محمد اسدی روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: در راستای مقابله و پیشگیری از بیماری طاعون، سازمان دامپزشکی واکسیناسیون عمومی دامهای سبک را در برنامه قرار داد و امسال در استان ۸۵ درصد برنامه واکسیناسیون دام سبک علیه بیماری طاعون محقق شده است.
وی با تاکید بر اینکه امسال کانون جدید شیوع طاعون در استان که باعث تلفات زیاد شود، شناسایی نشده است،گفت: چندین کانون بومی در استان وجود داشت که واکسیناسیون دامها در این کانونها نیز انجام شده است.
به گفته وی، ریشهکنی این بیماری از برنامههای مهم سازمان دامپزشکی است و با انجام واکسیناسیون دام، نگرانی در خصوص شیوع و یا تلفات دام بر اثراین بیماری وجود ندارد.
اسدی اظهار داشت: با توجه به اینکه واکسیناسیون حیاتوحش علیه این بیماری امکانپذیر نیست، با همکاری سازمان حفاظت محیطزیست، حیاتوحش از کانونهای زندگی دامها، چراگاههای مشترک و آبشخور مشترک دور شده و یا در صورتی که حیات وحش نزدیک آبشخور دامهای اهلی باشند، ضدعفونی کردن آبشخورها با همکاری دامپزشکی و محیط زیست انجام میشود.
به گفته وی، بی اشتهایی، اسهال، سرفه و تب از علایم ویروس طاعون نشخوارکنندگان است که این بیماری در درگیری دستگاه گوارش دامها رخ میدهد.
وی اظهار داشت: سالانه بیش از ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار راس دام سبک و ۹۰ هزارراس دام سنگین استان زیرپوشش برنامه واکسیناسون قرار میگیرد.
به گزارش ایرنا، بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک (PPR) که با عنوان «طاعون بزی» نیز شناخته میشود، یکی از مهمترین بیماریهای ویروسی واگیردار بین علفخواران کوچک و شترها است که به طور معمول از طریق دامهای اهلی آلوده و علوفه مرتعی و آبشخورهای مشترک به حیات وحش منتقل میشود.
موثرترین روش برای کنترل همهگیری طاعون نشخوارکنندگان کوچک انجام واکسیناسیون دامهای اهلی قبل از شروع فصول بارانی و تکرار مایهکوبی به صورت سالیانه است.
بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک قابل سرایت به انسان نیست و خطری برای انسان ندارد اما به دلیل سرعت بالای شیوع میتواند تلفات بسیاری را در میان دامهای اهلی و چهارپایان وجود در حیات وحش برجای بگذارد.
نظر شما