به گزارش خبرنگار گروه اخبار دانشگاه و آموزش ایرنا، مصطفی گودرزی امروز در رویداد یکشنبههای صادراتی با موضوع مدیریت صادرات دانش بنیان وپذیرش هیات تجاری وفناوری از کشور ازبکستان با بیان ارتباطات بین المللی ایران با کشور ازبکستان، افزود: این کشور در پنج سال اخیر اصلاحات گستردهای در حوزههای اقتصادی، اجتماعی، سیاسی ایجاد کرده است.
وی ادامه داد: توسعه علم و فناوری یکی از پیشران های توسعه اقتصادی به عنوان یکی از اولویت ها در نظر گرفته شد، یکی از برنامه های ۵ سال ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۱ ازبکستان و سایر برنامه های دیگر که در زمینه توسعه نوآوری تدوین شده است به ویژه برنامه های ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۲ این کشور اهدافی را در نظر گرفته تا سال ۲۰۳۰ جز ۵۰ کشور برتر فناور در شاخص های نوآوری باشد.
رایزن بازرگانی سفارت ایران در تاشکند خاطرنشان کرد: از زمان شیوع کرونا این کشور به ویژه در حوزه علم و فناوری تغییراتی ایجاد کرد به گونهای که یکی از اولویتهای این کشور قرار گرفته است.
گودرزی گفت: در حوزه علم و فناوری بر اساس برنامه اخیر رییس جمهوری این کشور که اولویت های توسعه ای را در چند سال آینده تعیین کرده است، بیشتر اولویت ها توسعه فناوری زیستی، داروهای بیوتکنولوژی، افزایش حاصل خیزی خاک، انرژی تجدید پذیر، توسعه دایم نوآوری در حوزه کشاورزی و مصالح ساختمانی است.
وی تصریح کرد در حوزه نوآوری در ازبکستان دو پارک علم و فناوری جدید احداث شده است که عمده فعالیت ها در این پارک ها است و استقرار شرکتهای دانش بنیان در آن اقدام به توسعه فناوری در کشور کرده است.
رایزن بازرگانی ایران در ازبکستان ادامه داد: با توجه به اینکه کشور ما یکی از کشورهای پیشرو فعال در حوزه فناوری و نوآوری در عرصه های مختلف است، ازبکستان علاقه مند است با ایران در این حوزه همکاری داشته باشد.
گودرزی افزود: برای همکاری ایران و ازبکستان در این حوزه بسترسازی های مختلفی صورت گرفته از جمله ۲ سند مهم در حوزه همکاری علمی و فناوری بین معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ایران وازبکستان و یک یاداشت تفاهم نامه بین پارک فناوری ازبکستان با پارک فناوری پردیس در حال نهایی شدن است که امیدواریم در آذرماه در تهران منعقد شود.
وی اظهارداشت: در ازبکستان اوایل آذرماه، مراسم هفته نوآوری برگزار می شود و هیاتی از ایران در این همایش شرکت می کند، این تعاملات می تواند زمینه افزایش همکاری دو کشور در زمینه نوآوری را فراهم کند.
رایزن بازرگانی ایران در ازبکستان افزود: در این کشور حوزه های مختلف با محصولات جدید پزشکی، داروسازی، انرژیهای تجدید پذیر، مصالح ساختمانی فعالیت در این زمینه فراهم است، امیدوارم با برنامه ریزیها ظرفیت های همکاری فراهم شود.
گودرزی پیشنهاد راه اندازی پارک علم و فناوری مشترک میان دو کشور را برای توسعه این همکاریها را ارایه کرد و ادامه داد: همه ظرفیت های کشور در زمینه داروسازی و مصالح ساختمانی را می توان در این پارک عرضه و زمینه همکاری بیشتر ٢ کشور را فراهم کرد.
وی یادآور شد: حوزه ساختمان و مصالح ساختمانی، یکی از نیازهای ازبکستان است که در چند سال گذشته این نیاز به شدت بالا رفته است.
نظر شما