علیرضا خادمپیر روز پنجشنبه در مراسم معرفی شهردار جدید نیشابور به وجود ۸۲ واحد شهرداری و ۹۴ شهر در خراسان رضوی اشاره و بیان کرد: ۱۲ شهرداری نیز ظرف روزهای آتی در سطح این استان تاسیس و فعال میشوند.
وی همچنین بر انتظار از شهردار نیشابور برای افزایش سقف بودجه سرانه این شهر از محل جذب اعتبارات تاکید و بیان کرد: ابلاغ تاسیس چهار شهرداری برای شهرهای "بار، عشقآباد، چکنه و نیشابور" در این شهرستان امضا شده است.
مدیرکل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری خراسان رضوی افزود: گفت: احکام شهرداری سه شهر دارای افزون بر ۳۰۰ هزار نفر جمعیت در این استان نیز توسط وزیر کشور توشیح شده است.
وی ادامه داد: استاندار خراسان رضوی هم احکام ۷۹ شهر این استان را هر یک با جمعیت کمتر از ۲۰۰ هزار نفر امضا نموده و همچنین تاکنون احکام ۴۲ شهرداری در سطح خراسان رضوی ابلاغ شده است.
خادمپیر در ادامه به امضای احکام شهرداریهای اسحاقآباد و خرو در شهرستان زبرخان اشاره و بیان کرد: شهرهای درود و قدمگاه نیز به همین منظور هم معرفی شدهاند لذا احکام شهرداریهای آنها در مرحله استعلام قرار دارد.
وی گفت: شهرداران شهرهای فیروزه و همتآباد در حوزه شهرستان فیروزه نیز معرفی شده اما ابلاغ آنها هنوز صادر نشده، شهردار شهر جدید گرماب در این شهرستان هم به زودی معرفی میشود.
مدیرکل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری خراسان رضوی در ادامه افزود: اعضای ششمین دوره شورای اسلامی شهر نیشابور با همدلی و همراهی فرآیند خوبی را در انتخاب شهردار این شهر طی کرده و در بازه زمانی قانونی شهردار نیشابور را انتخاب کردند.
وی در ادامه، یکی از مشکلات دورههای پیشین شوراهای شهری خراسان رضوی را حضور نیافتن برخی اعضای آنها در نشستهای شورا و وجود اختلافات نظر اعضای شوراها با شهرداران ذکر و بیان کرد: بر این اساس بیشتر وقت شوراهای شهری صرف اختلافات شخصی شده که دود آن به چشم مردم میرفت.
خادمپیر اظهار امیدواری کرد: در دوره جدید شوراهای شهر، اعضای آنها و شهرداران همدلی و همکاری را سرلوحه کار خود قرار دهند.
وی در ادامه رعایت بافت قدیمی نیشابور را واقع در مرکز این شهر "خوب" توصیف و بیان کرد: باید در این بخش طرح جامع شهری مورد توجه و پیگیری قرار گیرد و کاروانسراهای قدیمی مرمت و بهسازی شوند.
مدیرکل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری خراسان رضوی نیشابور را یکی از شهرهای خوب این استان توصیف و بیان کرد: بر همین اساس باید با همدلی و همراهی مسوولان از اعتبارات ملی برای نیشابور بهرهگیری شده تا تامین بودجه بر دوش مردم گذاشته نشود و در اینچارچوب به دنبال تدوین برنامههای راهبردی بود.
وی ادامه داد: شهرداریها در پی کسب درآمد پایدار و طرحهای درآمدزای بلندمدت هستند و در همین چارچوب باید موضوع ایجاد پارک ویژه جوانان و بانوان در دستور کار قرار گیرد.
خادمپیر همچنین تصویب دیرهنگام بودجه و اعتبارات شهرداری را از دیگر مشکلات شوراهای شهر ذکر و بیان کرد: پارسال هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال از بودجه دو هزار و ۷۳۰ میلیارد ریالی شهرداری نیشابور صرف پرداخت حقوق کارکنان آن شامل هزار و ۵۰۰ نفر کارمند شد.
وی همچنین گفت: مراحل رسیدگی به هیچ پروندهای در شهرداری نباید به صورت دستی صورت گیرد لذا شهرداری باید به سمت چابکسازی سازمانی، هوشمندسازی، روزرآمدی سامانه یکپارچهسازی و اجرای کامل سامانه مکانیزاسیون برای جلوگیری از فساد حرکت نماید.
"سیدحسن میرفانی" در این نشست به عنوان هجدهمین شهردار نیشابور معرفی شد.
شهر سه هزار و ۷۴۰ هکتاری نیشابور ۲۶۳ هزار نفر جمعیت را در خود جای داده است.
۵۸ هزار نفر از جمعیت نیشابور در ۱۷ محله حاشیه این شهر با مجموع مساحت ۹۱۸ هکتار سکونت دارند. عمده این محلات در جنوب شهر نیشابور و بخش کمی نیز در ناحیه شمالی آن قرار دارند.
مساحت بافت فرسوده شهر نیشابور نیز ۲۴۰ هکتار و جمعیت ساکن در گستره این بافت ۳۷ هزار نفر است.
مرکز شهرستان ۴۰۰ هزار نفری نیشابور در فاصله ۱۲۷ کیلومتری غرب مشهد قرار دارد.
نظر شما