به گزارش خبرنگار گروه اخبار دانشگاه و آموزش ایرنا، رحمت اله خرمالی روز یکشنبه در رویداد یکشنبههای صادراتی با موضوع مدیریت صادرات دانش بنیان و پذیرش هیات تجاری و فناوری از کشور ازبکستان با تشریح ارتباطات تهران - تاشکتد افزود: نگاه ازبکستان در تعاملات تغییر کرده و فرامنطقه ای شده است، پاویون کمیسیون مشترک ٢ کشور در نیمه آذرماه در تهران برگزار می شود و در حاشیه آن اسنادی همکاری در حوزه علم و فناوری با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در حوزه گمرک تبادل خواهد شد.
وی به سیزدهمین اجلاس کمیسیون مشترک ایران وازبکستان که در سال گذشته برگزار شد، اشاره کرد و افزود: امسال نیز چهاردهمین دوره این اجلاس در حوزههای تخصصی فرهنگی، اجتماعی، علمی و فناوری برگزار می شود.
رییس اداره آسیای مرکزی سازمان توسعه تجارت ایران خاطرنشان کرد: نقشه راهبا ازبکستان در حوزه های مختلف صنعتی، تجاری و اقتصادی و حوزه های علمی و فرهنگی و به ویژه حوزه فناوری ترسیم شده است.
خرمالی با بیان اینکه ازبکستان در ۶ ماه اول امسال در جایگاه دوم اهداف صادراتی ایران در میان کشورهای مشترک المنافع قرار گرفته است، اظهار داشت: صادرات ایران به این کشور ۳۰۰ درصد رشد داشته است که این رشد نشان از تلاش فعالان اقتصادی و اتاق بارزگانی ایران بوده است.
وی همچنین گفت: تلاش ایران برای رساندن سهم صادراتی ایران به کشور ازبکستان تا پایان سال به ۲۵۰ میلیون دلار برسیم و در افق ۱۴۰۴ نیز به ۴۰۰ میلیون برسانیم.
این مقام مسوول یادآور شد: بعد از سال ۲۰۱۷ و پس از استقرار رییس جمهوری جدید این کشور، تغییر در سیاست تعاملی با کشورهای منطقه به ویژه با جمهوری اسلامی ایران ایجاد شده و در حال حاضر روابط حسنهای با این کشور برقرار شده است.
رییس اداره آسیای مرکزی سازمان توسعه تجارت ایران یادآور شد: حجم واردات کشور ازبکستان ۲۰ میلیارد دلاربوده است اما سهم ایران از این میزان قابل توجه نیست که این امر به دلیل نفوذ بالای رقبایی چون روسیه، چین و ترکیه در این کشور است.
خرمالی گفت: این کشور بر اساس برنامه ریزیهای خود درصدد است که تا سال ۲۰۲۵ میزانتولید ناخالص داخلی (GDP ) خود را از ۵۰ میلیارد دلار به ۱۰۰ میلیارد دلار افزایش دهد و در حوزههایی چون پزشکی و سلامت، صنعت ساختمان، کشاورزی، انرژیهای تجدید پذیر اقدام به جذب سرمایه کند.
وی یادآور شد: این کشوردر سال ۲۰۱۸ اقدام به راه اندازی وزارتخانه جدیدی به نام "وزارت تجارت و سرمایه گذاری خارجی" کرده است.
رییس اداره آسیای مرکزی سازمان توسعه تجارت ایران گفت: برای توسعه همکاری میان ایران و ازبکستان پیشنهاد راه اندازی منطقه آزاد ارایه شد. ما به دنبال تقویت جایگاه ایران در بازار این کشور در حوزههای فناورانه هستیم و کشور ازبکستان نیز علاقه مند به همکاری با ایران در حوزههای پزشکی و دارویی است.
خرمالی ادامه داد: در این راستا یکی از شرکتهای ایرانی در این کشور در حوزه دارویی سرمایه گذاری کرده است که به دلیل چالشهایی که در گذشته برای این شرکت ایجاد شده بود، با مشکلاتی روبرو است.
وی همچنین گفت: نیازهای کشور ازبکستان را در حوزههای صنعت ساختمان در عرصه میلگرد، نئوپان، پلی اتیلن و پروپیلن و مواد غذایی است و ایران توانسته در این حوزه ها فعال باشد اما در حوزههای دیگر سهم بالایی در بازارهای دیگر این کشور نداشته است، اگر نگاه ما همین نگاه صادارتی به محصولات جاری باشد، سهم ما از ۴۰۰ میلیون دلار کاهش خواهد یافت، چرا که کشورهای منطقه نیز فعال خواهند بود، بنابراین با نگاه جدید سهم ما از بازار ازبکستان یک میلیارد دلار نیز قابل افزایش است.
خرمالی به زمینههای همکاری فرهنگی بین دوکشور اشاره و خاطرنشان کرد: در این حوزه میان ٢ کشور تبادل استاد صورت گرفته است در حال حاضر از اساتید دانشگاه پیام نور درکرسی ادبیات فارسی مشغول به کار شده اند.
نظر شما