یاسر رهبردین روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: هم اکنون حجم آب دریاچه ارومیه با توجه به کاهش بارندگی و حجم رهاسازی به سمت این دریاچه بیش از ۲ میلیارد متر مکعب کمتر از مدت مشابه سال قبل است.
وی ادامه داد: تراز دریاچه ارومیه در حال حاضر به هزار و ۲۷۱ متر از سطح دریاهای آزاد رسیده که این مقدار بیش از ۶۳ سانتی متر کمتر از تراز دریاچه در مقایسه با مدت مشابه سال قبل است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای آذربایجانغربی با اشاره به کاهش هزار و ۷۰۱ کیلومتری وسعت دریاچه ارومیه نیز اظهار داشت: هم اکنون وسعت دریاچه ارومیه به هزار و ۷۷۷ کیلومتر مربع کاهش یافته و این در حالی است سال گذشته همین موقع این وسعت بالای سه هزار ۴۷۰ متر مربع ثبت شده است.
رهبردین با بیان اینکه حجم آب ذخیره پشت سدهای استان نیز کمتر از ۵۹۰ میلیون متر مکعب است، اضافه کرد: حجم آب پشت ۱۴ سد مخزنی بزرگ استان طبق آخرین پایش انجام شده ۲۳ درصد کمتر از زمان مشابه سال گذشته است.
وی با تاکید بر اینکه هم اکنون تنها ۳۰ درصد مخازن سد آذربایجانغربی دارای آب است، گفت: کاهش حجم ذخایر برفی و کاهش شدید بارندگیهای بهاره موجب کاهش شدید حجم آب ورودی به مخازن سدها شده که نیاز است در این شرایط مصرف بهینه از منابع آبی در دستور کار قرار گیرد.
رهبردین در خصوص میزان سهمیه حق آبه دریاچه ارومیه هم گفت: امسال هم از اواسط دی ماه با حضور معاون اول رییس جمهور در تهران جلسه ویژه ستاد احیای دریاچه ارومیه تشکیل خواهد شد تا با توجه به میزان بارندگی و شرایط آب و هوایی مقدار حق آبه این دریاچه مشخص شود.
به گزارش ایرنا، میزان بارشها در آذربایجانغربی از ابتدای سال آبی جاری (اول مهر سال گذشته) تاکنون ۲۷۹.۸ میلیمتر ثبت شده است در حالی که میزان بارش در مدت مشابه سال گذشته حدود ۳۸۱.۴ میلیمتر بود.
سدهای آذربایجان غربی شامل سدهای بوکان، مهاباد، حسنلوی نقده، ساروق تکاب، زولا و دریک سلماس، شهرچای ارومیه، بارون و شهیدقنبری ماکو، آغچای چایپاره، قیقاج و ارس ۲ پلدشت، سیلوه پیرانشهر و کرم آباد است که دارای حدود ۲ میلیارد مترمکعب گنجایش ذخیره آب است؛ سد مخزنی شهید کاظمی بوکان با حجم مخزن ۸۰۸ میلیون مترمکعب به عنوان بزرگترین سد مخزنی استان به شمار می رود.
نظر شما