محسن صفاری روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: ساییدگی زانو، یا همان آرتروز زانو براثر تحلیل و یا آسیب غضروف مفصل به وجود آمده و فاصله کمی بین استخوان ران و درشت نی دارد که این فاصله عموما با غضروف پوشیده می شود و افرادی که در معرض آن قرار دارند که این غضروف در مفصل آنان دچار آسیب شده باشد.
وی، درد در قسمت زانو، تغییر شکل زانو، سفت شدن زانو، اختلال در راه رفتن و انجام فعالیت های روزمره، به سختی نشستن و ایستادن را از جمله عوارض ابتلا به ساییدگی زانو دانست و افزود: جهت رفع این اختلال، روشهای درمانی مختلفی توسط پزشکان بسته به پیشرفت اختلال، وجود دارد که ساده ترین آن استفاده از داروهای ضد التهاب و پیچیده ترین آن نیز انجام عمل جراحی و تعویض مفصل زانو است.
صفاری ادامه داد: در رفع ساییدگی زانو، بیشتر افرادی که پزشک برای آن جراحی زانو تجویز می کند، تمایل به درمان با تزریق ژل دارند و این موضوع در برخی موارد روند درمان را کند میکند.
وی با بیان اینکه، تزریق ژل یک روش درمانی میان مدت است، خاطرنشان کرد: تزریق ژل تنها برای افرادی موثر است که دارای ساییدگی خفیف زانو بوده و بنا به هر دلیلی از مصرف داروهای مسکن منع هستند.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین تاکید کرد: اصلاح انحراف زانو، آرتروسکوپی و تعویض مفصل زانو از جمله روشهای جراحی ساییدگی مفصل است که برحسب شدت و میزان اختلال صورت می گیرد.
به گفته وی، درد زانو از جمله اختلالاتی است که اگر درمان نشود، به مرور زمان شدت آن بیشتر و روند درمانی آن نیز طولانیتر خواهد شد و از این رو به تمام افرادی که دچار اختلال درد زانو هستند، توصیه میشود هر چه زودتر به پزشک مراجعه کرده و به روشهای درمانی خانگی اکتفا نکنند.
وی اضافه کرد: استراحت، استفاده مداوم از کمپرسور یخ و انجام ورزش های تجویزی توسط پزشک از جمله مواردی هستند که میتواند در کاهش درد زانو موثر باشد.
دکتر صفاری اظهار داشت: سن بیمار، جنسیت، اضافه وزن، ژنتیک و آسیب های مفصلی در حین ورزش، تصادف و سقوط از جمله عوامل موثر در بروز آرتروز زانو است و این اختلال در زنان بیش از مردان شیوع دارد.
نظر شما