۲۸ مهر ۱۴۰۰، ۱۱:۳۹
کد خبر: 84512210
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

مسیر دشوار و پرهزینه اندونزی برای توقف انتشار کربن

تهران - ایرنا - یک تحقیق دولتی در اندونزی حاکی است که این کشور در دهه آینده سالانه ۲۰۰ میلیارد دلار و در چهار دهه پس از آن نیز سالانه بیش از یک تریلیون دلار برای تحقق هدف به صفر رساندن انتشار گازهای کربنی تا سال ۲۰۶۰ نیاز خواهد داشت.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از پایگاه خبری "نیکی آسیا"، این برآوردها در یک تحقیق دولتی اخیر در کشور اندونزی مطرح شده که نشان می‌دهد این کشور به شدت متکی به زغال سنگ نیازمند تامین گسترده مالی برای تحقق هدف یاد شده است.

این گزارش ۱۰۸ صفحه‌ای را سازمان "باپیناس" مسئول برنامه‌ریزی توسعه ملی در حالی منتشر کرده است که درپی چالش های اقتصادی و اجتماعی ناشی از همه‌گیری کرونا، مساله کاهش انتشار گاز دی‌اکسید کربن به اولویت‌های پایین‌تر دولت تبدیل شده هرچند که یکی از ارکان اصلی برنامه توسعه ملی میان‌مدت کشور محسوب می‌شود.

این مطالعه تحقیقی حاکی است که تامین مالی قابل ملاحظه‌ای برای تبدیل اندونزی به کشوری با اقتصاد کربن-صفر (بدون انتشار گازهای آلاینده کربی) تا سال ۲۰۶۰ مورد نیاز خواهد بود.

بر اساس این گزارش، اعتبارات مالی مورد نیاز برای طی این فرایند گذار می‌تواند از طریق حذف تدریجی یارانه‌های سوخت و نیز قیمت‌گذاری کربن تهیه شود و این اقدامات می‌توانند صرفه‌جویی مالی و درآمدزایی جدید معادل ۲.۲ درصد از تولید ناخالص داخلی اندونزی در سال ۲۰۳۰ را ایجاد نمایند.

 اندونزی بتازگی قانون جدید اصلاح مقررات مالیاتی را به تصویب رساند و ضمن آن برنامه مالیات کربن را نیز معرفی کرد.

بر اساس این گزارش، برآوردهای مالی عظیم مورد نیاز نشان دهنده دشواری کار پرجمعیت‌ترین کشور اسلامی جهان در جنوب شرقی آسیا برای دور شدن از مصرف سوخت زغال سنگ است. این کشور مجمع‌الجزایری بزرگترین صادرکننده زغال سنگ حرارتی در جهان است و همچنین ۵۰ درصد انرژی این کشور از زغال سنگ تولید می‌شود. اما در حالی که کاهش مصرف زغال سنگ برای مقابله با گرم شدن زمین به یکی از اولویت‌های جهانی تبدیل شده است، دولت اندونزی نیز درصدد کاهش وابستگی خود به این سوخت فسیلی است.

شرکت دولتی "پی ال ان" PLN اندونزی اویل ماه اکتبر طرح جدیدی برای تامین برق در دهه آینده اعلام کرد که در بر گیرنده ۳۵ میلیارد دلار  برای احداث نیروگاه های تولید برق با انرژی‌های تجدیدپذیر است.

اجلاس آب و هوایی گلاسکو که از ۱۰ تا ۲۱ آبان ماه سالجاری با حضور شماری از رهبران جهان، کارشناسان امور زیست محیطی و  فعالان حامی مقابله با چالش های مربوط به تغییرات آب و هوایی از ۲۰۰ کشور امضا کننده پیمان آب و هوایی پاریس، در شهر گلاسکو انگلیس برگزار می شود، قصد دارد به میزان و چگونگی کاهش انتشار دی اکسید کربن و نحوه تامین مالی مقابله با تغییرات اقلیمی بپردازد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha