«علی مالمیر» روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این کاروانسرای تاریخی در روستای رسول آباد شهرستان بهار، سال ۱۳۷۶ با شماره ۱۸۷۲ در فهرست میراث ملی کشور به ثبت رسیده است.
وی با اشاره نقش مهم و محوری کاروانسراها در ادوار مختلف تاریخی، اظهار داشت: کاروانسراها اماکنی برای استقرار و استراحت مسافران و چهارپایان آنها در طول مسیر بوده اند که برخی از این اماکن تنها برای استقرار چهارپایان بکار می رفته اند که از آنها با نام «رباط» یاد می شود.
وی افزود: کاروانسرای تاجآباد به عنوان یکی از کاروانسراهای زیبای دوران بعد از اسلام در عصر صفوی و در روستای تاجآباد شهرستان بهار استان همدان بنا شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان گفت: کاروانسرای تاجآباد به عنوان یکی از آثار ویژه استان همدان در مسیر ثبت جهانی قرار دارد که امیدواریم پس از بازدید ارزیابان یونسکو، مورد تایید قرار گرفته و در میراث جهانی ثبت شود.
وی با اشاره به اینکه کاروانسرای تاجآباد یکی از زیباترین کاروانسراهای کشور و متعلق به اواخر دوره صفویه و اوایل قاجار است، افزود: این کاروانسرا از معدود کاروانسراهایی است که به شکل مدور ساخته شده و از این جهت در کشور کم نظیر است.
به گزارش ایرنا، پرونده ثبت جهانی ۵۶ کاروانسرای ایران(در ۲۴ استان) تشکیل شده که کاروانسرای شاه عباسی «فرسفج» در تویسرکان و کاروانسرای «تاجآباد» در روستای رسولآباد شهرستان بهار استان همدان نیز در این فهرست قرار دارد.
استان همدان در مجموع داری یک هزار و ۸۰۰ اثر و بنای تاریخی و فرهنگی واجد ارزش است که از این تعداد هزار اثر آن در فهرست میراث ملی کشور ثبت شده است.
نظر شما