علیدخت: وضعیت تنیس روی میز ایران نگران‌کننده است

تهران- ایرنا- «ابراهیم علیدخت» نخستین المپین تنیس روی میز ایران، شرایط این رشته را تاسف بار خواند و از مسوولان درخواست کرد هرچه سریع‌تر به داد اهالی این رشته رسیده و به این وضعیت پایان دهند.

به گزارش ایرنا، علیدخت امروز(یکشنبه) در گفت‌وگو با خبرنگار ورزشی ایرنا، با اشاره به ناکامی تیم های ملی تنیس روی میز در رقابت های بین المللی قطر، قهرمانی آسیا و همچنین کاهش سهمیه انفرادی در هر دو  بخش زنان و مردان و از دست رفتن سهمیه تیمی المپیک، اظهار داشت: این که نمایندگان ایران بدون کسب نتیجه از رقابت‌های بین المللی قطر کنار روند، کاملا طبیعی بود و نمی توان به آن انتقاد و اعتراض کرد اما مسوولان باید درباره حذف زودهنگام شاخص ترین ورزشکاران کشورمان در همان بازی های اول پاسخگو باشند.

وی اضافه کرد: بدون شک ناکامی در رقابت های تیمی تنیس روی میز قهرمانی آسیا به بررسی فنی و بازخواست وزارت ورزش از مسوولان وقت این رشته نیاز دارد. این ناکامی درحالی ثبت شد که از یک سو تیم‌های ملی چین و کره شمالی به دلیل ترس از شیوع ویروس کرونا در بین کاروان ورزشی‌شان، انصراف قطعی خود را از حضور در آن اعلام کرده بودند و از سوی دیگر تیم ایران با مناسب‌ترین قرعه مواجه شد.

سرمربی پیشین تیم ملی تنیس روی میز ادامه داد: با توجه به غیبت چین، ملی پوشان کشورمان در بین ۶ تیم سید اول این رقابت ها قرار گرفتند و خود به خود شانس کسب مدال برنز برای این تیم فراهم شد.

علیدخت ادامه اضافه کرد: در قرعه کشی به هند ضعیف‌ترین تیم در بین چهار سرگروه اصلی یعنی تیم‌های کره جنوبی، ژاپن و چین تایپه برخورد کردیم اما نتوانستیم از فرصت بدست آمده به نحو مطلوب استفاده کرده و دست کم برنز قهرمانی آسیا را از آن خود کنیم.

به اعتقاد این مربی، چیدمان ورزشکاران در رقابت تیمی و چگونگی هدایت آن باید مورد بررسی کارشناسان با تجربه و آگاه این ورزش قرار بگیرد، اقدامی که در فدراسیون به آن توجه نشده است و از این رو در رقابت های حساس بین المللی اشتباه در هدایت نفرات و تیم تکرار و ناکامی پشت ناکامی ثبت می شود. 

علیدخت ادامه داد: این موضوع در رقابت‌های دو نفره نیز تکرار شد. تیم دو نفره «نوشاد و نیما عالمیان» که اتفاقا از بهترین تیم های دو نفره آسیا هستند مغلوب تیم دوم  دو نفره هند شده و از دور رقابت ها کنار گذاشته رفتند. این درحالی است که برادران عالمیان از نظر توان تیمی بسیار بالاتر از تیم دونفره هند بودند و باید بررسی شود به چه دلیل آنان از ارائه بازی باکیفیت خود باز مانده و مغلوب تیم دوم هند شدند.

علیدخت: وضعیت تنیس روی میز ایران نگران‌کننده است

به گفته وی، حذف از رقابت های قهرمانی آسیا درحالیکه ما از قبل می دانستیم تیم های چین و کره شمالی در آن شرکت نخواهند کرد فرصت طلایی برای ما فراهم کرد و می توانست با نتایج مطلوب تری برای تیم ملی همراه باشد. به بیان دیگر می توانستیم با کسب حداقل یکی از مدال های تیمی و یا دو نفره، تاریخ سازی کنیم اما با بی تدبیری به این مهم دست پیدا نکردیم. این درحالی است که مشخص نیست در چه زمان دیگری دوباره چنین فرصت ایده‌آلی برای تیم ملی به دست خواهد آمد.

