مطلب دریافتی ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی شهرداری شیراز حاکی است:این نمایشگاه به مناسبت روز ملی حافظ و با هدف معرفی فرهنگ و هنر ایران زمین،برگزار شده است.
مراسم آغازین این نمایشگاه در روز ۲۰ مهرماه، با حضور «سرینیواس گائود» وزیر فرهنگ و گردشگری ایالت تلانگانا به عنوان مهمان اصلی، پروفسور «سید عین الحسن» رئیس دانشگاه ملی مولانا آزاد و شاهرخی سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در حیدرآباد به همراه جمعی از هنرمندان و ایراندوستان برگزار شد.
در این مراسم وزیر فرهنگ و گردشگری ایالت تلانگانا ضمن اشاره به جلوه های هنر و فرهنگ ایرانی در شهر حیدرآباد هند گفت: شهر حیدرآباد تحت تأثیر بسیاری از ویژگیهای فرهنگی ایران قرار دارد، زیرا سلاطین قطب شاهی که مدت ها بر این سرزمین حکومت میکردند از ایران به اینجا آمده بودند.
سرینیواس گائود ارتباط فرهنگی میان مردم حیدرآباد و ایران را بسیار نزدیک و عمیق خواند و از برگزاری نمایشگاه عکس شیراز به عنوان یکی از مهمترین نمادهای فرهنگی و تمدنی ایران در شهر حیدرآباد ابراز خرسندی کرد و نسبت به برگزاری رویدادهای فرهنگی مشترک با کشور ایران و شهر شیراز و مشارکت دو کشور در امر مرمت و بازسازی بناهای تاریخی به جای مانده از معماری ایرانی در حیدرآباد، اعلام آمادگی کرد.
همچنین رئیس دانشگاه ملی مولانا آزاد، در سخنرانی خود حافظ شیرازی را بهترین و محبوب ترین شاعر فارسی زبان توصیف کرد و وی را مایه افتخار نه فقط ایران، بلکه هند و تمام ملت های جهان دانست.
پروفسور عین الحسن به محبوبیت کم نظیر حافظ و اشعار وی در کشور هند اشاره کرد و افزود:اگرچه اشعار حافظ شیرازی بیش از ۶۰۰ سال پیش سروده شدهاند اما فارغ از بُعد زمان، به قلب شنوندگان نفوذ میکنند.
در این مراسم شاهرخی، سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در حیدرآباد نیز با اشاره به سهم برجسته حافظ شیرازی در شعر و ادبیات جهان، به ویژه در کشور هند، نقش الهام بخش حافظ در ادبیات هند را چشمگیر خواند.
در بخش اصلی این رویداد نمایشگاه عکس از جاذبههای مهم مذهبی، فرهنگی، گردشگری و تاریخی شیراز نظیر شاهچراغ، مساجد و باغات تاریخی و مجموعه زندیه در معرض دید علاقهمندان قرار دارد و اجرای زنده خوشنویسی نستعلیق با مضمون اسماء متبرکه الهی، آیاتی از قرآن کریم و ابیاتی از دیوان حافظ، ساخت صنایع دستی نظیر منبت توسط هنرمندان مسلمان هندی، نمایش سه نسخه کهن و قدیمی دیوان حافظ و معرفی شیراز در رسانههای پرمخاطب هند از سایر بخشهای این رویداد بین المللی است.
این نمایشگاه به مدت ده روز در موزه سالار جنگ که یکی از سه موزه ملی هند و از مشهورترین کلکسیون های خصوصی جهان است دایر خواهد بود.
پیش از این گالری رنگی از شرق که شامل نقاشیهایی به دست کودکان و نوجوان حیدرآباد از جاذبههای شیراز بود در شیراز برگزار شد.
حیدرآباد با حدود ۷ میلیون نفر جمعیت از کلانشهرهای هندوستان و یکی از برجسته ترین مراکز فرهنگی و هنری این کشور محسوب می شود و جمعیت مسلمان قابل توجهی دارد.
نظر شما