به گزارش روز پنجشنبه ایرنا، طبق تحقیقات موسسه افکار سنجی «ایپسوس موری» محبوبیت بوریس جانسون پس از اجلاس سالانه حزب حاکم محافظهکار به میزان قابل توجهی کاهش یافته است. ۴۹ درصد مردم نگاه مساعدی نسبت به او نداشته و فقط ۲۶ درصد از او طرفداری کردهاند.
۴۵ درصد مردم معتقدند که اوضاع کشور از زمانی که بوریس جانسون سکان دولت را به دست گرفته بدتر شده است و کمتر از یک چهارم مردم خلاف آن را تصور و گمان میکنند که اوضاع بهتر شده یا تغییری نکرده است.
تحقیقات به عمل آمده نشان میدهد که مردم نسبت به آینده کشور خوش بین نبوده و ۴۳ درصد بر این باورند که مدیریت جانسون آینده کشور را تباه میکند.
این آمار زمانی معنا پیدا میکند که بدانیم بحران ماه گذشته کمبود سوخت در کنار افزایش نرخ تورم، بیکاری و به ویژه جهش قابلتوجه قیمت برق و گاز در آستانه فصل سرما، باعث بیاعتمادی گسترده مردم انگلیس به اقتصاد این کشور شده است. نتایج تحقیقات مشترک کنسرسیوم خرهفروشان انگلیس و شرکت خدماتی «کهپیامجی» که هفته پیش منتشر شد، حاکیست که میلیونها انگلیسی اعتماد خود را نسبت به اوضاع اقتصادی کشور از دست دادهاند.
طبق تحقیقات به عملآمده حدود ۱۷ درصد انگلیسیها در جریان بحران کمبود سوخت، قادر به تهیه مواد اولیه غذایی نبوده و ۲۳ درصد هم با مشکل تهیه اقلام غذایی غیر ضروری مواجه بودهاند.
همچنین از هر شش انگلیسی یک نفر اذعان کرده که در خرید مواد غذایی شرایط متفاوتی را تجربه کرده است؛ ۴۳ درصد گفتهاند تنوع مواد غذایی کاهش یافته و ۱۴ درصد هم برای تهیه کالای مورد نیاز خود به فروشگاههای دیگر مراجعه میکردند.
طبق تحقیقات صورت گرفته، اقلام مورد نیاز یک پنجم مردم موجود نبوده اما برای آن جایگزین پیدا کردهاند. با این حال یک پنجم دیگر گفتهاند که جایگزین پیدا نکردهاند. ۱۳ درصد مردم انگلیس هم برای تهیه دارو بیش از حد عادی انتظار کشیده و ۴ درصد هم برای تهیه داروی مورد نیاز خود، ناگزیر به داروخانههای دیگر مراجعه کردهاند.
بر اساس نتایج تحقیقات موسسه ایپسوس موری، نیمی از مردم انگلیس خروج از اتحادیه اروپا را امری اشتباه دانسته و معتقدند که این رویداد پیامدهای بدی را برای کشور به دنبال داشته است.
۴۹ درصد مردم انگلیس در مقابل ۲۴ درصد دیگر بر این باورند که این کشور در مسیر اشتباهی حرکت میکند. پنجاه (۵۰) درصد مردم طبق تحقیقات بهعمل آمده به این نتیجه رسیدهاند که تصمیم انگلیس برای خروج از اتحادیه اروپا پیامدهای بدی را برای کشور داشته و فقط ۲۵ درصد مردم عقیده مخالف دارند. جالب اینجاست که ۲۴ درصد هواداران برگزیت معتقدند که خروج انگلیس ازاتحادیه اروپا پیامدهای منفی داشته و از ۷۶ درصد باقیمانده فقط ۴۵ درصد گمان میکنند که برگزیت مفید بوده است.
مردم انگلیس از آغاز سال جدید میلادی به تدریج متوجه بی فایده بودن برگزیت شدهاند. در طی این توافق انگلیس امتیاز خاصی بدست نیاورد و آنچه از آن با نام حفظ حاکمیت یا در دست گرفتن کنترل و سرنوشت کشور تعبیر می شود عملاً با محدودیتهای تحمیل شده در این توافق بی معنی است.
بوریس جانسون با به سرانجام رساندن برگزیت و عملی کردن تنها شعار انتخاباتی اش به قله موجودیت سیاسی خود رسیده و این روزها فقط مسیر سرازیری محبوبیتش را طی میکند. طبق پیشبینی مجله «فورچون» سال ۲۰۲۱ ، پس از آنکه اقتصاد انگلیس متوجه ضررهای برگزیت شد، سال پایانی نخست وزیری بوریس جانسون خواهد بود.
نظر شما