حسینی ادامه داد: همایش وحدت، فضاسازی محیطی در فضای مجازی و واقعی، حمایت از مساجد و تکایای برگزاری مراسم،همایش علمای اهل سنت و تشیع، دیدار با خانواده شهدای اهل سنت، راهاندازی گروههای سرود در محلات از جمله برنامههای هفته وحدت است.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر کردستان هم گفت: مردمی کردن برنامههای هفته وحدت امر مهمی است، چراکه وحدت به عنوان معروفترین مساله در امت اسلامی محسوب می شود که همه مناطق استان باید این معروف ترویج شود.
محمود امان اللهی ضمن تاکید بر لزوم انسجام بخشی به برنامههای ستاد بزرگداشت هفته وحدت، افزود: برنامههای خانگی مولودی و جشن که کمیته ویژه ای برای تقویت برنامههای خودجوش به ویژه در روستاها تشکیل شود.
رییس کانون مساجد کردستان هم با بیان اینکه همایش استانی منادیان وحدت و تقریب مذاهب در سروآباد برگزار می شود، اظهار داشت: ۱۰ برنامه ویژه در استان در قالب اعزام کاروان نور برگزار می شود که شامل قرائت قرآن توسط قاریان برجسته، اجرای گروههای تواشیح و برنامههای فرهنگی است.
کامل گلباغی اضافه کرد: ۴۳ ویزه برنامه در حاشیه شهرها و روستاها اجرا میشود که ویژه برنامه جلوههای وحدت از دیدگاه هنرمندان نیز از جمله آنها است.
برجسته کردن جایگاه قرآن در حفظ وحدت
ییس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی کردستان نیز اظهار داشت: برجسته کردن جایگاه قرآن کریم که مبانی وحدت در آن بسیار مشهود است، باید مورد توجه قرار گیرد و از مواضع اهل بیت به ویژه امام صادق(ع) هم استفاده شود.
حجتالاسلام سیدمحمد سادات ادامه داد: حضرت امام با تشخیص ضرورت هفته وحدت و اینکه خطر تفرقه شیعه و سنی از ملی گرایی هم خطرناکتر است، زمینه ایجاد این هفته و اتحاد بین مسلمانان را فراهم کرد.
وی تاکید کرد: ایجاد تفرقه بین مسلمانان، سیاستی است که دشمن به آن مبادرت دارد، پس برگزاری نشستهای بصیرتی از الزامات این هفته است تا اشتراکات اسلامی بیش از پیش یادآوری شود.
سیدانور رشیدی شهردار سنندج نیز اظهار داشت: جشنواره مولودی خوانی بصورت مجازی و با استفاده از ظرفیت شبکه استانی، آذینبندی معابر و برنامه هزار دف در خیابان فردوسی شب ۱۲ ربیعالاول، در هفته وحدت برگزار میشود.
از دیدگاه اهل سنت ولادت پیامبر(ص) ۱۲ ربیع الاول و از دیدگاه تشیع ۱۷ ربیع الاول است و این هفته به نام هفته وحدت نامگذاری شده است.
نظر شما