به گزارش روز جمعه ایرنا، سمیر صبیح القریشی ( ابو علی ) متولد سال ۱۹۷۰ میلادی در ۵۱ سالگی شب گذشته در مسیر بدرة الکوت استان واسط دچار سانحه رانندگی شد.
صبیح شاعر نخل های سربلند مقاومت و حماسه های الحشد الشعبی از بزرگترین شاعران موسوم به «نسل شعرای دهه هشتاد» عراق به شمار می رود؛ کسی که در برنامه های مختلف رادیویی و تلویزیونی عراق از تریبون های متعدد برای ترویج فرهنگ مقاومت استفاده می کرد.
او جزو شاعرانی بود که شعرهایش با لهجه محلی در سه دهه گذشته عراق جاری بود اما فقط در عراق معروف نبود و در ۲۰ سالگی عنوان بهترین شاعر جشنواره رباط مراکش را از آن خود کرد.
ابوعلی بعد از حمله داعش به موصل و صدور فتوای جهاد کفایی از سوی مرجعیت عالیقدر شیعه با سرودن اشعاری در حمایت از بسیج مردمی معروف تر شد و در شبکه های مختلف عراقی از جمله شبکه «العراقیه» برنامه های ویژه ای در شعر حماسی و ملی اجرا کرد.
قصیده «جمال الروح» یکی از معروف ترین و پرطرفدارترین قصاید او است .
جمال الروح در مورد شهید ابو مهدی المهندس و در پی شهادت او سروده شد و در حال حاضر به عنوان یکی از سروده های مطرح در بسیج مردمی ثبت شده است .
او را شاعر و مرهم زخم ها نامیده اند؛ راوی دردهایی که روز، آرام می گیرند و شب ها بیدار می شوند؛ شاعر مادرانی که در شعرهایش، هم سرود مقاومت را برای بدرقه فرزندان برومند خود در جبهه های مبارزه با تروریسم و اشغال یافته اند و هم لالایی در گوش کودکان.
می گویند وقتی شاعری بزرگ می میرد، جهان ترمز غریبی می کشد و شکل دیگری می گیرد اما دوستان سمیر صبیح، او را مرده نمی پندارند بلکه به ستاره ای در عمق آسمان تشبیه می کنند که گرچه سال های نوری فاصله گرفته است اما پرتو او هنوز می رسد و از پس سال ها خواهد رسید. نه، سمیر صبیح نمی افتد. «نخل ها ایستاده می میرند».
او در یکی از قصایدش خود را به نخلی تشبیه می کند که سنگ می خورد اما خرمای شیرینش را بی دریغ به پای کسانی می ریزد که بر او سنگ زده اند.
طبع نخلة إذا ترمونی بحجار
أذب تمری وأخلیکم تدنکون
نظر شما