به گزارش ایرنا؛ «جبار گوهری» روز چهارشنبه در این ارتباط افزود: برای حفظ مواریث ناملموس استان کرمانشاه، پروژه ثبت خوراکها و آداب و رسوم مربوط به آن در دستور کار معاونت میراثفرهنگی قرار گرفته است.
سرپرست ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمانشاه، با اعلام اینکه تاکنون ۷۷ میراث ناملموس استان به ثبت ملی رسیده است، تصریح کرد: در این پروژه تهیه پرونده ثبتی برای ۱۲۰ میراث ناملموس استان در دستور کار قرار گرفته است.
او اشاره به اینکه تیمهای مستندساز کار خود را شروع کردهاند، گفت: با ثبت این خوراکهای محلی به دنبال این هستیم که کرمانشاه را به عنوان شهر خلاق غذا ثبت کنیم.
گوهری با بیان اینکه بسیاری از این غذاها دیگر درست نمیشود و هدف ما این است که پخت این غذاهای سنتی دوباره احیاء شود، افزود: بسیاری از این غذاها هم مربوط به عشایر و جامعه روستایی استان است که به صورت سنتی و اصیل ارایه میشود.
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمانشاه، یادآور شد: برای شناسایی، جمع آوری اطلاعات و مستندسازی این غذاها در چند ماه گذشته پژوهشها و مطالعات لازم انجام شده است.
گوهری در پایان تاکید کرد: پس از مستندسازی و ثبت مهمترین مساله معرفی و شناساندن این خوراکها و آداب و رسوم به مردم است که نیازمند برنامهریزی مناسب است.
کرمانشاه قطب گردشگری غرب کشور
وجود چهار هزار و ۲۰۰ اثر ثبت شده ملی، یک اثر ثبت شده جهانی و ده ها اثر گردشگری که هنوز به ثبت نرسیده اند حاکی از استعداد بالای کرمانشاه در بخش گردشگری است.
بیستون و طاق بستان، معبد آناهیتا، طاق گرا، گور دخمه اسحاق وند، تکایای بیگلربیگی و معاون الملک، بوستان کوهستان، بازار سنتی، سراب های نیلوفر، هرسین، صحنه، روانسر، غار قوری قلعه، غار پراو، کاروانسراهای شاه عباسی و ماهیدشت و آبشار پیران از مهمترین آثار تاریخی و طبیعی گردشگری در استان کرمانشاه است.
۲۷ هتل، سه هتل آپارتمان، ۱۹ مهمانپذیر، هفت سفره خانه، ۱۵ واحد پذیرایی بین راهی منفرد، ۱۷ رستوران بین راهی، ۱۴ مجتمع گردشگری، حدود ۲۰ اقامتگاه بوم گردی، ۵۰ خانه مسافر دارای مجوز موقت در استان کرمانشاه وجود دارد.
استان کرمانشاه ۲ میلیون نفر جمعیت ساکن در ۲ هزار و ۵۹۵ روستا و ۳۴ شهر دارد.
نظر شما