وی ادامه داد: جالب اینکه مسوولان و کادر فنی تیم ملی از نتایج به دست آمده احساس رضایت و غرور می کنند و در این خصوص، پیروزی برابر هنگ کنگ را مثال می زنند؛  تیمی که در ادوار قبل سابقه شکست مقابل ایران را دارد.

نخستین المپین تنیس روی میز ایران در ادامه گلایه ها از مدیریت اجرایی و فنی فدراسیون افزود: با این شرایط آقایان می خواهند سه ملی پوش را به مسابقات جهانی در آمریکا ببرند، رقابت‌هایی که هم شرایط کمی و هم کیفی آن به مراتب سخت تر از رقابت های قهرمانی در آسیاست.

وی در پاسخ به این پرسش که به این ترتیب آیا تیم ملی نباید به این مسابقات اعزام شود؟ گفت: با توجه به عدم پیش بینی های لازم، شرکت در این رقابت ها را به هیچ وجه به صلاح نمی دانم. فدراسیون برای اعزام ملی پوشان به این رقابت‌های جهانی اردوی تدارکاتی مناسب تشکیل نداده و علاوه‌بر این، ورزشکاران اعزامی را قبل از مسابقات جهانی در یک یا دو میدان بین المللی به بازی نگرفته است تا دست کم با حداقل آمادگی در مسابقات جهانی شرکت کنند. بنابراین طبیعی است که خروجی کار با توان و قدرت واقعی ورزشکاران تفاوت خواهد داشت و به جای کمک به این رشته و ورزشکارانش آسیب می زند، پس مخالف اعزام با چنین شرایطی بوده و آن را از نظر اقتصادی نیز به صرفه مجموعه تنیس روی میز نمی دانم.

از دست رفتن کرسی آسیایی و شکست دیپلماسی اشتباه فدراسیون

علیدخت از دست رفتن کرسی نایب رییسی کنفدراسیون آسیا در منطقه آسیای میانه را به ضرر منافع ملی و بین المللی ایران ارزیابی کرد و افزود: داشتن کرسی های بین المللی در هر رشته ورزشی به سود ورزش کشور خواهد بود اما مسوولان فدراسیون تنیس روی میز به آسانی کرسی تاثیرگذار و دارای رای در هیات رئیسه کنفدراسیون آسیا را از دست داده و جالب اینکه هیچ مقام‌مسئولی هم به این مهم توجه نمی کند. در حالیکه در اختیار داشتن این کرسی، یکی از عوامل اصلی المپیکی شدن ایران در ادوار گذشته این بازی ها به شمار می رفته است.

علیدخت: وضعیت تنیس روی میز ایران نگران‌کننده است

وی اضافه کرد: رییس فدراسیون برای حفظ این کرسی از ماه ها قبل خود را به جای «افشین بدیعی» که چندین دوره نایب رئیسی آسیا را در اختیار داشته، نامزد کرد و ساعاتی قبل از رای گیری بنا به دلایل نامعلوم که تا کنون شفاف سازی نشده، انصراف داده و قزاقستان این کرسی را در دست گرفت. «مهرداد علیقارداشی» رییس فدراسیون تنیس روی میز پس از این ناکامی به عضویت در هیات مدیره جهانی درآمد، عنوانی که برای آن از هر قاره چند کشور به عنوان نماینده به فدراسیون جهانی معرفی می شوند.

وی در پایان افزود: بدون تردید مدیران عالی وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک باید درباره عملکرد فدراسیون و ضعف آن در برنامه های ملی و بین المللی بررسی دقیق تری به عمل آوردند؛ عملکردی ‌که اگر با اصلاحات فوری و اساسی و یا تغییرات مشهود همراه نشود، خطرات جدی تری برای این رشته و اهالی محجوب آن به همراه خواهد داشت.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha