علیرضا ملکی نژاد روز پنجشنبه به خبرنگار ایرنا اظهار کرد: هفته گذشته مهندسان و کارشناسانی شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور برای بررسی مشکلات کم آبی به آستارا آمده بودند و راه اندازی مرکز آب شیرین کن در ساحل خزر را مطرح کردند و در صورت تامین اعتبار عملیاتی خواهد شد.
وی ادامه داد: آنها حفر چند حلقه چاه در شهر لوندویل و انتقال آب چاه ها به شهر آستارا را راهکار دیگری برای تامین آب مورد نیاز این شهر اعلام کردند و با توجه به مناسب بودن نسبی منابع آب زیرزمینی لوندویل، امکان اجرای این طرح به رغم برخی دشواری ها وجود دارد.
رییس شرکت آب و فاضلاب آستارا تصریح کرد: طرح آبرسانی به آستارا ۱۲۰ میلیارد ریال اعتبار دارد اما برای اجرای این طرح با فهرست بهای امسال، به ۶ هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز است.
ملکی نژاد گفت: تنها تصفیه خانه آب آستارا با ۳۰ سال قدمت در حال تخریب و نیازمند بازسازی است و ممکن است از مدار استفاده خارج شود و در سال ۹۷ برای بازسازی آن ۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار تصویب شده بود اما رقمی اختصاص نیافت.
رییس شرکت آب و فاضلاب آستارا میزان اعتبار سالانه برای اصلاح و بازسازی شبکه توزیع آب را یک میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: اعتبار مورد نیاز برای این کار یکهزار میلیارد ریال است.
وی ادامه داد: امسال تابستان بسیار سختی را از نظر تامین آب سپری کردیم و تمام آب رودخانه های آقچای و بهارستان را به تصفیه خانه منتقل می کردیم اما جوابگوی نیاز مردم منطقه نبود.
رییس شرکت آب و فاضلاب آستارا میزان تولید آب در تصفیه خانه این شهر را ۳۳۰ لیتر در ثانیه و مقدار نیاز شهر و ۱۷ روستای تحت پوشش را ۳۰۰ لیتر در ثانیه اعلام کرد و افزود: منابع آب زیرزمینی آستارا بی کیفیت و غیرقابل استفاده است و فقط از آورده رودخانه ها امکان بهره برداری وجود دارد.
او ادامه داد: آستارا با یکهزار و ۲۰۰ میلیمتر بارش سالانه، در تابستان ها با کم آبی و قطعی آب مواجه است و فاضلاب نیز در شهر جاری می شود و رفع این مشکلات به تنهایی از عهده شرکت آب و فاضلاب خارج است و عزم همگانی دستگاه ها و مسئولان را می طلبد.
شهرستان مرزی بندر آستارا با ۹۱ هزار نفر جمعیت در منتهی الیه غرب استان گیلان، حاشیه دریای خزر و مرز جمهوری آذربایجان واقع شده است.
نظر شما