۲۹ مهر ۱۴۰۰، ۸:۰۶
کد خبر: 84512034
T T
۹ نفر

برچسب‌ها

آیا خیز ششم کرونا طولانی‌تر خواهد بود؟

۲۹ مهر ۱۴۰۰، ۸:۰۶
کد خبر: 84512034
آیا خیز ششم کرونا طولانی‌تر خواهد بود؟

تهران - ایرنا - در روزهای پایانی مهر ماه همچنان آمار مبتلایان و تلفات کرونا روند نزولی دارد و این در شرایطی است که نشانه‌های خیز ششم در آبان ماه از دور پیداست و آغاز این خیز بیشتر به رفتار بهداشتی مردم بستگی دارد.

به گزارش خبرنگار بهداشت و سلامت ایرنا، ۱۶ مهر ماه بود که تلفات روزانه کرونا بعد از ۸۲ روز به عدد ۱۸۵ یعنی مشابه ۲۷ تیر سال جاری رسید اما ویروس شاخدار کرونا در تداوم حرکت سینوسی مرگبار خود و بویژه پس از پایان خیز پنجم تقریبا روندی کاهشی را طی کرده که در سه روز گذشته مشهود است.

تلفات کرونا روز یکشنبه ۲۵ مهر ماه به عدد ۱۹۹ رسید، روز دوشنبه ۲۶ مهر ماه،  ۱۸۱ مورد فوتی اعلام شد ۲۷ مهر ماه روی عدد ۱۶۷ متوقف شد.   

با همه هشدارها، پیک ششم کرونا در آبان ماه امسال همزمان با تغییر رنگ برگ ها ممکن است آغاز شود، پیکی که به رفتار همه در قبال رعایت شیوه نامه بهداشتی و تزریق واکسن کرونا بستگی دارد.

 نوع دلتای کرونا با پیک پنجم از ابتدای تیرماه ۱۴۰۰ از جنوب آغاز و در کشور شیوع پیدا کرد و شاهد افزایش آمار بستری ها و فوتی ها بودیم تا آنجا که این پیک را رکورددار بیشترین آمار ابتلا و فوتی های روزانه بر اثر کرونا عنوان می کنند اما با پوشش ۷۵ درصدی واکسیناسیون عمومی علیه کرونا  این روزها گرچه که اوضاع کرونایی کشور کمی آرام به نظر می‌رسد  اما آمارهای نزولی در استان‌ها بسیار شکننده است و هرگونه سهل‌انگاری می‌تواند ما را وارد خیز ششم کند.

آمادگی کامل برای مقابله با خیز ششم کرونا

بهرام عین اللهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ۲۷ مهرماه در مراسم اولین سالگرد شهادت شهید مدافع سلامت در بیمارستان لبافی نژاد گفت:  بر اساس برآورد دانشمندان نه تنها در ایران بلکه در جهان، موج ششم کرونا در آبان ایجاد خواهد شد و این نگرانی را داریم و می دانیم که قطعا ایجاد خواهد شد؛ البته ما آمادگی کامل برای مبازره با بیماری کرونا در موج ششم را داریم، در همین راستا اکنون بیمارستان ها از نظر وضعیت دارویی، دستگاه های تنفسی در آماده باش هستند تا بتوانیم با این بیماری مبارزه کنیم.

وی افزود: به مردم عزیز توصیه می کنیم حتما پروتکل هایی که به آنها عادت کرده ایم را رعایت کنند. بسیاری از بیمارانی که در موج پنجم مبتلا شدند در تجمع ها و مراسم های مختلف حضور داشتند. اکنون که در ایام ماه ربیع هستیم، مراسم های مختلفی که برگزار می شود ما را مقداری نگران می کند و توصیه می کنیم عزیزان حتما مراقب خود بوده و نکات بهداشتی را رعایت کنند.

وزیر بهداشت در ادامه به میزان واکسن وارد شده به کشور اشاره و تصریح کرد: تاکنون ۱۲۰ میلیون دز واکسن وارد کشور شده است که همچنان تا اواسط آبان ماه ادامه دارد و به طور قطع به ۱۸۰ میلیون دز خواهد رسید. از نظر میزان واکسن اصلا نگران نیستیم و به اندازه کافی وارد شده و می شود؛ چون جان مردم برای ما خیلی اهمیت دارد به واردات شتاب داده و هرچقدر لازم باشد واردات را ادامه می دهیم.

عین اللهی با اشاره به اینکه تولید واکسن های داخلی شتاب گرفته است، گفت: علاوه بر واکسن برکت که ۳ تا ۴ ماه گذشته تایید شده است امروز واکسن های رازی، سیناژن و فخرا هم به تولید رسیده اند و فکر می کنم در آینده با افزایش تولید هیچ نگرانی در واکسیناسیون نداشته باشیم و  امیدواریم با تلاش جمعی در آینده مرگ و میر را به حداقل برسانیم

نقش بازگشایی ها و تغییر فصل در خیز ششم 

محمد مهدی گویا رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز  با مروری بر پنج موج بیماری کرونا در کشور از ابتدای شیوع تاکنون، نسبت به مواجهه با موج ششم این بیماری هشدار داد و عواملی از جمله تغییر فصل، تعدد مسافرت‌ها، بازگشایی مدارس و برگزاری اجتماعات را در این زمینه دخیل دانست.

وی معتقد است : دلتا کرونا سویه ای بود که چندین برابر قدرت سرایت و بیماری زایی بیشتر داشته و با آغاز این موج، هنوز واکسیناسیون کامل انجام نمی شد، اما  ظرف یک ماه اخیر بیش از یک میلیون دز واکسن در روز تزریق می شود و اما اگر این تصور را داشته باشیم تنها واکسن باعث کنترل این بیماری شود، به بیراهه رفتیم و  رعایت توصیه های بهداشتی بویژه استفاده از ماسک، شستشوی دست ها، پرهیز از  اجتماعات و استفاده در تهویه در محیط های پر اذحام ضروری است.

همه توصیه های بهداشتی را جدی بگیرند

گویا اظهار داشت: پیش بینی و  اطلاعات ما در مورد بیماری کرونا به ۱۵ روز آینده محدود می شود و همه باید توصیه های بهداشتی را رعایت کنند.

شرایط کرونایی شکننده است

علیرضا زالی فرمانده ستاد مقابله با کرونای استان تهران نیز در این زمینه معتقد است: روند نزولی کرونا در پایتخت ناپایدار است. همانطور که بارها در ایام گذشته کرونا نشان داده که می‌تواند از شرایط شکننده بهره برده و آمار را افزایشی کند شرایط به خصوص در کلانشهر تهران شکننده و ناپایدار تلقی می‌شود.

وی ادامه داد: باید آگاه باشیم که انجام واکسیناسیون برای ریشه کنی کرونا شرط لازم است اما کافی نیست لذا ضروری است که کنار انجام واکسیناسیون رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی نیز صورت بگیرد. تجربه موفق کشورهای دیگر این گونه بوده که کنار واکسیناسیون نگاه متعهدانه به رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی وجود داشته تا اثر بخشی واکسیناسیون بیشتر شود و از همه هموطنان می‌خواهیم با توجه به تجارب گذشته حتماً از دورهمی های خانوادگی و میهمانی ها و مراسم خودداری کنند چرا که رعایت فاصله اجتماعی و شیوه نامه‌ها همچنان به عنوان یک ضرورت تلقی می‌شود و مبرم می‌باشد.

زالی تصریح کرد: با وجود اینکه افراد واکسینه می‌شوند مصونیت کامل ایجاد نخواهد شد و همچنان باید شیوه نامه‌ها رعایت شود مضاف بر اینکه افراد باید هر دو دُز واکسن را دریافت کنند از این رو همچنان رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی مورد تاکید است.

بر این اساس با توجه به رفتار غیر قابل پیش بینی ویروس کرونا و عدم رعایت مناسب از طرف جامعه، وقوع خیز ششم کرونا در پاییز محتمل است. در این میان، باید اقدامات پیشگیرانه و مقابله با شیوع بیشتر آن، قبل از قرمز شدن نقشه اتفاق بیفتد. بنابراین نمی‌توانیم نگران وقوع موج ششم کرونا در کشور نباشیم و فقط به سرعت گرفتن واکسیناسیون اکتفا کنیم.
 

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha