آمریکا و رژیم صهیونیستی در لبنان چه اهدافی را دنبال می کنند؟

تهران- ایرنا- گروهی از تحلیلگران و رسانه های عربی با اشاره به تحرکات و مداخله گری های اخیر رژیم صهیونیستی و آمریکا در لبنان، رخدادهای پنجشنبه گذشته منطقه الطیونه بیروت و به خاک و خون کشیدن مردم لبنان را توطئه ای آمریکایی -صهیونیستی عنوان کردند که هدف از آن دامن زدن به جنگ داخلی و غارت منابع آن است.

به گزارش ایرنا، تک‌تیراندازان ناشناس روز پنجشنبه گذشته تجمع مردم لبنان در اعتراض به دستور قاضی تحقیقات پرونده انفجار بندر بیروت را در منطقه الطیونه به خاک و خون کشیدند که در نتیجه آن دست‌کم ۷ تن به شهادت رسیدند و دهها تن دیگر زخمی شدند. این حادثه پس از آن آغاز شد که طرفداران حزب‌الله و جنبش امل تصمیم گرفتند در محکومیت تصمیم «قاضی بیطار» قاضی تحقیق در پرونده انفجار بندر بیروت برابر ساختمان وزارت دادگستری تظاهرات مسالمت‌آمیز برگزار کنند. این قاضی برخی از رهبران مطرح جنبش حزب‌الله و جنبش امل را درباره این انفجار متهم کرده است. نمایندگان و وزیران وابسته به حزب‌الله و جنبش امل تأکید کرده‌اند که قاضی بیطار، این موضوع را به ‌سود آمریکا سیاسی کرده است. حزب‌الله و جنبش امل، افراد مسلح ناشناس را وابسته به حزب «القوات اللبنانیه» به‌ریاست «سمیر جعجع» معرفی کرده‌اند.

رد پای رژیم صهیونیستی و همپیمانان آن در کشتار بیروت

 تحلیلگران عرب می گویند: هدف از تیراندازی به سوی معترضان در بیروت، دامن زدن به جنگ داخلی به سود دشمنان حزب‌الله با هدف بی ثباتی امنیتی و سیاسی در لبنان است. این اقدامات حلقه‌ای از سلسله توطئه‌ها و برنامه‌هایی است که امریکا و رژیم صهیونیستی برای خلع سلاح مقاومت حزب الله لبنان و سرکوب مقاومت اسلامی در منطقه و پیش بردن طرح ها و منافع خود دنبال می‌کنند.

«مَکرَمْ خُوریْ» تحلیلگر فلسطینی در بخشی از گزارش خود در روزنامه الکترونیکی «رای الیوم» آورد: ابزارهای واشنگتن در لبنان پس از برنامه ریزی وارد عمل شدند و بنا به دستور آمریکا و رژیم صهیونیستی اوضاع لبنان را منفجر کردند. اقداماتی نظیر سنگ اندازی در تشکیل دولت لبنان، سیاسی کردن روند تحقیق انفجار بندر بیروت و تلاش ها برای از بین بردن محبوبیت مقاومت لبنان از طریق انفجار بندر بیروت در ۴ آگوست ۲۰۲۰ نتیجه ای به دنبال نداشته است. از این رو، آمریکا و رژیم اسرائیل با برهم زدن ثبات لبنان یک گام جلوتر نهاده اند. آنها می خواهند بر روی واقعیت ها درباره انفجار بندر بیروت سرپوش نهند و مردم را علیه حزب الله تحریک کنند. هدف این است که ثبات جامعه لبنان را بر هم زنند و به یک فتنه مذهبی میان مسیحیان و مسلمان و شیعیان و اهل تسنن دامن زنند. رژیم صهیونیستی می خواهد از بی ثباتی لبنان سوء استفاده کند تا بتواند در مرزهای این کشور منابع گازی را استخراج کنند.

«بشام ابوشریف» نویسنده و تحلیلگر فلسطینی هم در گزارشی تحلیلی در روزنامه الکترونیکی رای الیوم با اشاره به کشتار بیروت و حمله هوایی اخیر رژیم اسرائیل به شهر تدمر سوریه نوشت: تروریسم آمریکایی آشکار شده است و واشنگتن و تل آویو در ارتکاب جنایت در خاورمیانه همکاری می کنند. لبنان مانعی در برابر هژمونی آمریکا است. مقاومت در این کشور با قاطعیت در برابر دیکته های آمریکا ایستادگی کرده و توانسته است از لبنان حمایت کند. آمریکا جنگ واقعی را آغاز کرده است تا بتواند منابع آبی، گازی و نفتی لبنان را در اختیار اسرائیل قرار دهد. اتفاقات بیروت به منزله آغاز جنگ از سوی آمریکا، اسرائیل و همپیمانان آن در لبنان و منطقه علیه حزب الله و نیروهای مقاومت است. زیرا این نیروها در پیروزی هایی که سبب فرار آمریکا از منطقه خاورمیانه شده است نقش داشتند. تردیدی نیست که آمریکا و رژیم اسرائیل همپیمانان خود در لبنان را تحریک کرده اند تا اوضاع را منفجر کنند. آنها گاهی به دنبال دامن زدن به جنگ میان اهل تسنن و شیعیان هستند و گاهی هم تلاش می کنند میان مسلمانان و مسیحیان جنگ ایجاد کنند.  

