غلامرضا شریعتی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : احیای جهاد سازندگی با توجه به عملکرد درخشانی که در سال های پس از انقلاب اسلامی داشت و در اذهان مردم بویژه روستاییان به عنوان نهادی پرکار و خستگی ناپذیر شناخته می شود ، سبب رونق توسعه در روستاها خواهد شد.
وی با اظهار این که جهاد سازندگی در زمانی که کشور درگیر جنگ بود، با وجود کمبود امکانات و اعتبارات خدمات بی نظیری به روستاییان ارائه کرد و به همین دلیل خوشنام باقی مانده است ، گفت : بسیاری از طرح هایی که در حال حاضر روستاییان از خدمات آنها برخوردارند مانند راه های ارتباطی ، شبکه آب آشامیدنی ، برق ، طرح های آبخیزداری و غیره مربوط به همان زمان است.
شریعتی با اشاره به اینکه در حال حاضر طرح های زیادی در روستاها به صورت نیمه تمام رها شده و در حال خاک خوردن است ، افزود : مانند طرح های هادی که در بسیاری از روستاها با وجود این که اجرای آن شروع شده ولی با گذشت سال ها به بهره برداری نرسیدند و اینگونه طرح های نیمه تمام باعث رنج و مشقت روستاییان شده است.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی گفت : در حال حاضر نهادهای متعددی از جمله راه ، برق ، آب و یا کشاورزی در روستاها فعالیت می کنند ، ولی گاهی برای هماهنگ کردن کارها با یکدیگر فرصت زیادی را که باید صرف انجام کار شود از دست می دهند ، در حالی که جهاد سازندگی برای انجام کارها آتش به اختیار عمل می کرد و همواره برای حل مشکلات مردم در آماده باش بود ضمن این که نیروهای جهاد سازندگی به بهانه کمبود امکانات و یا بودجه مشکل روستاییان را رها نمی کردند .
وی افزود : با توجه به شرایط کنونی و مشکلاتی که در روند اجرای طرح ها و پروژه ها در روستاها دیده می شود اعلام احیای جهاد سازندگی از سوی رییس جمهور نوید بخش سرعت گرفتن اجرای طرح های روستایی است و به نظرم فلسفه احیای این نهاد توسط رییس جمهوری هم سرعت دادن به روند آبادانی روستاها است چرا که با احیای جهاد سازندگی و بازگشت نیروهای جهادی به عرصه فعالیت ، انجام امور مربوط به توسعه بیشتر در روستاها را شاهد خواهیم بود .
شریعتی با اشاره به اینکه هنوز لایحه احیای جهاد سازندگی از سوی دولت به مجلس شورای اسلامی ارائه نشده است که جزییات آن قابل بحث باشد ، گفت : به نظر می رسد رییس جمهوری بنا دارد که اجرای تمام امور مربوط به روستاها را در اختیار یک نهاد قرار دهد تا کارها به صورت متمرکز انجام بشود .
وی در خصوص احتمال تداخل فعالیت جهاد سازندگی با نهادهای خدمات رسان دیگری همچون راه و جهاد کشاورزی توضیح داد : پیش بینی می کنیم رییس جمهوری با احیای جهاد سازندگی به دنبال تفویض تمامی فعالیت ها در روستاها به این نهاد است تا از فعالیت چندین دستگاه در این مناطق جلوگیری و روستاها از بن بست توسعه ای رهایی یابند.
آیت الله رییسی نهم مهر ماه در دیدار نخبگان، علما، خانواده شهدا و ایثارگران و جمعی از اقشار مختلف مردم کهگیلویه و بویراحمد به این موضوع اشاره کرده بود و وزیر جهاد کشاورزی نیز شهریور ماه از تهیه لایحه احیای جهاد سازندگی خبر داده بود، این موضوع با دستور رییس جمهوری به معاون اول وی وارد فاز عملیاتی شده است.
نظر شما