به نوشته تارنمای «المیادین» لبنان، «الیف صباغ» کارشناس مسائل رژیم اسرائیل هم با اشاره به نقش رسانه های اسرائیل درباره تحولات لبنان گفت اینکه در این رسانه ها از آتش گشودن میان شیعیان و مسیحی ها صحبت می شود به معنای وارد کردن لبنان در فتنه است. هنگامی که ثبات لبنان به هم خورد رژیم اسرائیل می تواند دست به هر کاری بزند. هدف از این اقدامات آن است که سلاح حزب الله بر روی میز مذاکرات قرار داده شود. ثبات کشورهای عربی به سود رژیم اسرائیل نیست. این رژیم تلاش می کند که دولت در لبنان بر سرکار نباشد. هرگونه تفاهم داخلی در لبنان یا تفاهم لبنان با کشورهای عربی مایه نگرانی رژیم اسرائیل و به زبان منافع آن است.

«سیف دعنا» استاد علوم اجتماعی و مطالعات بین المللی هم در تارنمای المیادین گزارش داد : هدف از آنچه در لبنان رخ داد کشاندن حزب الله به جنگ داخلی است. زیرا همه گزارش های غربی نشان می دهد حزب الله یکی از بزرگترین قدرت های منطقه است.

کابوس رقم خوردن جنگ داخلی در لبنان

برخی تحلیلگران عرب معتقدند: به خشونت کشیدن  اعتراضات در لبنان به قاضی پرونده تحقیق درباره انفجار بندر بیروت و کشته و زخمی شدن شماری از افراد در آن شاخصی است که نشان می دهد احتمال پیش رفتن لبنان در مسیر خطرناک وجود دارد و تنها با خویشتن داری است که می تواند لبنان را از آتش فتنه دور نگه داشت.

«قاسم قیصر» تحلیلگر لبنانی در گفت وگو با شبکه تحلیلی «الجزیره» گفت:  احتمال اینکه اوضاع لبنان در هر مسیری پیش رود، وجود دارد. لبنان در شرایط سیاسی سختی قرار گرفته است. بحران سیاسی و امنیتی قطعا بر روی اوضاع سیاسی و اقتصادی این کشور هم تاثیر خواهد گذاشت و باید همه گروهها و احزاب سیاسی در لبنان باید مانع از این موضوع شوند

«حسین لقرع» پژوهشگر الجزایری دارای ستون در روزنامه «الشروق» این کشور نوشت: رخدادهای روز پنجشنبه گذشته لبنان شاخصی است که نشان می دهد این کشور با خطر روبرو شده است. در لبنان عناصری از حزب القوات اللبنانیه وابسته به سمیر جعجع کسانی را که تظاهرات مسالمت آمیز برپا کرده بودند، هدف قرار دادند. هواداران جعجع حق تظاهرات مسالمت آمیز هوادارن حزب الله و جنبش امل را انکار کردند و بر روی آنان آتش گشودند. این جنایت گفتمان نفرت را در لبنان افزایش می دهد و سبب شکاف های دینی و طایفه ای خواهد شد. این در شرایطی است که لبنان حدود  ۲ سال است که به دلیل تحریم های آمریکا با بحران اقتصادی روبرو است و گزارش های سازمان ملل نشان می دهد که حدود ۷۶ درصد از مردم این کشور فقیر شده اند. اسرائیل درتلاش است تا این کشور به جنگ داخلی دیگری وارد شود که در این صورت این کشور از هم پاشیده و مانند سومالی خواهد شد. درست است که حزب الله خویشتن داری در پیش گرفته و خشم خود را کنترل کرده و در برابر اقدامات هواداران حزب القوات اللبنانیه سلاح نکشیده است. اما هر گونه اقدام دیگری می تواند به طور کلی اوضاع را در لبنان منفجر سازد و در این صورت همه زیان خواهند دید و لبنان از هم پاشیده خواهد شد.

تحلیلگر روزنامه «الخلیج» امارات هم در بخشی از گزارش خود درباره تحولات لبنان نوشت: درگیری های لبنان پرونده خونین بسیار خطرناکی را به ثبت رساند. این اقدام می تواند لبنان را بر لبه پرتگاه قرار دهد. مصیبت های این کشور افکار عمومی داخلی و جهانی را به خود مشغول کرده است. 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha